Στην Γκενκ δεν ξεχνούν την προσφορά του Αλί Σαμάτα στην ομάδα, για αυτό και μιλούν με κολακευτικά λόγια για αυτόν εν όψει του φιλικού με τον ΠΑΟΚ στις 10 Ιουλίου

Ο Αλί Σαμάτα έχει την πιο πετυχημένη παρουσία μέχρι τώρα στην καριέρα του στην Γκενκ. Στον βέλγικο σύλλογο πήγε με μεταγραφή από τη Μαζέμπε της Λαϊκή Δημοκρατίας του Κονγκό το 2016 έναντι 800.000 ευρώ και σε πέντε σεζόν συνολικά εκεί έφτασε στις 227 συμμετοχές, τα 82 γκολ και τις 21 ασίστ. Έφερε στα ταμεία δε ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, όταν τον απέκτησε με μεταγραφή η Άστον Βίλα τον Ιανουάριο του 2020.

Όλα αυτά οι Βέλγοι δεν τα ξεχνούν! Για αυτό και στην προαναγγελία στην επίσημη ιστοσελίδα τους του φιλικού με τον ΠΑΟΚ στις 10 Ιουλίου κάνουν ξεχωριστή αναφορά στον Σαμάτα. Μιλούν με κολακευτικά λόγια για τον Τανζανό νυν επιθετικό του “Δικέφαλου”, τον οποίο προφανώς και αναμένουν με χαρά να συναντήσουν και πάλι.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στη σχετική δημοσίευση στην ιστοσελίδα της Γκενκ: “Το βασικό στάδιο της προετοιμασία θα γίνει στο Venray της Ολλανδίας. Ξεκινά τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 13 Ιουλίου με έναν αγώνα εξάσκησης στο De Kuip, στο Ρότερνταμ, με την Feyenoord. Ενδιάμεσα θα αναμετρηθούμε με τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, στις 10 Ιουλίου (στο Regio Venray, στις 18:00 τοπική ώρα). Ο μοναδικός Ally Samatta είναι επιθετικός στην πρωταθλήτρια Ελλάδας. Θα έχουμε μια ωραία συνάντηση με τον αγαπητό μας παίκτη από την Τανζανία”.

Ο Σαμάτα κατέκτησε τίτλο και σούπερ καπ Βελγίου με την Γκενκ, ενώ αναδείχτηκε και πρώτος σκόρερ του βελγικού πρωταθλήματος τη σεζόν 2018-2019, στοιχεία που βοήθησαν πολύ ώστε να πάρει τη μεταγραφή των πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Άστον Βίλα. Πλέον, στην καριέρα του μετρά κι άλλον εθνικό τίτλο, αυτόν με τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα. Αυτά είναι τα δεδομένα που συνδέουν την παρουσία του στις δύο ομάδες, αν και οι επιθετικές του επιδόσεις στον “Δικέφαλο” δεν θυμίζουν αυτές στην Γκενκ.