Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε βελτιωμένη στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας, κέρδισε εύκολα την Μπίρσχοτ και πλέον περιμένει τις προσθήκες για να παρουσιάσει πιο ολοκληρωμένο σύνολο ο Ματίας Αλμέιδα.

Την πρώτη της φιλική νίκη στην προετοιμασία στην Ολλανδία σημείωσε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 3-0 της Μπίρσχοτ παρουσιάζοντας βελτίωση σε επίθεση και άμυνα. Γαλανόπουλος, Ζίνι και Γκολφίνος τα γκολ της νίκης της Ένωσης.

Ο Ματίας Αλμέιδα στην πρώτη ώρα του φιλικού παρέταξε παίκτες της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ, εκτός των Λιούμπιτσιτς και Γιόνσον που έμειναν λόγω του ότι είναι ανέτοιμοι, ενώ και ο Φερνάντες αποχώρησε στο 50′ με ενοχλήσεις στα πλευρά.

Στο δεύτερο 60λεπτο, για την ΑΕ αγωνίστηκε ουσιαστικά η Β’ ομάδα πλην των Πήλιου και Ραντόνια παρουσιάζοντας πολύ καλή εικόνα και συνοχή.

Πλέον, ο Αλμέιδα περιμένει την επιστροφή των διεθνών, αλλά και την ολοκλήρωση των προσθηκών για την ενίσχυση του “κιτρινόμαυρου” ρόστερ. Ήδη στην Ολλανδία βρίσκεται ο Άμραμπατ, αναμένεται ο Μπρινιόλι και η ολοκλήρωση της απόκτησης του Περέιρα. Άγνωστο για την ώρα τι γίνεται με την περίπτωση του Παπέ Σισέ.

Απόλυτος έλεγχος με επιβράβευση δύο τερμάτων

Τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού του αγώνα είχε στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης η ΑΕΚ, η οποία επιθετικά έβγαλε ωραίες συνδυαστικές προσπάθειες, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες και πετυχαίνοντας δύο γκολ. Χαρακτηριστικό στο παιχνίδι της Ένωσης το γεγονός ότι “έχτιζε” της επιθέσεις από πίσω με τον Γαλανόπουλο να παίρνει μπάλα τις περισσότερες φορές και να μοιράζει είτε δεξιά, είτε αριστερά για να αρχίσει η επίθεση.

Το φιλμ του Α’ 30λεπτου

3′ Μεγάλη απόκρουση του Θεοχάρη, ο οποίος σταμάτησε τη μπάλα σε σουτ που έκανε ο Κεϊτά που έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και βρέθηκε σε θέση βολής.
6′ Πολύ ωραία ατομική ενέργεια από τον Πέτρο Μάνταλο που απέφυγε δύο παίκτες της Μπίρσχοτ αλλά ο Ματίγιας σταμάτησε το σουτ του.
9′ Ο Χατζισαφί έβγαλε σέντρα με το δεξί από τα αριστερά, ο Γαλανόπουλος υποδέχθηκε ωραία τη μπάλα και με αριστερό σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0.

Η άφιξη του Άμραμπατ στην Ολλανδία

11′ Προβολή του Κεϊτά, ο Θεοχάρης έσωσε ξανά την ΑΕΚ από το γκολ.
15′ Ο Γαλανόπουλος πάτησε περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Ρότα που σούταρε πάνω στον Ματίγιας και στη συνέχεια ο Ζίνι από κοντά σημείωσε το 2-0.
21′ Ο Γαλανόπουλος σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της Μπίρσχοτ, ενώ στη συνέχεια η κεφαλιά του Μουκουντί από κοντά ήταν αδύναμη και ο Ματίγιας απομάκρυνε.
25′ Δοκάρι για την Μπίρσχοτ έπειτα από φαλτσαριστή σέντρα του Μισέζ.

