Ενδιαφέρον από δύο ομάδες του εξωτερικού για τον διεθνή 18χρονο επιθετικό του «Δικεφάλου»

Λίγες ημέρες μετά τη… λήξη συναγερμού για την υπόθεση Κωνσταντέλια μια νέα… «φωτιά» μοιάζει ν’ ανάβει στον ορίζοντα αναφορικά με το μέλλον του Στέφανου Τζίμα.

Ο 18χρονος διεθνής επιθετικός του «Δικεφάλου», που προχθές επέκτεινε τη συνεργασία του με αναπροσαρμογή αποδοχών, βρίσκεται στο… «μικροσκόπιο» τόσο της Νυρεμβέργης όσο και της Λουγκάνο. Αμφότερες οι ομάδες εξετάζουν την περίπτωση – αρχικά – του δανεισμού του κι εφόσον ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής εκπληρώσει τις προσδοκίες τους τότε θα μπουν στη διαδικασία των συζητήσεων για την αγορά του, καθώς δεν έχει τοποθετηθεί ρήτρα στο συμβόλαιό του που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2028.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας και στην επιθετική γραμμή, πέραν του νεαρού επιθετικού υπάρχουν και οι Αλί Σαμάτα, Μπράντον Τόμας, ενώ δεν αποτελεί μυστικό πως οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» αναζητούν και βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με περιπτώσεις επιθετικών από το εξωτερικό. Λαμβάνοντας υπ’ όψη και τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής που είχε την περασμένη σεζόν, καθίσταται ευρύτερα κατανοητό πως οι άνθρωποι της ομάδας είναι «ανοικτοί» σε σχετικές συζητήσεις, αν και ο τελευταίος λόγος ανήκει στον Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ανάμεσα στις δύο υποψηφίους, η γερμανική ομάδα, που ανέθεσε την τεχνική της ηγεσία στον Μίροσλαβ Κλόζε έχοντας ως στόχο την άνοδο στην Bundesliga, φέρεται να έχει ελαφρύ προβάδισμα…

Ωστόσο, σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα «Kicker» οι ενδιαφερόμενοι για τις υπηρεσίες του ταλαντούχου επιθετικού του «Δικεφάλου» είναι περισσότεροι, ενώ εγκωμιαστικά είναι τα σχόλια για τις δυνατότητες του 18χρονου. Συγκεκριμένα όπως επισημαίνεται στο σχετικό άρθρο: «Για τον ταλαντούχο επιθετικό ενδιαφέρονται επίσης δύο ολλανδικοί σύλλογοι και μια ομάδα από την Ελβετία. Αλλά η πιθανή συνεργασία με τον πρώην επιθετικό παγκόσμιας κλάσης και νέο προπονητή της ομάδας Μίροσλαβ Κλόζε θα πρέπει να είναι ένα επιχείρημα και ένα θετικό σημείο για την FCN. Ο Τζίμας θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επιθετικά ταλέντα στην Ελλάδα. Έχει αγωνιστεί σε όλες τις ομάδες νέων της χώρας και αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην εθνική U-21. Την περασμένη σεζόν, ο 18χρονος επιθετικός έπαιξε μόλις 528 λεπτά σε 24 κυρίως σύντομες εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ και σημείωσε πέντε γκολ (μία ασίστ). Στη Νυρεμβέργη, ο Τζίμας θα δείξει την ποιότητά του σε μόνιμη βάση και όχι μόνο σποραδικά όπως στον ΠΑΟΚ. Ο τεχνικά ικανός και γρήγορος επιθετικός θα μπορούσε σύντομα να αναδείξει το ταλέντο του στη 2η κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος».