ΑΕΚ-Λαμία 1-1: Ο Μουκουντί απέτρεψε το απόλυτο… κάζο (videos, pics)

Στην πρώτη της απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα υποχρέωσε την ΑΕΚ η Λαμία, η οποία πήρε ισοπαλία 1-1 στην "Αγιά Σοφιά". Δύο δοκάρια στο φινάλε για την Ένωση.

Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τη Λαμία με την οποία έμεινε στο 1-1 και πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς μέσα στην “Αγιά Σοφιά” μόλις την δεύτερη αγωνιστική.

Ο Φουρτάδο στο 39′ έκανε το 0-1 με ωραία εκτέλεση μέσα από την περιοχή, η ΑΕΚ πίεσε σε όλο το δεύτερο μέρος για την ισοφάριση αλλά όχι με συγκεκριμένο πλάνο και βρήκε λύση από στατική φάση στο 87′ με τον Μουκουντί να ισοφαρίζει με κεφαλιά.

Δύο δοκάρια για την Ένωση μετά το 1-1 με Ελίασον στο 92′ και Κοϊτά στο 95′.

Τα πλάνα των προπονητών

Με την ίδια ενδεκάδα που άρχισε τον αγώνα με τον ΟΦΗ παρέταξε ο Αλμέιδα την ΑΕΚ στο ματς κόντρα στη Λαμία. Δείτε εδώ πως άρχισαν τον αγώνα οι δύο προπονητές.

Λιούμπιτσιτς
Πολλές δυνατές μονομαχίες στο Α’ ημίχρονο της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ την κυριαρχία, η άψογη ανασταλτικά Λαμία το γκολ

Με την ΑΕΚ να πιέζει ψηλά, να ανακτά πολλές μπάλες και να παίζει στο μισό γήπεδο κύλησε το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, αλλά με τους γηπεδούχους να μην βρίσκουν τελική σε κανονική ροή αγώνα.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 15′ από στατική φάση, όταν ο Άμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κόστιτς έδιωξε με υπερπροσπάθεια.

Δέκα λεπτά μετά, από ατομική ενέργεια του Κοϊτά, ο Μαυριτανός σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Κόστιτς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαζε. Η ΑΕΚ πίεζε, έκλεβε μπάλες, αλλά φάσεις δυσκολεύοταν να βγάλει κόντρα σε μια άψογη ανασταλτικά Λαμία που επίσης κέρδιζε πολλές μονομαχίες όσο περνούσε η ώρα.

Στο 39′ και μετά από το πρώτο της κόρνερ η Λαμία βρήκε γκολ. Μετά από κομπίνα ο Ρινγκ σούταρε πάνω στον Ρότα, η μπάλα χτύπησε ξανά πάνω του και έφτασε στον Μπίκοβ, αυτός ψύχραιμα στον Φουρτάδο και αυτός με τρομερό φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Στρακόσα για το 0-1.

Τα επόμενα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το… 50′ η ΑΕΚ έψαξε γκολ ισοφάρισης πριν το ημίχρονο, αλλά η μόνη φάση που βρήκε ήταν στο 47′ όταν ο Πήλιος εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ, βρήκε μόνο του τον Γκαρσία μέσα στην περιοχή της Λαμίας, αλλά η κεφαλιά του επιθετικού ήταν απογοητευτική.

Φουρτάδο
H στιγμή που ο Φουρτάδο εκτελεί για να ανοίξει το σκορ στην “Αγιά Σοφιά”.

Μονότερμα, γκολ ο Μουκουντί και δύο δοκάρια στο φινάλε

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε, όπως αναμενόταν άλλωστε, με την ΑΕΚ να επιτίθεται από το πρώτο λεπτό και στο 47′ ο Κοϊτά απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά δίχως να βρει εστία, όπως και ο Γκαρσία στο 49′.

Στο 54′ ο Άμραμπατ εκτέλεσε γρήγορα πλάγιο, ο Γκαρσία πήρε μπάλα μέσα στην περιοχή της Λαμίας, προσπάθησε να σουτάρει αλλά και στις δύο περιπτώσεις κόντραρε σε αντιπάλους, ενώ στο 61′ ο Γκαρσία με τρομερή προσποίηση ελευθερώθηκε από τον Γιαννούτσο, εκτέλεσε μέσα από την περιοχή αλλά ο Κόστιτς έκανε ακόμα μία σπουδαία επέμβαση.

Η ΑΕΚ είχε ακόμα δύο τελικές με Λαμέλα (70′) και Οντουμπάτζο (71′), αλλά κανείς δεν βρήκε εστία, κάτι που έκανε ο Άγγλος αμυντικός στο 74′ με τον Κόστιτς όμως να μπλοκάρει την μπάλα.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν είχαν λύσεις σε κανονική ροή αγώνα και το γκολ ήρθε από στατική φάση. Στο 87′, ο Λαμέλα εκτέλεσε το φάουλ μέσα στη μικρή περιοχή, εκεί όπου ο Μουκουντί πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 92′ από ατομική ενέργεια του Ελίασον, ο οποίος πάτησε περιοχή και γύρισε την μπάλα, αυτή κόντραρε στα πόδια του Κόστιτς και χτύπησε στο δοκάρι της Λαμίας για να φύγει στη συνέχεια κόρνερ, ενώ δύο λεπτά μετά η κεφαλιά του Γκαρσία έφυγε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Η ΑΕΚ άγγιξε για δεύτερη φορά την ανατροπή στο 95′ όταν το τρομερό σουτ του Κοϊτά χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Κόστιτς και στην συνέχεια έφυγε μακριά από την εστία της Λαμίας.

Οι συνθέσεις:

AEK: Στρακόσα, Ρότα (69′ Οντουμπάτζο), Πήλιος, Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι (69′ Μάνταλος), Πινέδα (58′ Λαμέλα), Άμραμπατ (58′ Ελίασον), Κοϊτά, Λιούμπιτσιτς (78′ Τσούμπερ), Γκαρσία.

Λαμία: Κόστιτς, Σαραμαντάς (76′ Ντεντάκης), Αντράντε (76′ Σάντμπεργκ), Μέκιτς (90′ Σιμόνι), Φουρτάδο, Βλαχομήτρος, Μπίκοβ, Ρινγκ (85′ Τερεζίου), Δοϊρανλής (90′ Αθανασακόπουλος), Κορνέζος, Γιαννούτσος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.