Ολυμπιακός: Ένας μάγος “Πειραιώτης” από την Πορτογαλία

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ήταν από τα μισά της σεζόν και μέχρι το τέλος της απολαυστικός, όπως όλος ο Ολυμπιακός άλλωστε και το δέσιμό του με την ομάδα μοναδικό, σε τέτοιο βαθμό που μοιάζει να μην είναι… αποδεκτό το να μην παραμείνει στην ομάδα.

Ο πλέον αγαπημένος «κοντός» των οπαδών του Ολυμπιακού επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, αν και πολλοί έλεγαν πως σχεδόν ποτέ τέτοιες επιστροφές δεν έχουν ευτυχές φινάλε. Έφεραν ως παράδειγμα τους Κέβιν Μιραλάς και Γιάγια Τουρέ, μόνο που λογάριαζαν χωρίς τον… ξενοδόχο.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε επέστρεψε στον Ολυμπιακό το δώρο του προέδρου των ερυθρολεύκων στην ομάδα και στον κόσμο και υπέγραψε τον δανεισμό του από την Γουλβς σαν… μπαζερμπίτερ, αφού η υπόθεσή του ολοκληρώθηκε λίγο πριν εκπνεύσει η διορία της μεταγραφικής περιόδου.

Ο Πορτογάλος ακραίος επιθετικός είχε αγαπηθεί από τον κόσμο του Ολυμπιακού στο πρώτο του πέρασμα, όταν είχε έρθει από… σπόντα τη σεζόν 2018/19.

Έμεινε δύο σεζόν, παίζοντας συνολικά 81 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, σκόραρε 14 γκολ και 16 ασίστ.

Το ταλέντο του δεν το αμφισβήτησε κανείς, το μόνο που τον… ακολουθούσε ήταν πως δεν είχε καλά τελειώματα στις ευκαιρίες που του είχαν δοθεί.

Το ταλέντο του ήταν εκείνο που τον έστειλε στην Αγγλία και στην Γουλβς. Οι Άγγλοι ήθελαν έναν ποδοσφαιριστή με τις ικανότητες του Ποντένσε για τα άκρα των «λύκων».

Στην διετία με τους Λύκους έπαιξε 67 παιχνίδια, σκόραρε 12 γκολ και μοίρασε 4 ασίστ. Οι σχέσεις με τον προπονητή και με την ομάδα όμως άρχισαν να χαλάνε, ο ίδιος έχασε την διάθεσή του και έχασε και την θέση του στην ομάδα.

Η αγάπη του για τον Ολυμπιακό δεδομένη και όταν η ομάδα μέσω του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη επικοινώνησε με τον ίδιο και τον ατζέντη του ο Πορτογάλος δεν το σκέφτηκε καθόλου. Η επιστροφή του στο λιμάνι γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό και με προσμονή για το πρώτο του παιχνίδι.

Από το «καλώς ήρθες» μέχρι τον τελικό του Conference League πέρασαν λίγοι μήνες μέσα στους οποίους ο Ποντένσε κατάφερε να κάνει πολλά περισσότερα απ’ όσα είχε κάνει στο πρώτο του πέρασμα αλλά και στη διετία του στην Premier League.

Ο «κοντός» έπαιξε σε 47 παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού στη σεζόν που τελείωσε την Τετάρτη 29 Μαϊου και κατάφερε να φωνάξει πόσο σημαντικός είναι και πως η διοίκηση θα πρέπει να βρει τον τρόπο να τον κρατήσει.

Στα 47 αυτά παιχνίδια σκόραρε 15 γκολ και μοίρασε 13 ασίστ, ήταν δηλαδή «υπεύθυνος» για 28 γκολ των ερυθρολεύκων. Εντυπωσιακός και στα ευρωπαϊκά παινίδια, στα οποία έκανε… γιο γιο την Άστον Βίλα, σε τέτοιο βαθμό που και στα δύο παιχνίδια οι Άγγλοι προσπαθούσαν να τον… τσακίσουν με τα μαρκαρίσματά τους. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να χάσουν το μυαλό τους, ο Ποντένσε μοίρασε 3 ασίστ και ο Ολυμπιακός πήρε μία τεράστια πρόκριση.

Απολαυστικός και το δέσιμό του με την ομάδα μοναδικό, σε τέτοιο βαθμό που μοιάζει να μην είναι… αποδεκτό το να μην παραμείνει στην ομάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.