Το τρίτο φιλικό του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους έβαλε… υπενθύμιση στον Δικέφαλο εν όψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεών του

Εάν ο ΠΑΟΚ είχε ξεχάσει τι πρέπει να κάνει στα παιχνίδια και τι αγωνιστική συμπεριφορά πρέπει να έχει, εάν είχε ξεχάσει ότι θα πρέπει να υπάρχει πάντα αγωνιστική συγκέντρωση και προσοχή, εάν είχε ξεχάσει ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά μέτωπα στο μετεγγραφικό κομμάτι, η Γκενκ ήρθε να του βάλει υπενθύμιση σε όλα αυτά. 

Το τρίτο φιλικό του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους είχε αρκετά διδάγματα για τον Δικέφαλο.

Σίγουρα, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, τούτο ήταν το πιο νωθρό. Στα δύο προηγούμενα, ένας κοινός τόπος π.χ. ήταν το ότι -ειδικά στα δύο πρώτα ημίχρονα και με ΑΕΚ Λάρνακας και με Χιμπέρνιαν, ο ΠΑΟΚ είχε ρυθμό και ήταν επικίνδυνος. Σε αυτό το παιχνίδι δεν το είχε αυτό παρά ελάχιστα. 

Αρκετά διδάγματα… Αρχικά, ότι κανένα παιχνίδι δεν κερδίζεται εκ των προτέρων άσχετα από το τι άποψη μπορεί να έχει ο καθένας για την δυναμικότητα του αντιπάλου. Η Γκενκ, η τρίτη αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα φιλικά αυτού του διαστήματος, είναι μία ομάδα που βρέθηκε εκτός Ευρώπης. Είναι μία ομάδα που με αρκετούς νεαρούς παίκτες. Ο ΠΑΟΚ μπήκε απρόσεκτος και στο πρώτο δεκάλεπτο από δικά του λάθη βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0. 

Σε αυτό το παιχνίδι χάθηκε ο ρυθμός που είχε στα προηγούμενα δύο.

Στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να περάσουν 30 λεπτά για να εμφανιστεί ένας στοιχειώδης ρυθμός στην επίθεση ενώ στο δεύτερο ημίχρονο -όσο περνούσε η ώρα- τόσο μειωνόταν η αρχικά διατυπωμένη διάθεση των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου να πάνε σε υψηλότερο ρυθμό. 

Αρκετά τα αρκετά μαζεμένα λάθη και στο κομμάτι της συνολικής αμυντικής λειτουργίας αλλά και της ανάπτυξης του παιχνιδιού αλλά και με την απουσία της πίεσης ψηλά και της αδυναμίας του ΠΑΟΚ να χαλάσει το παιχνίδι της Γκενκ.

Σίγουρα, ως αντίλογο, μπορεί να πει κάποιος ότι είναι η προετοιμασία, ότι γίνονται προπονήσεις συνάμα, ότι υπάρχουν και αυτά τα παιχνίδια που δεν σου πάει τίποτε καλά, ότι μπορούν να βρεθούν αρκετοί σε μέτρια μέρα, ό,τι, ότι, ότι… 

Θα είναι όμως μία συζήτηση αυτή που ίσως φέρει έναν εφησυχασμό, επικίνδυνο.

Εκτός όμως από το παιχνίδι αυτό καθ’ εαυτό, το τρίτο φιλικό ήρθε να θυμίσει στον ΠΑΟΚ τα ανοικτά μέτωπα και στο μετεγγραφικό κομμάτι.

Είναι λογικό -και σωστό- να μπαίνει σε υψηλό επίπεδο κουβέντας το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχοντας κρατήσει τον κορμό της προηγούμενης σεζόν παρουσιάζει μία πολύτιμη συνοχή ενόψει της έναρξης των αγωνιστικών του υποχρεώσεων. 

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο καιρός μπορεί να περνάει χωρίς ο ΠΑΟΚ να κάνει τις κινήσεις που χρειάζεται σε μετεγγραφικό επίπεδο για να παρουσιαστεί καλύτερος, πιο συμπαγής και με περισσότερες επιλογές σε βάθος. 

Ήρθανε λοιπόν όλα μαζί μέσα από ένα φιλικό να βάλουν υπενθύμιση στον ΠΑΟΚ ενόψει της έναρξης των επισήμων αγωνιστικών του υποχρεώσεων.