Υπόθεση Ποντένσε: Γιατί έχει “μέλι” ο Ολυμπιακός; (videos)

Η ιδιαίτερη σχέση Ολυμπιακού - Ποντένσε και πότε θα υπάρξουν νεότερα στο... σίριαλ!

O “μισός” Ολυμπιακός βρίσκεται στην Ολλανδία και δουλεύει σκληρά υπό τις ταγές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, εν όψει της νέας απαιτητικής σεζόν και των αγωνιστικών υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο άλλος “μισός” όμως δουλεύει σε ένα άλλο πεδίο, αυτό της μεταγραφικής δραστηριότητας, με στόχο να ενδυναμωθεί όσο το δυνατόν ποιοτικότερα το δυναμικό του Ολυμπιακού των… 100 χρόνων!

Ήδη να θυμίσουμε πως έχουν αποκτηθεί οι Πιρόλα, Στάμενιτς, Ντάνι Γκαρθία, Αναγνωστόπουλος και πριν από λίγους μήνες ο Κοστίνια. Τα μέτωπα που είναι ανοικτά κλείνουν ένα-ένα, είτε θετικά (Ελ Κααμπί, Μασούρας), είτε αρνητικά (Φορτούνης, Κάρμο). Η “ερυθρόλευκη” διοίκηση έχει κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι της για να διατηρήσει αλώβητο τον κορμό που οδήγησε τον Ολυμπιακό στον ευρωπαϊκό θρίαμβο της κατάκτησης του UEFA Europa Conference League, ωστόσο οι παράμετροι είναι πολλοί, όταν αναφερόμαστε στο σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα λοιπόν είναι ο Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος μέσος έχει ενσωματωθεί στο δυναμικό της Γουλβς και προπονείται για να είναι έτοιμος στο ξεκίνημα της νέας περιόδου. Το ερωτηματικό είναι αν θα φορά πορτοκαλί, ερυθρόλευκη ή άλλης απόχρωσης φανέλα.

Η ανάρτηση στο “Χ” που “άναψε φωτιές”!

H διοίκηση της Γουλβς ενημερώθηκε πως ο Ποντένσε δεν θα ταξιδέψει στην περιοδεία προετοιμασίας της ομάδας στις ΗΠΑ και το γεγονός μεταδόθηκε ως κίνηση του παίκτη στη “σκακιέρα” για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Η επιλογή του Ολυμπιακού στη ζυγαριά του Ποντένσε, είναι πολύ πιο βαρύνουσα από άλλες ομάδες, ωστόσο η απουσία του απ’ την περιοδεία της Γουλβς, σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να μην έχει σχέση με το μεταγραφικό σίριαλ, που είναι εν πλήρη εξελίξει. Οπότε η συγκεκριμένη υπόθεση, απαιτεί μεγάλη υπομονή από πλευράς Ολυμπιακού, καθώς τα επεισόδια είναι πιθανό να μετατρέψουν το μίνι σίριαλ σε… μαραθώνια σαπουνόπερα.

Ένα μακρύ καλοκαίρι!

Ο Ολυμπιακός έχει ως σύμμαχο τη διάθεση του Ποντένσε να αγωνιστεί στους Πειραιώτες. Ο Πορτογάλος έχει στις αποσκευές των αναμνήσεων του, όχι μόνο την πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό που έμοιαζε παραμυθένια, αλλά και την περσινή, η οποία ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League και τον ίδιο σε θέση κεντρική στο κάδρο της σεζόν. Ο Ποντένσε αν δώσει τα χέρια με τον Ολυμπιακό, θα το κάνει γιατί νιώθει σαν οικογένεια τους Πειραιώτες, ωστόσο θα έρθει ως ο πλέον ακριβοπληρωμένος του ρόστερ. Την ίδια ώρα βέβαια για τη Γουλβς η μετοχή του δεν περνάει απαρατήρητη. Είναι ένας παίκτης ο οποίος “έβγαλε μάτια” στο Conference και θα μπορούσε να ταιριάξει σε πλήθος ρόστερ ευρωπαϊκών συλλόγων, αλλά και άλλων από… Αραβία μεριά.

Μεγάλη του… αγάπη

Ο Ποντένσε στον Ολυμπιακό βίωσε στην πρώτη του θητεία την αγωνιστική απογείωση μέσω του συνόλου του Πέδρο Μαρτίνς και την καταξίωση στα δύσκολα ματς του UEFA Champions League και UEFA Europa league. Από αστεράκι της Σπόρτινγκ, μετατράπηκε σε έτοιμη λύση για ομάδα της Premier League και αυτό το οφείλει στο ταλέντο, τη σκληρή δουλειά, αλλά και στον οργανισμό του Ολυμπιακού. Δεν το ξέχασε ποτέ, ακόμα και αν δεν ήταν κάτοικος Φαλήρου, ανέβαζε stories στα social επιδεινκύοντας τους δεσμούς αγάπης με το “λιμάνι” (σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις παικτών που αναδείχθηκαν αναλόγως με την “ερυθρόλευκη”), δάκρυσε όταν επέστρεψε ως αντίπαλος στο “Καραϊσκάκη”. Στη δεύτερη του θητεία επέστρεψε ως ηγέτης του Ολυμπιακού. Συγκρούστηκε με τους προπονητές που θέλησαν να ψαλιδίσουν το αγωνιστικό του μπόι, ωστόσο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον έφτιαξε ψυχολογικά και τον κέρδισε στο φινάλε της σεζόν, σε μια απόλυτα win-win συνεργασία! Ο Βάσκος ο οποίος επιθυμεί να χτίσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο για τις επερχόμενες προκλήσεις, τον περιμένει με ανοικτές αγκάλες (ή παίκτη ανάλογου βεληνεκούς). Η υπόθεση είναι πολυεπίπεδη όμως και θα έχουμε τελεσίδικες εξελίξεις απ’ τα μέσα Αυγούστου και μετά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.