ΠΑΟΚ: Η Ολλανδία μένει πίσω-Ώρα για τα επίσημα αλλά και οι μεταγραφές (videos)

Αποστολή στο Χορστ της Ολλανδίας: Κωστής Μπότσαρης, Γιάννης Πάγκος
Μία προετοιμασία έχει πάντα τα δικά της στοιχεία μέσα από τα οποία προσπαθεί κάποιος να την αποκωδικοποιήσει. Και όπως συμβαίνει πάντα, κανείς δεν έχει όλα τα στοιχεία που μπορεί να έχει ο προπονητής.

Τα φιλικά του καλοκαιριού είναι από την άλλη -για κάθε ομάδα- μια κατηγορία μόνα τους. Ενώ όλοι αποδέχονται τον παροδικό και προπονησιακό τους χαρακτήρα, όλοι -ταυτόχρονα- αρέσκονται στο να τα αναλύουν σαν να είναι επίσημα παιχνίδια. 

Ο ΠΑΟΚ στα δύο πρώτα φιλικά -και ειδικά στα πρώτα δύο ημίχρονα των παιχνιδιών με την ΑΕΚ Λάρνακας και τη Χιμπέρνιαν– εμφάνισε αρκετά καλά στοιχεία.

Τα στοιχεία είχαν να κάνουν κυρίως με την ανάπτυξη και την παραγωγή τελικών προσπαθειών και ευκαιριών.

Στη συνέχεια, το φιλικό με την Γκενκ ήταν σίγουρα το χειρότερο -από άποψη διαθέσης και απόδοσης- φιλικό του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε με ένα καλό πρώτο ημίχρονο με την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και με τη Φιτέσε.

Εκλεισε τον κύκλο των φιλικών παιχνιδιών με δύο παιχνίδια μέσα στην ίδια μέρα τα οποία -από άποψη διακύμανσης του σκορ- είχαν την ίδια εικόνα. Δηλαδή, ο ΠΑΟΚ να προηγείται και ο αντίπαλός του να ανατρέπει το σκορ και να παίρνει τις φιλικές νίκες. 

Τα παιχνίδια έδειξαν τα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ που έχουν να κάνουν με την συνοχή έδειξαν όμως και τους κινδύνους και τις παγίδες που μπορεί να αντιμετωπίσει μια ομάδα όπως για παράδειγμα αν δεν είναι συγκεντρωμένη την ώρα των αγώνων και βέβαια αν δεν φροντίσει και η ίδια για το ποιοτικό βάθος του ρόστερ της, με τις αναγκαίες μεταγραφικές κινήσεις. 

Η κουβέντα για μια προετοιμασία μπορεί να πηγαίνει μέχρι το… πρωί, με τον καθένα να παραθέτει τα δικά του συμπεράσματα, τις δικές του εκτιμήσεις. 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος των δύο παιχνιδιών του Σαββάτου (13/7) στάθηκε στη χρησιμότητα που μπορεί να έχουνε αυτά τα παιχνίδια για να αφυπνίσουν μια ομάδα όταν νιώθει ότι ακόμη βρίσκεται στο γλυκό της φινάλε της προηγούμενης σεζόν ενώ πλησιάζουν τα επίσημα παιχνίδια

Ο Ρουμάνος τεχνικός, μία μέρα μετά (Κυριακή, 14/7) στην ομιλία του προς τους παίκτες του ΠΑΟΚ πριν από την τελευταία προπόνηση της ομάδας επί ολλανδικού εδάφους, τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια που έκαναν και τους ενημέρωσε ότι -σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν-  έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. 

Μία προετοιμασία έχει πολλά πράγματα μαζί.

Ο ΠΑΟΚ για περίπου δύο εβδομάδες στην Ολλανδία συνδύασε τα φιλικά παιχνίδια με τις καθημερινές προπονήσεις που κάποιες ημέρες ήτανε διπλές. Το κομμάτι της τακτικής ήτανε πάντα σε πρώτο επίπεδο και αυτό γιατί μπορεί ο ΠΑΟΚ -διατηρώντας τον κορμό- να έχει την επιθυμητή συνοχή αυτό όμως δε σημαίνει ότι η τακτική, ο τρόπος ανάπτυξης, ο τρόπος άμυνας, δεν επιδέχονται πάντα βελτίωση

Επίσης όμως ο Ρουμάνος τεχνικός στις κατά καιρούς δηλώσεις του στάθηκε και στην ανάγκη της μετεγγραφικής της ενίσχυσης που για τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πάντα σε πρώτο επίπεδο ανεξάρτητα από το από την οδό που θα διαλέξει κάποιος για να συζητήσει την προετοιμασία στην Ολλανδία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.