Ολυμπιακός: Γιατί χρειάζεται έναν… Στάμενιτς (videos)

Ένας Σέρβος όχι και τόσο... "Σέρβος", έρχεται να πιάσει δουλειά στο Φάληρο!

Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως βρίσκεται παραπάνω από… κοντά στην περίπτωση του Μάρκο Στάμενιτς, ο οποίος μέσω Νότιγχαμ Φόρεστ θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενδυναμώνοντας τη μεσαία γραμμή των τροπαιούχων του UEFA Europa Conference League. Ο Ολυμπιακός θέλει να επαναλάβει ένα “colpo grosso” ανάλογο με εκείνο της απόκτησης του Σαντιάγκο Έσε. Θέλει δηλαδή σε έναν παίκτη με δεδομένα προτερήματα να προσθέσει “αστερόσκονη”, αλλά και αγωνιστικά λεπτά. Ο Στάμενιτς μέτρησε 35 ματς, 2 γκολ και 1 ασίστ με τον Ερυθρό Αστέρα και μάλιστα αγωνίστηκε σε 4 ματς της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League, χωρίς ωστόσο να καταφέρει η ομάδα του να υπερβεί τον αγωνιστικό Γολγοθά που συνάντησε. Ο Στάμενιτς στα περισσότερα ματς στάθηκε δίπλα στον ΙνΜπομ Χουάνγκ, συνθέτοντας ένα ενδιαφέρον ντουέτο, που συνεισέφερε στην κατάκτηση του νταμπλ απ’ την ομάδα του Βελιγραδίου.

Ο Στάμενιτς έχει ρίζες απ’ τη Σερβία, καθώς ο πατέρας του γεννήθηκε στο Νόβι Σαντ, ωστόσο ο ίδιος γεννήθηκε στη Νεά Ζηλανδία και έμαθε εκεί το ποδόσφαιρο. Είναι διεθνείς ήδη 14 φορές με τη Νεά Ζηλανδία. Πρόκειται για έναν παίκτη αρκετά αφοσιωμένο στο σύνολο, με εξαιρετικά φυσικά χαρίσματα και μεγάλη φιλοδοξία να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος υπογράμμισε την περίπτωση του Στάμενιτς, ο οποίος θα έρθει στον Ολυμπιακό για να μπει -εν πολλοίς- στα παπούτσια του Βιθέντε Ιμπόρα. Είναι εφικτό αυτό; Ο Ιμπόρα ήταν ένας παίκτης μεταξύ πάγκου και εξέδρας, ωστόσο πραγματοποίησε ένα επικό φινάλε στη σεζόν, αντάξιο της φήμης με την οποία είχε έρθει -με τις ευλογίες Κορδόν και Μαρτίνεθ- στον Ολυμπιακό. Η αποχώρηση του αφήνει ένα κενό, το οποίο πρέπει να καλυφθεί αποτελεσματικά. Προφανώς ο Στάμενιτς δεν μπορεί να αντικαταστήσει το “εγκεφαλικό” παιχνίδι του Ιμπόρα, ωστόσο υπάρχουν πολλά πράγματα στο γήπεδο που πιθανότατα μπορεί να κάνει καλύτερα.

Αντλώντας δεδομένα απ’ την ανάλυση του GATE7intl μέσω της WyScoyt, βλέπουμε πως συγκρίνοντας τους δύο παίκτες, Στάμενιτς και Ιμπόρα, σε έναν ακέραιο αριθμό παιχνιδιών, υπάρχουν αρκετά στοιχεία τα οποία περιμένει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ απ’ τον 22χρονο μέσο. Όπως είναι προφανές, δεν διαθέτει το χάρισμα του Ιμπόρα στην προστασία και το μοίρασμα της μπάλας, ωστόσο είναι ένας παίκτης ο οποίος αρέσκεται στο να βοηθά το δημιουργικό παιχνίδι μέσω ποιοτικών μεταβιβάσεων, ενώ βοηθάει περισσότερο στην αναχαίτιση των αντιπάλων. Αν ρίξουμε μια ματιά στο heat map του Στάμενιτς απ’ τη Σέρβικη Λίγκα, θα διαπιστώσουμε πως πρόκειται για ένα “δαιμόνιο” στη μεσαία γραμμή, με περισσότερη διάθεση για επίδραση στο ματς της ομάδας του. Ο Ιμπόρα κέρδισε τόσα στην καριέρα του, αλλά και την αποδοχή των φίλων του Ολυμπιακού, στο τέλος της περασμένης σεζόν ως ένα “αόρατο τειχος”, ωστόσο η νέα προσθήκη έχει τάση ποδοσφαιρικής εξωστρέφειας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.