Ισόπαλος 2-2 ο Ολυμπιακός με την Αλ Καντσία, αποδίδοντας κατά διαστήματα καλή εικόνα μεσοεπιθετικά.

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 2-2 με την Αλ Καντσία στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους. Σκόραρε ο Τσικίνιο για τους Πειραιώτες και άνοιξε το σκορ στο 18′, με αυτογκολ του Λαζάμι στο φινάλε διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Ο Μίτσελ, ως τεχνικός της ομάδας απ’ τη Σαουδική Αραβία, συνάντησε γνώριμους απ’ την περσινή -δεύτερη- θητεία του στον Ολυμπιακό και φυσικά τα είπε σε θερμό κλίμα με τον Μεντιλίμπαρ. Ο Ολυμπιακός ήταν καλός στο δημιουργικό σκέλος, αλλά ήταν εμφανές πως τα πόδια των Πειραιωτών ήταν “βαριά”, όπως είναι λογικό, απ’ την προετοιμασία.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε τον Μπότη κάτω από τα δοκάρια και τους Κοστίνια, Ρέτσο, Άμπι και Ορτέγα στην τετράδα της άμυνας. Ο Μουζακίτης με τον Ντόι βρέθηκαν στη μεσαία γραμμή, έχοντας μπροστά τους τον Τσικίνιο και στα άκρα της επίθεσης τον Μασούρα και τον Μπιέλ. Ο Κωστούλας ήταν ο φορ.

Ο Μίτσελ αγκαλιάζει τον Μασούρα. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Από την άλλη, ο Μίτσελ επέλεξε για την Αλ Καντσία τους: Καστέλς, Λαγιάμι, Χακ, Αμπού Αλσαμάτ, Χασούν, Καρίλο, Κασέμ, Αλκατάνι, Κουινόνες και Ομπαμεγιάνγκ.

Μίτσελ και Μεντιλίμπαρ πριν το ξεκίνημα του ματς. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Εψαξαν γκολ, έφτιαξαν φάσεις, σκόραραν!

Ολυμπιακός και Αλ Καντσία ήταν αρκετά επιθετικοί στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να φτάνουν στο γκολ. Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που κυριάρχησε δημιουργικά στο πρώτο μέρος, έχοντας σε κέφια τους Τσικίνιο, Μασούρα, Ορτέγκα και Μουζακίτη. Στο 12′ η ομάδα του Μίτσελ έχασε την πρώτη ευκαιρία. Ο Αλ Σαμάτ σέντραρε από δεξιά και ο Κουινόνες σούταρε άμεσα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ!

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 16′. Ο Μασούρας πήρε την μπάλα στην περιοχή, αλλά το πλασέ με το δεξί κατέληξε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Καστέλς. Ένα λεπτό αργότερα οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν στο πρώτο γκολ του φιλικού. Ο Ορτέγκα πήρε την μπάλα αριστερά, απέφυγε τον Αλ Σαμάρ και έβγαλε σπουδαία σέντρα για το κεφάλι του Τσικίνιο, ο οποίος σκόραρε με αρχοντικό στυλ! Στο ημίωρο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Μασούρας δεν τα κατάφερε. Η μπάλα κυκλοφόρησε ιδανικά γύρω απ’ την εστία της Αλ Καντσία και ο Μπιέλ σένταρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Ορτέγκα γύρισε προς τον Μασούρα, ο οποίος από κοντά σούταρε, αλλά ο Καστέλς απομάκρυνε!

Πανηγυρισμοί του Τσικίνιο μετά το γκολ με κεφαλιά που πέτυχε! (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Η Αλ Καντσία άρχισε να ανεβαίνει επιθετικά και να γίνεται πιο ενεργή στα καρέ του Ολυμπιακού, σκοράροντας στο 35′ και μάλιστα με πολύ όμορφο τρόπο. Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε απ’ την άμυνα του Ολυμπιακού με τον Άμπι να μην καταφέρνει να δράσει εγκαίρως. Ο Κουινόνες βρήκε την μπάλα εντυπωσιακά και με γυριστό έγραψε το 1-1!

Οι “ερυθρόλευκοι” του Μεντιλίμπαρ είχαν ακόμα μια καλή στιγμή πριν το φινάλε του ημιχρόνου με τον Μασούρα. Ο Έλληνας μέσος έφυγε στην κόντρα και προσπάθησε να “κρεμάσει” με λόμπα τον Καστέλς, αλλα η μπάλα έφυγε εκτός στόχου! O Ολυμπιακός έδειξε καλό πρόσωπο στο πρώτο μέρος και κατάφερε να περιορίσει την ομάδα απ’ τη Σαουδική Αραβία. Το γκολ που δέχτηκαν οι Πειραιώτες ήρθε από στιγμιαία αδράνεια του Άμπι, ενώ θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει περισσότερα από ένα γκολ. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν προέβη σε πολλές αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς μόνο ο Πασχαλάκης πήρε τη θέση του Μπότη.

Ο Ομπαμεγιάνγκ έβαλε μπροστά την ομάδα του!

Η Αλ Καντσία ευτύχησε να βρει δίκτυα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Κουινόνες έψαξε με διαγώνια μπαλιά τον Ομπαμεγιάνγκ στην περιοχή, ο Ορτέγκα δεν κατάφερε να κόψει και ο έμπειρος φορ πλάσαρε τον Πασχαλάκη για το 1-2!

Αλλαγές “πραγματικού” αγώνα από Μεντιλίμπαρ

Το ματς έχασε αρκετά σε ρυθμό και οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν όπως στο ξεκίνημα του ματς. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση. Ο Μπιέλ ρόλαρε στη μεσαία γραμμή και “έσκαψε” για τον Τσικίνιο, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει τελική προσπάθεια πριν επέμβη αμυντικός της Αλ Καντσία! Στο 64′ Παπακανέλλος και Μάρτινς πέρασαν στο ματς αντί Κωστούλα και Μασούρα. Ο Βάσκος τεχνικός επέλεξε να προχωρήσει σε πιο συγκροτημένες αλλαγές, χωρίς να αλλάξει μεγάλο αριθμό παικτών. Στο 75′ Ορτέγκα και Κοστίνια αποχώρησαν, Αποστολόπουλος και Ροντινέι πήραν τις θέσεις τους. Ο Ολυμπιακός έφτασε σε δεύτερο γκολ στο φινάλε.

Ροντινέι και Τσικίνιο συνεργάστηκαν για το 2-2! (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Στο 88′ μετά από πολύ ωραία συνεργασία Τσικίνιο και Ροντινέι, ο Βραζιλιάνος σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Λαζάμι και κατέληξε στα δίκτυα της Αλ Καντσία για το τελικό 2-2! Μάλιστα στο 90′ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Ο Ζέλσον είχε εξαιρετική ενέργεια, πάτησε περιοχή αλλά το σουτ σταμάτησε στον Καστέλς.