ΠΑΟΚ: “Back to back” φιλικά, με Ουνιόν και Φίτεσε στο γήπεδο της NOVA

Αποστολή στο Χορστ της Ολλανδίας: Κωστής Μπότσαρης, Γιάννης Πάγκος
Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα αρχικά την Κυπελλούχο Βελγίου, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (15:00) και στη συνέχεια (20:00) τη Φίτεσε

Δύο φιλικά παιχνίδια έχει το πρόγραμμα (13/7) για τον ΠΑΟΚ που αρχικά αντιμετωπίζει την Κυπελλούχο Βελγίου, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (15:00) και στη συνέχεια (20:00) τη Φίτεσε. Μετά το τέλος του πρώτου φιλικού αγώνα, η αποστολή του ΠΑΟΚ θα κάνει περίπου μια ώρα διαδρομή για να πάει από το Χορστ που βρίσκεται το κέντρο της προετοιμασίας του (και θα γίνει και το πρώτο παιχνίδι) στο Άρνεμ, στο προπονητικό κέντρο της Φίτεσε όπου θα γίνει το δεύτερο ματς.

Προφανώς και θα υπάρχουν δύο διαφορετικές εντεκάδες από τον Ραζβάν Λουτσέσκου που τις δοκίμασε στην προπόνηση της Παρασκευής (12/7) και μένει να φανεί αν θα υπάρχουν σε αυτές, κατά τη διάρκεια των αγώνων, κάποιες -και ποιες θα είναι αυτές- αλλαγές. 

Από τα δύο παιχνίδια προφανώς και το πιο δύσκολο είναι το πρώτο με την κυπελλούχο Βελγίου, Ουνιόν που παίζει και στην προκριματική φάση του Champions League. 

Κύπελλο μετά από 110 χρόνια 

Η Ουνιόν πήρε το Κύπελλο τον προηγούμενο Μάιο μετά από 110 χρόνια, η προηγούμενη κατάκτηση ήταν το 1914. Ήταν κοντά στο να πάρει και το Πρωτάθλημα. Στην κανονική περίοδο τερμάτισε την πρώτη θέση, στα play off όμως (κάνοντας ξεκίνημα με τέσσερις σερί ήττες) είδε την Μπριζ (ομάδα που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στο Conference League) να την προσπερνάει και να την αφήνει στη δεύτερη θέση. Το επόμενο Σάββατο (20/7) οι δύο τους παίζουν για τον πρώτο τίτλο στο Βέλγιο που είναι το Σούπερ Καπ, το παιχνίδι μεταξύ της Πρωταθλήτριας, Μπριζ και της Κυπελλούχου, Ουνιόν. Θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι στη σεζόν καθώς ακολουθεί η έναρξη του Πρωταθλήματος με την Ουνιόν να παίζει (27/7) εκτός έδρας με την Ντέντερ, ομάδα που ανέβηκε από τη Β’ Κατηγορία. Και λίγο μετά (8 ή 9 Αυγούστου) αρχίζει και τις υποχρεώσεις της στο Champions League.

Για την ομάδα των Βρυξελλών είναι ένα ακόμη καλοκαίρι, το τρίτο στη σειρά, αλλαγής στην τεχνική ηγεσία. Ο Γερμανός τεχνικός, Αλεξάντερ Μπλέσιν αποχώρησε για να πάει στη Ζανκτ Πάουλι που ανέβηκε στην Μπουντεσλίγκα. Τη θέση του παίρνει ο 36χρονος Βέλγος, Σεμπαστιέν Ποκονιόλι που ήταν στην U18 της Εθνικής Βελγίου. Ο Ποκονιόλι είχε κλείσει την καριέρα του στην Ουνιόν και από τα τμήματα υποδομής της είχε αρχίσει και την προπονητική του διαδρομή. Ο Ποκονιόλι ανέλαβε από την προηγούμενη Δευτέρα, 8/7. Στις αλλαγές στο ρόστερ, σημαντικές είναι οι αποχωρήσεις των αρχισκόρερ της.  Ο Αλγερινός, Μοχάμεντ Αμουρά (22 γκολ, 7 ασίστ) θα συνεχίσει στη Βόλφσμπουργκ και μόλις χθες, την Παρασκευή (12/7), η Μπριζ ανακοίνωσε την απόκτηση του Σουηδού, Γκούσταφ Νίλσον που είχε βάλει 17 γκολ. 

Μάχη για την επιβίωση η Φίτεσε

Στο δεύτερο φιλικό της ημέρας, ο ΠΑΟΚ παίζει με τη Φίτεσε που τη δεδομένη χρονική στιγμή δίνει μάχη για την αγωνιστική της επιβίωση και να μπορέσει να κρατηθεί στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ολλανδία. Δεν είναι μόνο ο υποβιβασμός της στη Β’ Κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια. Είναι και το γεγονός ότι τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν αλλά και το γεγονός ότι η Επιτροπή Αδειοδότησης δεν έχει εγκρίνει ακόμη την εμπλοκή στη Φίτεσε του Γκους Φράνκε, του 48χρονου επιχειρηματία που θέλει να αναλάβει την ομάδα. Πριν από περίπου ένα μήνα, η ιστορία είχε φτάσει μέχρι και στην περίπτωση ανάκλησης της άδειας της Φίτεσε να είναι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (λόγω χρεών), οι διοικητικές εξελίξεις που ακολούθησαν και η εμφάνιση του Φράνκε, έχουν φέρει τώρα την ιστορία στο να έχει πάρει αναβολή μέχρι τις 22 Ιουλίου για να παρθούν οι αποφάσεις. Η Φίτεσε στο προηγούμενο Πρωτάθλημα είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση 18 βαθμών από την επιτροπή στην Ολλανδία αφού διαπιστώθηκε ότι ο σύλλογος δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των κανονισμών αδειοδότησης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με το -18 είχε έρθει και υποβιβασμός σε μια σεζόν πάντως που γενικώς δεν ήταν καλή για τη Φίτεσε, αγωνιστικά. Αυτή τη στιγμή η ομάδα με προπονητή τον 58χρονο Ολλανδό, Γιόν Φαν ντε Μπρομ (ανέλαβε τώρα) έχει κυρίως νεαρά παιδιά και από την ομάδα Νέων του συλλόγου, έχει αρχίσει φυσικά την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν περιμένοντας όμως τις εξελίξεις στο διοικητικό επίπεδο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.