Καρέτσας: Το σπουδαίο ταλέντο της Γκενκ, είναι ΠΑΟΚ, παίζει απέναντι στον Δικέφαλο (pic)

Αποστολή στο Χορστ της Ολλανδίας: Κωστής Μπότσαρης, Γιάννης Πάγκος
Το φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Γκενκ είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι (10/7, 19:00, NOVA) για τον 16χρονο μεσοεπιθετικό, Κωνσταντίνο Καρέτσα, το “next big thing” της βελγικής ομάδας, διεθνή με τις μικρές εθνικές του Βελγίου

Το όνομα του Κωνσταντίνου Καρέτσα (η φωτογραφία από την επίσημη ιστοσελίδα της Γκενκ), φυσικά και είναι μεταξύ των παικτών που έχει στην αποστολή του ο Τόρστεν Φινκ, ο 56χρονος Γερμανός προπονητής της Γκενκ, επόμενης αντιπάλου του ΠΑΟΚ, στο τρίτο φιλικό (10/7, 19:00, NOVA) επί ολλανδικού εδάφους. 

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά για τον 16χρονο, γεννημένο στο Βέλγιο, Έλληνα (ο πατέρας από τις Σέρρες, η μητέρα από την Αθήνα) που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Βελγίου και φυσικά το “next big thing” της Γκενκ.

Ο Καρέτσας (“Kos” τον φωνάζουν στο Βέλγιο) που έχει ήδη πάρει παιχνίδια στο τέλος της προηγούμενης σεζόν λογίζεται ως μέλος της πρώτης ομάδας και είναι ήδη διεθνής με τις μικρές εθνικές του Βελγίου.

Η ελληνική ομοσπονδία τον έχει ήδη προσεγγίσει, προς το παρόν, η συμμετοχή με τις μικρές εθνικές του Βελγίου και εν αναμονή για το μέλλον. 

Ο 16χρονος μεσοεπιθετικός (ο πατέρας του, Βάιος Καρίτσας έπαιξε και αυτός ποδόσφαιρο και ασχολήθηκε με την προπονητική εγκύμναση του γιου) θα παίξει εναντίον του ΠΑΟΚ στο φιλικό παιχνίδι και θα είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι για τον ίδιο καθώς έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει τον ΠΑΟΚ.

Παίζει σε ρόλο επιτελικού μέσου, πηγαίνει ως εξτρέμ και η τεχνική του κατάρτιση είναι εξαιρετική.

Άλλωστε, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία, μικρότερος είχε παρακολουθήσει από κοντά τον ΠΑΟΚ, μικρός και μία από τις φωτογραφίες που έχει κρατήσει είναι με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ

Ο Καρέτσας είναι γεννημένος στις 19 Νοεμβρίου του 2007 στο Γκενκ όπου και άρχιζε να παίζει μπάλα. Το ταλέντο του ήταν αυτό που τον οδήγησε στην Ακαδημία της Άντερλεχτ και εκεί άρχισαν να ενδιαφέρονται και μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης.

Μάλιστα, η οικογένεια ήταν σε φάση τελικών συζητήσεων με τον Άγιαξ, όταν μπήκε δυνατά η Γκενκ -και πάλι- και η οικογένεια προτίμησε την Γκενκ. 

Η Γκενκ, τον Ιανουάριο του 2023, έκανε ξεχωριστή αναφορά στην ιστοσελίδα της για την “επιστροφή στο σπίτι”, όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Καρέτσας μεταξύ άλλων σκοράροντας σε ηλικία 15 ετών και 267 ημερών, εναντίον της δεύτερης ομάδας της Άντερλεχτ έγινε ο νεότερος σε ηλικία σκόρερ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην ιστορία του Βελγίου. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.