Μετά την πρόσληψη νέου προπονητή ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει άμεσα επαφές με ποδοσφαιριστές που για διαφορους λόγους δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα.

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις απαραίτητη είναι η έγκριση του νέου τεχνικού, όμως, κάποιες πληροφορίες θέλουν την διοίκηση των πράσινων να έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με ορισμένους από αυτούς, ώστε να βρεθεί μια συναινετική λύση, συμφέρουσα για όλους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται υπομονή και εποικοδομητική συζήτηση, διότι οι ποδοσφαιριστές “πατάνε” πάνω στο συμβόλαιο που έχουν υπογράψει και δείχνουν άκαμπτη στάση. Βεβαίως, όταν υπάρχουν πειστικά επιχειρήματα και καλή διάθεση, συνήθως βρίσκεται η φόρμουλα.

“Όποιος καεί με το χυλό φυσάει και το γιαούρτι”, λέει ένα σοφό ρητό και ο Παναθηναϊκός, μετά το πάθημα με τον Βέμερ, αλλά και αρκετούς ακόμα ποδοσφαιριστές, δείχνει να έχει μάθει από τα σφάλματα του παρελθόντος.

Σε κάθε περίπτωση είναι άδικο ο σύλλογος να πληρώνει έναν παίκτη τη στιγμή που δεν παίζει και αυτό το κατάλαβαν, έστω και καθυστερημένα στην αθηναϊκή ΠΑΕ, αφού πρώτα το πλήρωσαν ακριβά.

Υπάρχει φυσικά και η “δεύτερη ευκαιρία” που ενδεχομένως να ζητήσει κάποιος παίκτης που ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί, γιατί στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που τον πρώτο χρόνο δεν έπεισαν, αλλά αργότερα “έβγαλαν μάτια”, όταν προσαρμόστηκαν.

Καλύτερα παραδείγματα από αυτά των Μπερνάρ, ή παλαιότερα του Μπορέλι δεν υπάρχουν. Σε αυτή τη χρονική στιγμή πάντως, στο ρόστερ των πράσινων υπάρχουν ορισμένα ακριβά συμβόλαια ποδοσφαιριστών που δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα.

Το δίλημμα για την διοίκηση είναι μεγάλο και η απόφαση εξίσου δύσκολη, δίχως τη σύμφωνη γνώμη του νέου προπονητή, ωστόσο, ο χρόνος κυλάει και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι σύμμαχος σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Ίσως γι’ αυτό ακούγεται ότι έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις.

Σίγουρα προτιμότερο είναι να αποφασίσει ο νέος τεχνικός για όλα αυτά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις την απόφαση ίσως χρειαστεί να την πάρει από μόνη της η διοίκηση γρηγορότερα.

Κακά τα ψέματα ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και οι ευκαιρίες σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, δίνονται με το σταγονόμετρο.

Για αυτό τις προσεχείς μέρες αναμένονται εξελίξεις γι’ αυτά τα σοβαρά ζητήματα, αφού αν δεν λυθούν, δεν μπορούν να προχωρήσουν και οι μεταγραφές.