Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, σε συνέντευξη σε μαροκινή εφημερίδα, μίλησε για τη θριαμβευτική κατάληξη της σεζόν με τον Ολυμπιακό και τις εμφανίσεις του με την Εθνική ομάδα.

Ο ήρωας των «ερυθρόλευκων», στον δρόμο για την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League, μίλησε στην «Αλ Μουνταχάμπ», μετά τη νίκη του Μαρόκου με 6-0 επί του Κονγκό, για τα προκριματικά του Μουντιάλ, στην οποία πέτυχε πρώτη φορά χατ-τρικ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Πάρτε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Novasports

Αναλυτικά:

Για την εμφάνισή του κόντρα στο Κονγκό: «Όλα αυτά γίνονται χάρη στον Παντοδύναμο Θεό που με συνοδεύει στους αγώνες με την Εθνική ομάδα. Αυτό το χατ-τρικ είναι δώρο στους οπαδούς του Μαρόκου και του Αγκαντίρ πριν από τη γιορτή του Έιντ Αλ Καμπίρ.

Είναι ένα από τα πιο πολύτιμα χατ-τρικ στην καριέρα μου. Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη με την Εθνική ομάδα της χώρας του να σκοράρει τρεις φορές σε έναν αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οπότε το χατ-τρικ του Αγκαντίρ για μένα είναι μια νέα γέννηση με τα Λιοντάρια.

Μετά το ματς με τη Ζάμπια, θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Μαροκινούς οπαδούς με μία εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στο Κονγκό και αυτό έγινε. Πιστέψτε με, δεν χάρηκα τόσο για το χατ-τρικ όσο για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο ματς, ειδικά για τη ζεστασιά που ένιωσα να έχει επιστρέψει, ανάμεσα σε εμάς και τους φιλάθλους της Εθνικής ομάδας».

Για την κριτική που δέχεται η Εθνική: «Είμαι παιδί του λαού, και πριν γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ήμουν οπαδός της Εθνικής ομάδας της χώρας μου. Καταλαβαίνω τον υπερβολικό ενθουσιασμό που διακατέχει τον καθένα μας και την κριτική, όταν τα Λιοντάρια δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, αλλά αυτό που μερικές φορές μας λυπεί είναι ότι συνδέουμε ένα αρνητικό αποτέλεσμα με την αδυναμία της ομάδας μας.

Επομένως, λέω ότι αυτή η εμφάνιση, ήταν χάρη στην αποφασιστικότητα των παικτών, του προπονητή και της ομάδας συνολικά να συμφιλιωθούν με τους οπαδούς και να ανακτήσουν την μεταξύ μας εμπιστοσύνη. Οπότε, το μήνυμά μου προς εσάς είναι: “Παρακαλώ μην είστε σκληροί με αυτήν την ομάδα που μας έκανε χαρούμενους στο Κατάρ και είμαι βέβαιος ότι θα μας κάνει ευτυχισμένους στο μέλλον.” Αν θέλει ο Παντοδύναμος Θεός».

Για το γεγονός ότι χρειάζεται λίγες ευκαιρίες για να σκοράρει: «Λέτε ότι είμαι εκ φύσης σκόρερ, αλλά όποιος παίζει σε αυτή τη θέση ξέρει ότι εκτός από το ένστικτο, πρέπει να προετοιμάζεις πολλά πράγματα μέσω της προπόνησης, καθώς τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Η κίνηση χωρίς τη μπάλα, η σωστή τοποθέτηση, ο σωστός συγχρονισμός όταν ζητάς την μπάλα, η σωστή απόφαση, η ταχύτητα στην εκτέλεση, αυτά τα πράγματα αποκτώνται με εξάσκηση και προστίθενται στα φυσικά προσόντα. Αυτό ονομάζεται ωριμότητα, και νομίζω ότι είμαι σε αυτό το στάδιο επί του παρόντος».

Για τη συμμετοχή του στο επόμενο Μουντιάλ: «Αυτό ελπίζω. Μάλλον, επιτρέψτε μου να σας αποκαλύψω ένα μυστικό, το οποίο είναι ότι δεν θα ηρεμήσω, πριν επιστρέψω για να συμμετάσχω ξανά στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εξέφρασα τον σεβασμό μου για την απόφαση του προπονητή μετά τον αποκλεισμό μου από το τουρνουά του Κατάρ, δεν απελπίσθηκα και η βεβαιότητα μου στον Παντοδύναμο Θεό παρέμεινε μεγάλη ξανά και ξανά. Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Ήμουν στην αποστολή το 2018 στη Ρωσία ως μοναδικός παίκτης που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα Μαρόκου, μαζί με τον Ταγκναουτί. Τώρα είμαι στην κορυφή της ωριμότητας ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, οπότε θα είναι μια διαφορετική συμμετοχή και ελπίζω να φτάσουμε σε αυτό το σημείο στις καλύτερες συνθήκες».

Για τη σεζόν στον Ολυμπιακό και την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League: «Πραγματικά, το φετινό δεν θα μπορούσες καν να το ονειρευτείς. Η εμπειρία μου με τον Ολυμπιακό είναι η πιο επιτυχημένη και δυνατή στην επαγγελματική μου καριέρα και είμαι ικανοποιημένος με αυτό.

Έμεινα για μέρες ζώντας στη φαντασία, ξαναζώντας την ταινία εκείνων των γεγονότων. Με πλημμύρισαν με αγάπη και σεβασμό που δεν περίμενα, έναν αιώνα το ελληνικό ποδόσφαιρο έψαχνε ευρωπαϊκό τίτλο, άρα είναι αθάνατο επίτευγμα. Όταν είπα ότι ήταν η πιο δυνατή εμπειρία, αυτό δεν μειώνει την αξία των άλλων ομάδων που έπαιξα, Θεός φυλάξοι. Η λάμψη που έλαβε από αυτό που κάναμε στην Ευρώπη με βοήθησε στην προβολή μου στα media και στην αγορά.

Ήταν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Πανηγύρισε όλη η Ελλάδα, όχι μόνο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Το θέμα ξεπέρασε τα αθλητικά και χαρακτηρίστηκε ιστορικό γεγονός. Φυσικά, με τον αδερφό μου Γιούσεφ Ελ Αραμπί, ήμασταν περήφανοι για τη σημαία του Μαρόκου, που ήταν ένα κομμάτι αυτού του θρυλικού επιτεύγματος.

Το να είσαι πρώτος σκόρερ και ο καλύτερος παίκτης, είναι αυτό που επιθυμούν όλοι οι ποδοσφαιριστές, αλλά επαναλαμβάνω αυτό που σας είπα για το χατ-τρικ με τα Λιοντάρια, ότι μεγαλύτερη σημασία είχε η χαρά της συλλογικής στέψης του λαού της Ελλάδας και του Ολυμπιακού, πέρα από εμένα και τους διακριθέντες σε ατομικό επίπεδο».