Το περίφημο KNVB Campus ανοίγει σήμερα (27/7, 16:00, NS Start) τις πύλες του για να υποδεχτεί τον Άρη, στο δεύτερο φιλικό του παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους, με αντίπαλο την Ντόρντρεχτ

Το ποδόσφαιρο στην Ολλανδία είναι επιστήμη! Εξ ου και το προπονητικό κέντρο όλων των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου της χώρας οι Ολλανδοί το ονομάζουν Campus, δηλαδή Πανεπιστημιούπολη. Έτσι αντιμετωπίζουν το άθλημα οι Οράνιε, γι’ αυτό κι έχουν από τις σπουδαιότερες εθνικές ομάδες στον κόσμο, αλλά και σπουδαία παραγωγή ποδοσφαιριστών.

Ο Άρης πηγαίνει σήμερα (27/7, 16:00, NS Start), λοιπόν, στην κοιτίδα του ολλανδικού ποδοσφαίρου να δώσει το δεύτερο φιλικό του παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του εν όψει της σεζόν 2024-2025. Στο περίφημο KNVB Campus αντιμετωπίζει την Ντόρντρεχτ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της χώρας, με προοπτικές να ανέβει στην Eredivisie.

Ένα φιλικό κεκλεισμένων των θυρών, καθώς η Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διαθέτει το αθλητικό της κέντρο σε όποια ομάδα το θέλει, έναντι ανάλογης αμοιβής, βεβαίως, αλλά δεν βάζει εύκολα φιλάθλους μέσα σε αυτό. Για ευνόητους λόγους, μιας και προσέχει το “κόσμημά” της ως κόρη οφθαλμού.

Στην ιστοσελίδα της ΠΟ Ολλανδίας διαβάζει κανείς για την ποδοσφαιρική πανεπιστημιούπολη:

“Είναι το μέρος προπόνησης και προετοιμασίας για όλες τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου της Ολλανδίας. Είναι εκεί όπου τα καθιερωμένα και ανερχόμενα αστέρια παίζουν ποδόσφαιρο, τρώνε και κοιμούνται.

Το KNVB Campus έχει επίσης πολλά να προσφέρει στους ερασιτεχνικούς συλλόγους, γιατί κάθε νέο μεγάλο ταλέντο αξίζει τις καλύτερες εγκαταστάσεις. Το αθλητικό περιβάλλον κορυφαίου επιπέδου συμβάλλει στην παραγωγή καλύτερων ποδοσφαιριστών, διαιτητών και προπονητών.

Το KNVB Campus είναι ο κεντρικός χώρος, όπου η Ομοσπονδία συναντιέται με τους συλλόγους για να συζητήσουν τρόπους ανάπτυξης του παιχνιδιού στην Ολλανδία, τόσο σε επίπεδο βάσης όσο και σε επίπεδο ελίτ.

Η πανεπιστημιούπολη σφύζει από δραστηριότητα: είναι εκεί όπου οι νέοι προπονητές λαμβάνουν την εκπαίδευσή τους, οι υπεύθυνοι των αγώνων εξετάζουν τρόπους βελτίωσης των προτύπων διαιτησίας και οι αξιωματούχοι της KNVB συναντώνται μεταξύ τους για συζητήσεις. Προσφέρει επίσης ένα ευρύ φάσμα ιατρικών υπηρεσιών για τραυματισμένους ποδοσφαιριστές και άλλους αθλητές”.

Έτσι, για να μαθαίνουμε κι εμείς οι υπόλοιποι…

Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Campus