Μπορεί όλοι να περιμένουν μεταγραφές, αλλά στον Ολυμπιακό υπάρχουν και πολλές υποθέσεις δανεικών που πρέπει να διευθετηθούν, είτε με πώληση, δανεισμό ή λύση συμβολαίου.

Οι αποκτήσεις ποδοσφαιριστών σαφώς και είναι το αγαπημένο κομμάτι του καλοκαιριού για τους φίλους μιας ομάδας, πόσο δε περισσότερο όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό.

Η διοίκηση και το τεχνικό τημ πάντως της ομάδας του μεγάλου λιμανιού έχει να διαχειριστεί κι έναν μεγάλο αριθμό παικτών οι οποίοι στην μεγάλη τους πλειοψηφία, δεν πρόκειται να συνεχίζουν στον Πειραιά.

Άλλωστε είναι σαφής και η τοποθέτηση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, πως επιθυμεί να δουλέψει με ένα ρόστερ, πάνω κάτω, 25 παικτών.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πρέπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να προσχωρήσει σε ένα γενναίο κι εκτεταμένο «ξεσκαρτάρισμα».

Αυτό μπορεί να γίνει είτε με πωλήσεις, νέους δανεισμούς ή λύσεις συμβολαίων με το μικρότερο δυνατό τίμημα μετά από διαπραγμάτευση.

Θα δώσουμε λοιπόν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα δέκα τέτοιων περιπτώσεων παικτών που ανήκουν αλλά δεν αγωνίζονται στους «ερυθρόλευκους», με χρονικό ορίζοντα των συμβολαίων που έχουν με την ομάδα.

Πεπ Μπιέλ: Λήγει το 2027. Δεν έπαιξε πολύ στη Γερμανία και την Άουγκσμπουργκ, αλλά υπάρχει μια (μικρή) πρόθεση για επανένταξη του παίκτη στο ρόστερ για μια τελευταία ευκαιρία. Κόστισε 6 εκατομμύρια και ο Ολυμπιακός κάτι θα ήθελε να κερδίσει από αυτόν.
Ουσεϊνού Μπα: Λήγει το 2024, έχει καλό όνομα στην Γαλλία, πιθανή πώληση για 1 εκατομμύριο ευρώ.
Ραμόν: Λήγει το 2027. Δεν έχει κακό όνομα στη λατινική Αμερική, αγωνίζεται στην βραζιλιάνικη Κουαίμπα και μάλιστα ήταν στην καλύτερη ενδεκάδα της 9ης αγωνιστικής. Ίσως πωληθεί με 1-1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Πέπε: Λήγει το 2025, δεν υπολογίζεται, ίσως αποφέρει ένα ποσό γύρω στις 500 με 800 χιλιάδες ευρώ με πώληση σε ομάδα της Κύπρου ή της Πορτογαλίας.
Αγκιμπού Καμαρά: Λήγει το 2025, με την Εθνική του κάνει καλά παιχνίδια κι έχει καλό όνομα. Πιθανή πώληση για 1 εκατομμύριο ευρώ.
Πιέρ Κουντέ: Λήγει το 2024. Πιθανή πώληση αλλά με βία 500 χιλιάδες ή αμοιβαία λύση συμβολαίου με το λιγότερο δυνατό τίμημα.
Μάριος Βρουσάι: Λήγει το 2024. Πιθανή πώληση ή συμβόλαιο με την Ρίο Άβε ή αμοιβαία λύση συμβολαίου με το λιγότερο δυνατό τίμημα.
Τζόρνταν Χόλσγκροουβ: Λήγει το 2025. Τραυματίστηκε κι έχασε έδαφος. Πιθανός ένας νέος δανεισμός, όχι στην Εστορίλ αλλά στην Ρίο Άβε.
Αθανάσιος Ανδρούτσος: Λήγει το 2026. Λογικά θα πάει κάπου δανεικός.
Μαξιμιλιάνο Λοβέρα: Λήγει το 2025, πιθανή πώληση για 800 χιλιάδες ευρώ, μιας και δεν τα πηγαίνει άσχημα στην Αργεντινή.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν μπορεί να βγάλει ένα ποσό, έστω υποθετικά, της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ από τους παραπάνω παίκτες που δεν υπολογίζει.

Κι επιπρόσθετα να γλυτώσει και τα συμβόλαια τους.

Διόλου άσχημα, έστω κι αν βεβαίως όλα τα παραπάνω είναι σχέδια επί χάρτου και χρειάζονται πολλή δουλειά αλλά και…τύχη, προκειμένου να γίνουν πραγματικότητα.

Επίσης υπάρχουν κι άλλοι παίκτες, ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό Β’ πέρυσι και ορισμένοι δεν πρόκειται να παραμείνουν.