Σύμφωνα με ανάρτησή Αργεντινού δημοσιογράφου ο Ματίας Αλμέιδα επικοινώνησε προσωπικά με τον Χοακίν Κορέα και του ζήτησε να έρθει στην ΑΕΚ.

Με δημοσίευση στο «Χ» από τον Τιάγκο Άλβαρες Ρίκο, ο Ματίας Αλμέιδα ήρθε σε επαφή με τον Χοακίν Κορέα. Σύμφωνα με την ανάρτησή του Αργεντινού δημοσιογράφου ο προπονητής της Ένωσης επικοινώνησε προσωπικά με τον 29χρονο επιθετικό και του ζήτησε να έρθει στην Αθήνα. Η «υπόθεση» του Κορέα δεν θα είναι εύκολη για την ΑΕΚ λόγω των υψηλών αποδοχών του ποδοσφαιριστή.

Ο Αργεντινός στράικερ άρχισε την καριέρα του στην Εστουδιάντες και το 2015 μετακόμισε στην Ιταλία για τη Σαμπντόρια. Στη συνέχεια ο Κορέα αγωνίστηκε στην Ισπανία για τη Σεβίλλη, ενώ επέστρεψε στη Serie A για μια εκπληκτική τετραετία στη Λάτσιο.

Η Ίντερ εντυπωσιάστηκε από τις εμφανίσεις του και τον απέκτησε αρχικά ως δανεικό, ενώ στη συνέχεια τον απέκτησε ως κανονική μεταγραφή βγάζοντας από τα ταμεία της 27,3 εκατομμύρια ευρώ. Το περασμένο καλοκαίρι ο «Τούκου» φόρεσε τη φανέλα της Μαρσέιγ, με τη γαλλική ομάδα αγωνίστηκε σε δέκα ματς χωρίς να βρει δίχτυα.

Ο Κορέα δεσμεύεται με τους «νερατζούρι» ως το καλοκαίρι του 2025, όμως δεν θα μείνει στο Μιλάνο και βρίσκεται στην αναζήτηση του επόμενου σταθμού στην καριέρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι διεθνής με την Εθνική Αργεντινή, έχοντας 19 συμμετοχές ως συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι με τέσσερα γκολ.