Ναϊμέγκεν-Ολυμπιακός 0-2: Αποχαιρετά την Ολλανδία με νίκη (highlights)

Με νίκη ολοκλήρωσε τα φιλικά του στην Ολλανδία ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε της Ναϊμέγκεν με 2-0.

Στο τελευταίο φιλικό πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Ναϊμέγκεν με 2-0. Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν πανηγυρίσει περισσότερα τέρματα. Αποστολόπουλος και Παπακανέλλος είχαν από ένα δοκάρι στο ματς…

Ο προπονητής του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε στο πρώτο ημίχρονο τον Αναγνωστόπουλο στη θέση του τερματοφύλακα και στην άμυνα μπροστά του τοποθέτησε από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ροντινέι, Κουτσίδη, Πιρόλα και Αποστολόπουλο. Μπιανκόν και Μπακούλας ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Ζέλσον Μάρτινς, Μασούρα στα δύο άκρα. Ο Παπακανέλλος τοποθετήθηκε πίσω από τον προωθημένο Κωστούλα…

Πίεση και γκολ

Οι παίκτες του Μιντιλίμπαρ έδειξαν τις προθέσεις τους από τα πρώτα δευτερόλεπτα πιέζοντας ψηλά, προσπαθώντας να οδηγήσουν τους αντιπάλους τους σε λάθη. Παράλληλα εμπόδιζαν τους Ολλανδούς να κυκλοφορήσουν εύκολα την μπάλα και να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Αναγνωστόπουλου. Ο τελευταίος δεν ανησύχησε ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο και οι δύο επεμβάσεις που πραγματοποίησε ήταν από μακρινά σουτ. 

Μετά τα μισά του πρώτου ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή και έκλεισαν στην περιοχή τους, τους Ολλανδούς. Η πίεση και τα ρήγματα που δημιούργησαν οι παίκτες του Μιντιλίμπαρ από τα άκρα, έδωσαν και τις λύσεις επιθετικά. Αρχικά στο 31’ ο Αποστολόπουλος άλλαξε παιχνίδι από τα αριστερά, ο Ροντινέι έκλεψε την μπάλα και ο Ζέλσον Μάρτινς με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. 

Πέρασαν πέντε λεπτά προκειμένου ο Ολυμπιακός να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Κωστούλας πίεσε τον γκολκίπερ της Ναϊμέγκεν, ο οποίος έκανε το λάθος. Ο Μασούρας που έγινε αποδέκτης της μπάλας, «κρέμασε» τον αντίπαλό του και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν πάει στα αποδυτήρια με μεγαλύτερο προβάδισμα, καθώς είχε δοκάρι με τον Αποστολόπουλο και άλλες δύο καλές ευκαιρίες με τους Μασούρα, Παπακανέλλο στο 42’. 

Ευκαιρίες στα… πειράματα του Μιντιλίμπαρ

Ίδια εικόνα και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με τον Κωστούλα να χάνει την ευκαιρία να σκοράρει λίγα λεπτά πριν αφήσει τη θέση του στον Κοστίνια. Ο Μιντιλίμπαρ ανακάτεψε την… τράπουλα μετά τις αλλαγές, καθώς ο Ροντινέι πήγε στα δεξιά της μεσαίας γραμμής και τον Ζέλσον Μάρτινς στην κορυφή της επίθεσης. 

Η Ναϊμέγκεν προσπάθησε να μειώσει στο σκορ, αλλά ο Τζολάκης αντέδρασε σωστά τόσο στο σουτ του Ουνάλ, όσο και σε αυτό του Λάρσεν. Ωστόσο ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του είχε και ο Ολυμπιακός. Στο 70’ ο Παπακανέλλος «σημάδεψε» το δεξί δοκάρι, ενώ στο 76’ ο Ζέλσον Μάρτινς απέτυχε να νικήσει τον Φαν Γκάσελ στο τετ α τετ. Τέσσερα λεπτά αργότερα απείλησε ο Ροντινέι με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το δοκάρι.

Οι πολλές αλλαγές και η κούραση επηρέασαν τον ρυθμό του αγώνα, χωρίς να αλλάξει ιδιαίτερα η εικόνα και το σκορ…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.