ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 3-2: Με ανατροπή ξεκίνησε με το δεξί… (highlights)

Σε ένα παιχνίδι με τρία πέναλτι, τρία δοκάρια και πέντε γκολ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη με 3-2 επί του Πανσερραϊκού στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε απέναντι στον Πανσερραϊκό, αλλά τελικά κατέκτησε τη νίκη (3-2) που επιθυμούσε και ξεκίνησε το δεξί τις προσπάθειες υπεράσπισης του τίτλου.  Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα, σίγουρα θα έμειναν ικανοποιημένοι από τα γκολ, το θέαμα και τη διάθεση των δύο ομάδων στο πρώτο τους ματς για τη Super League. 

Σαλαζάρ και Τομάς δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του «Δικεφάλου», ενώ για τον Πανσερραϊκός ξεχώρισε και ο Γκουγκεσασβίλι. Ο τελευταίος είχε κάποιες σπουδαίες επεμβάσεις, στερώντας από τους αντιπάλους του γκολ. 

Ο Μπεντανκόρ με πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 31’ και στο 35’ με τον ίδιο τρόπο ο Σβαμπ έκανε το 1-1. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Οζντόεφ ολοκλήρωσε την ανατροπή, όμως στο 49’ ο Σαλαζάρ έβαλε και πάλι την ομάδα στο κυνήγι του θετικού αποτελέσματος. Τη νίκη στους πρωταθλητές χάρισε ο Σβαμπ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 60’. Δύο δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι και ένα οι φιλοξενούμενοι με τον Τομάς…

Μία σου και μία μου, αλλά στο τέλος χαμογέλασε ο ΠΑΟΚ

Ο Κωνσταντέλιας απείλησε με το… καλημέρα και άγγιξε το γκολ στο 5΄, όμως ο Γκουγκεσασβίλι με το αριστερό πόδι έδιωξε και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Οι φιλοξενούμενοι που πρόσεχαν αρχικά τα μετόπισθεν απάντησαν τρία λεπτά αργότερα. Ο Τομάς εκτέλεσε το φάουλ σχεδόν από τη γραμμή της περιοχής και ο Τσιφτσής στην πρώτη του επέμβαση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. 

Ο Μιχάλης Γρηγορία αναγκάστηκε να αλλάξει γρήγορα τα πλάνα του, καθώς ο Χατζηστραβός αναγκάστηκε να αποχωρήσει, δίνοντας τη θέση του στον Μασκανάκης στο 13’. Ο τραυματισμός του παίκτη των φιλοξενούμενων σε συνδυασμό με την αλλαγή, έπαιξαν ρόλο στη μείωση του ρυθμού. 

Όλα άλλαξαν μετά το πρώτο ημίωρο του αγώνα με τις δύο ομάδες να προσφέρουν  γκολ και θέαμα. Αρχικά ο Σαλαζάρ «κέρδισε» πέναλτι σε ανατροπή από τον Βιεϊρίνια και ο Μπετανκόρ από την άσπρη βούλα στο 31’ νίκησε τον Τσιφτσή, ανοίγοντας λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε με τον ίδιο τρόπο και στο 35’, ύστερα από υπόδειξη του VAR, ο κ. Φωτιάς έδειξε το σημείο του πέναλτι για τράβηγμα του Πεταυράκη στον Κεντζιόρα. Ο Σβαμπ εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών φέρνοντας το ματς στα ίσια. 

Το παιχνίδι απέκτησε ακόμα πιο γρήγορο ρυθμό με τον Τσάλοφ να «σημαδεύει» στο 42’ το δοκάρι του Γκουγκεσασβίλι και στην εξέλιξη της φάσης ο Τομάς έφυγε στην αντεπίθεση αστοχώντας για λίγα εκατοστά στο τετ α τετ με τον Τσιφτσή. Ο γκολκίπερ των πρωταθλητών στάθηκε τυχερός λίγα δευτερόλεπτα αργότερα όταν είδε την μπάλα αρχικά να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι από κεφαλιά και πάλι του Τομάς και στη συνέχεια να φεύγει ψηλά άουτ από το σουτ του Μπετανκόρ. Ο τελευταίος στάθηκε άτυχος για την ομάδα του στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν η «στρογγυλή θεά» χτύπησε στο σώμα του, στρώθηκε στον Οζντόεφ, ο οποίος με σουτ έστειλε τον «Δικέφαλο του Βορρά» στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. 

Χορταστικό και το δεύτερο ημίχρονο

Με αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα ο Σάστρε μπήκε στη θέση του Βιεϊρίνια, καθώς ο Πορτογάλος είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με την ταχύτητα του Σαλαζάρ. Ο τελευταίος δεν… πτοήθηκε και κατάφερε να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα στο σύνολο του Λουτσέδκου. Συγκεκριμένα στο 49’ έφυγε από τη μεσαία γραμμή, πέρασε τον Κεντζιόρα και με διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-2. 

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ πίεσε για να ανακτήσει το προβάδισμα και να πάρει ξανά το πάνω χέρι στο ματς. Ο Γκουγκεσασβίλι στο 53’ σαν λίμπερο βγήκε έξω από την περιοχή και σωτήρια με τάκλιν δεν επέτρεψε στον Ζίβκοβιτς να τον πλασάρει. Δύο λεπτά αργότερα ο Σέρβος πάσαρε στον αμαρκάριστο Σάστρε, αλλά ο τελευταίος αστόχησε από καλή θέση. Στο 57’ σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Πανσερραϊκού, ο Ράφα Σοάρες με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα οριζόντιο δοκάρι, ωστόσο ο κ. Φωτιάς πήγε στο VAR για πτώση του Τσάλοφ και καταλόγισε το πέναλτι. Ο Σβαμπ για δεύτερη φορά στο ματς βγήκε νικητής και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους πρωταθλητές. 

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και στο 67’ ο γκολκίπερ του Πανσερραϊκού με διπλή εκπληκτική επέμβαση σταμάτησε τις προσπάθειες των Μουργκ και Τσάλοφ. Στα τελευταία λεπτά ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα, παίρνοντας τα ηνία του κέντρου, χωρίς να καταφέρει να πετύχει το γκολ που θα στερούσε από τον ΠΑΟΚ τη νίκη…

Διαιτητής: Φωτιάς

Κίτρινες: Οζντόεφ-Μπεντανκόρ, Πεταυράκης, Λιάσος

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (46’ Σάστρε), Σβαμπ (89’ Θυμιάνης), Οζντόεφ (71’ Καμαρά), Αντρίγια, Μουργκ (76’ Ντεσπότοφ), Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ (71’ Τισουντάλι)

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Χαντάκιας (62’ Καρασαλίδης), Στάικος (79’ Μπερούτσι), Λιάσος (79’ Καπτούμ), Σάλαζαρ, Χατζηστραβός(13’ Μασκανάκης, 79’ Γκίγκιτς), Τόμας, Μπετανκόρ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.