Χωρίς σκορ, χωρίς ευκαιρίες, πρόβλημα με Φερνάντες

Το δεύτερο ημίωρο κύλησε σε χαμηλότερο τέμπο με την ΑΕΚ να ελέγχει και πάλι την κατάσταση, αλλά να μην είναι εξίσου επικίνδυνη στην επίθεση. Την ίδια στιγμή, οι Βέλγοι πιέζαν πιο ψηλά την άμυνα της Ένωσης που δυσκολευόταν να βγάλει την μπάλα από την περιοχή της. Το άσχημο για την ΑΕΚ είναι πως στο 50′ αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων στα πλευρά ο Πάολο Φερνάντες.

Το φιλμ του Β’ 30λεπτου

43′ Ατομική ενέργεια του Ζϊνι, ο οποίος απέφυγε δύο παίκτες της Μπίρσχοτ, αλλά το σουτ που έκανε αποκρούστηκε από τον Ματίγιας.
53′ Λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Κεϊτά πάσαρε στον Μισέζ, όμως το σουτ που έκανε χτύπησε στην πλάτη του Χατζισαφί και έφυγε κόρνερ.
56′ Ο Ελίασον πάτησε περιοχή, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στους αμυντικούς της Μπίρσχοτ.

Οι ενδεκάδες:

ΑΕΚ: Θεοχάρης, Ρότα, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Ελίασον, Φερνάντες (50′ Μαχαίρας), Ζίνι, Γκαρσία.
Μπίρσχοτ: Ματίγιας – Κωνσταντόπουλος, Ματίς, Τσιμάνγκα – Μίσεζ, Βαν Ίμπεκ, Κάγκρο, Βέιμανς – Ρέινερς, Κεϊτά, Ελ Γκραφέλ.

Οι παίκτες της ΑΕΚ
Με ενοχλήσεις στα πλευρά αποχώρησε ο Πάολο Φερνάντες.

Με… ΑΕΚ Β, αλλά συνοχή, πειθαρχία και ίδιο πλάνο

Στο τρίτο ημίωρο του φιλικού ο Ματίας Αλμέιδα χρησιμοποίησε ουσιαστικά την ΑΕΚ Β’ πλην Πήλιου και Ραντόνια που έχουν παραστάσεις από την πρώτη ομάδα. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ δεν έχασε τη συνοχή της, ήταν πειθαρχημένη στον αγωνιστικό χώρο και απειλήθηκε ελάχιστα. Επιθετικά είχε κάποιους ωραίους συνδυασμούς, όπως αυτός στο γκολ που ήρθε από τον Γκολφίνο στο 78′ για το 3-0.

Το φιλμ του Γ’ 30λεπτου

67′ Δυνατό σουτ εκτός περιοχής από τον Ερνέστ, ο Αγγελόπουλος ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε τον κίνδυνο.
77′ Ωραία ατομική ενέργεια του Κάτσικα, ο οποίος έφυγε σχεδόν από το κέντρο, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά αλλά το γύρισμα που έκανε σταμάτησε πάνω στον Νικ.
78′ Ο Ρουκουνάκης βρήκε ωραία τον Θεοδωρίδη, αυτός πέρασε στον Γκολφίνο που πρόλαβε τον Νικ και σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Δεν απειλήθηκε, ούτε απείλησε

Στο τελευταίο ημίωρο του φιλικού της ΑΕΚ με την Μπίρσχοτ ο ρυθμός έπεσε αισθητά και καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία.

Το φιλμ του Δ’ 30λεπτου

93′ Σέντρα του Μαχαίρα, σουτ του Χρυσόπουλου, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά.
103′ Απευθείας εκτέλεση κόρνερ από πλευράς Μπίρσχοτ, έδιωξε σε νέο κόρνερ ο Αγγελόπουλος.

ΑΕΚ: Αγγελόπουλος, Κοσίδης, Χρυσόπουλος, Πήλιος, Ραντόνια, Φοφανά, Ρουκουνάκης, Κάτσικας, Μαχαίρας, Γκολφίνος (97′ Κανελλόπουλος), Θεοδωρίδης.
Μπίρσχοτ: Νικ – Μπράιν, Σεϊκ, Φέλιξ – Τιμπό, Νόλαν, Τσεσρόν, Τσάβελι – Ερνέστ, Φατίχ, Όσκαρ.