Ελ Κααμπί: «Αυτό έχω αποφασίσει για το μέλλον μου…»

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, σε νέα συνέντευξη στο Μαρόκο, μίλησε για την επιτυχία με τον Ολυμπιακό, την Εθνική, αλλά και το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Ο περσινός αρχισκόρερ του Ολυμπιακού, μίλησε στην ιστοσελίδα Elbotola, που είχε προσφέρει μία μικρή…γεύση χθες από την κουβέντα με τον διεθνή στράικερ. Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Δόξα τω Θεώ, πέρασα μια υπέροχη σεζόν που περιελάμβανε την κατάκτηση του τίτλου του UEFA Europa Conference League. Η πορεία ήταν δύσκολη, αλλά με αποφασιστικότητα και επιμονή, αλλά και με τη χάρη του Θεού, το στοίχημα ήταν επιτυχημένο. Eλπίζω ότι αυτή η σεζόν θα είναι μόνο η αρχή και ότι οι διακρίσεις θα είναι όλο και μεγαλύτερες τις επόμενες σεζόν, αν θέλει ο Θεός».

Για τα μυστικά και τις αρχές στις οποίες βασίστηκε: «Δεν υπάρχουν τόσα πολλά μυστικά όσο η δουλειά, η δουλειά και η βοήθεια από τον Παντοδύναμο Θεό. Δουλεύω σκληρά εδώ και χρόνια και η ανταμοιβή έρχεται από τον Θεό την κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να σκέφτεσαι μόνο τον στόχο σου, να κάνεις ξεκάθαρα σχέδια και να εργάζεσαι σκληρά γι’ αυτά. Η τελειότητα προέρχεται από τον Παντοδύναμο Θεό».

Για το πώς αποφάσισε να μετακομίσεις στον Ολυμπιακό και αν ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί: «Εναπόθεσα την εμπιστοσύνη μου στον Παντοδύναμο Θεό και αποφάσισα το περασμένο καλοκαίρι να πάω στην Ελλάδα και να ζήσω μια νέα εμπειρία. Μετά τον Θεό, ευχαριστώ τον Γιούσεφ Ελ Αραμπί, που με έβαλε στο κλίμα εκεί. Τον ευχαριστώ, του είμαι ευγνώμων, με βοήθησε πολύ και του στέλνω τους χαιρετισμούς μου και από εδώ. Δόξα τω Θεώ, προοριζόμουν να πετύχω αυτό για το οποίο ήρθα και ελπίζω ότι το ταξίδι δεν θα σταματήσει εδώ».

Για τη σημασία της πειθαρχίας και της επαγγελματικής νοοτροπίας: «Πράγματι, το σύστημα πρέπει να επικρατεί στον τρόπο ζωής του επαγγελματία παίκτη σε όλα τα επίπεδα, είτε όσον αφορά το φαγητό, τον ύπνο και άλλες λεπτομέρειες που πρέπει να διέπονται από πειθαρχία. Δουλεύω πάνω σε αυτόν τον κανόνα από την αρχή της ποδοσφαιρικής μου καριέρας και ήξερα τις θυσίες που απαιτούνται. Ήξερα ότι η συνέχεια παίζει σημαντικό ρόλο και η ανταμοιβή από τον Θεό εμφανίζεται την κατάλληλη στιγμή, και αυτό συνέβη σε εμένα. Ελπίζω να συνεχίσω σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας».

Για τη σχέση του με τον Εν Νεσίρι και τον Ραχίμι στην Εθνική: «Η σχέση μου με τον Γιούσεφ και τον Σοφιάν είναι πολύ ιδιαίτερη. Είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον, μια σχέση που βασίζεται στην αρχή της αδελφοσύνης και της οικογένειας, και όλα αυτά είναι προς το συμφέρον της εθνικής ομάδας του Μαρόκου και των οπαδών του Μαρόκου.

Επίσης, η σχέση μεταξύ του προπονητή και των παικτών είναι πολύ καλή. Είμαστε αδέλφια και οικογένεια. Η σχέση μας είναι αδελφική και βασίζεται στον σεβασμό. Όλοι όσοι συμμετέχουν και παίζουν, αποδίδουν αυτά που αναμένονται από αυτούς και προσφέρουν στην ομάδα. Το πιο σημαντικό και βασικό στοιχείο είναι να δούμε την ομάδα μας στην κορυφή και να της προσφέρουμε αυτά που αναμένονται από εμάς στο γήπεδο. Για να κάνουμε τον Μαροκινό λαό ευτυχισμένο και να τιμήσουμε αυτή τη χώρα, που όλοι αγαπάμε και της οποίας η αγάπη κυλά στο αίμα μας».

Για το μέλλον του και τις προτάσεις που έχει: «Στην πραγματικότητα, για το θέμα της παραμονής ή της αποχώρησης, το μέλλον το γνωρίζει μόνο ο Παντοδύναμος Θεός. Δουλεύουμε σκληρά και η τελειότητα είναι στο χέρι του Θεού. Τώρα έχω αποφασίσει να ξεκουραστώ και μετά την επιστροφή μου θα πάρω την κατάλληλη απόφαση για μένα και το ποδοσφαιρικό μου μέλλον».

Για το μήνυμα που στέλνει: «Εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στους Μαροκινούς θαυμαστές που με στηρίζουν και συνεχίζουν να με στηρίζουν σε καλές και κακές στιγμές. Αυτό που ζητάω από τους νέους, ακόμη και από τους ενήλικες είναι δουλειά και επιμέλεια, να μην σταματούν την προσπάθεια. Στο τέλος η επιτυχία προέρχεται από τον Παντοδύναμο Θεό. Το μήνυμά μου είναι να μην τα παρατάμε. Τα εμπόδια που συναντάμε είναι μέρος της ζωής μας. Πρέπει μόνο να παλεύουμε για να τα προσπερνάμε. Με αποφασιστικότητα, θέληση και συμφιλίωση με τον εαυτό μας, τη βοήθεια του Θεού και των γονέων μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.