Πανσερραϊκός – Άρης 0-1: «Κιτρινόμαυρες» πρωτιές! (highlights)

Πρώτη ασίστ για τον Σίστο, πρώτο γκολ για τον Σιφουέντες και παρθενικό φετινό τρίποντο για τον Άρη, που πέρασε από τις Σέρρες, πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 0-1!

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου, σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο με τον μέσο από τον Ισημερινό και κράτησε το προβάδισμα σχετικά εύκολα.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους ο σκόρερ Σιφουέντες και ο Μόντσου, καλά στοιχεία οι Ντιαντί και Σίστο.

Ο Πανσερραϊκός, δεν βρήκε ποτέ τους χώρους που είχε στην Τούμπα και δυσκολεύτηκε πολύ να κάνει παιχνίδι, με τους Σαλασάρ και Τομάς, να μην συνεχίζουν στους υψηλούς ρυθμούς της πρεμιέρας. Χωρίς πόντο τα «λιοντάρια» στο πρωτάθλημα, σε ένα ομολογουμένως δύσκολο ξεκίνημα.

Πρώτο «χτύπημα» Σιφουέντες

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα στο ματς, με ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Στο 2′, μετά από φοβερή πάσα του Ντιαντί στον άξονα, ο Μορόν είδε τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού εκτός εστίας και επιχείρησε να τον κρεμάσει από μακριά, όμως το πλασέ περνάει άουτ.

Στο 7′, έπειτα από νέα πάσα του Ντιαντί, από δεξιά, στη μικρή περιοχή βρέθηκε ο Γκαρθία, που σούταρε άουτ.

Οι γηπεδούχοι, απάντησαν αμέσως, στο 8′, με ωραίο σουτ του Τομάς, που έβγαλε ο Κουέστα σε κόρνερ, αλλά και στο 10′, με τον Λιάσο να βγάζει κεφαλιά – πάσα στην περιοχή για τον Μπετανκόρ, ο οποίος όμως πλάσαρε άουτ, καθώς η μπάλα είχε πάρει αρκετό ύψος.

Μετά το 10λεπτο ο ρυθμός έπεσε, με αρκετές διακοπές λόγω τραυματισμών και…cooling break, με αρκετά λάθη και από τις δύο ομάδες.

Ο Άρης όμως, μετά τις φωνές του Μάντζιου για τις πολλές μακρινές μπαλιές, άρχισε να βάζει περισσότερο την μπάλα κάτω μετά το ημίωρο και έφτασε κοντά στο γκολ στο 31′, όταν ο Μόντσου, εκτέλεσε δυνατά ένα φάουλ από αριστερά εκτός περιοχής, αναγκάζοντας τον Γκουγκεσασβίλι σε επέμβαση με γροθιές.

Στο 34′, ήρθε το 0-1, με τον Σίστο να συγκλίνει από αριστερά, να πασάρει στον Σιφουέντες και αυτόν να νικά από το ημικύκλιο τον Γεωργιανό τερματοφύλακα, με δυνατό δεξί σουτ, στο ντεμπούτο του ως βασικός!

Έξι λεπτά αργότερα, παραλίγο να έρθει και το 0-2, με τον Μορόν να σουτάρει από περίπου το ίδιο στοιχείο, τον Γκουγκεσασβίλι να αποκρούει ασταθώς, αλλά να επανορθώνει προλαβαίνοντας να διώξει την επαναφορά του Γκαρθία από κοντά.

Στα τελευταία λεπτά του α’ μέρους, οι γηπεδούχοι έκλεισαν τον Άρη με συνεχόμενα κόρνερ, όμως δεν μπόρεσαν να τα εκμεταλλευτούν.

Γκουγκεσασβίλι – Ντιαντί, σημειώσατε…1

Στο β’, ο Πανσερραϊκός είχε την πρώτη ευκαιρία, όταν στο 48′, ο Ντέλετιτς έκανε το μακρινό σουτ, όμως ο Κουέστα μπλόκαρε, παρά το γεγονός ότι η μπάλα άλλαξε πορεία μετά από κόντρα.

Από εκεί και πέρα όμως, ο Άρης είχε τον έλεγχο του ματς χωρίς να απειλεί και ο Μιχάλης Γρηγορίου, φρέσκαρε το κέντρο του, με Καπτούμ και Περούτσι.

Η εικόνα όμως δεν άλλαξε, με τον Άρη μάλιστα να σκοράρει στο 76′ με τον Ντιαντί στην κόντρα, αλλά το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Στο 79′, ο Μορόν σέντραρε για τον νεοεισελθόντα Σαβέριο, αλλά αυτός γύρισε πάνω στον Γκουγκεσασβίλι, ο οποίος είχε αντίδραση και στο ωραίο μακρινό σουτ του Ντιαντί, στο 82ο λεπτό.

Οι δυο τους, ήταν πρωταγωνιστές και στο 87′, με τον Γεωργιανό να νικά και πάλι τον αντίπαλό του, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Ο Γκουγκεσασβίλι, είχε δουλειά και στις καθυστερήσεις, λέγοντας «όχι» και σε ένα πολύ καλό σουτ του Μόντσου, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος, καθώς οι Σερραίοι δεν μπόρεσαν να τιμωρήσουν τους φιλοξενούμενους για τις χαμένες ευκαιρίες…

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ 0-1

Stoiximan Super League 2024-25, 2η Αγωνιστική, Δημοτικό Σερρών

Γκολ: 34′ Σιφουέντες
Διαιτητής: Τσιμεντερίδης
Βοηθοί: Σπυρόπουλος, Αρμακόλας
Κίτρινες: Στάικος, Ντέλετιτς, Φρίντεκ, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρεμ – Γκαρθία, Μπράμπετς, Σίστο, Μάγιο, Μόντσου
Κόκκινες: –

Πανσερραϊκός (Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι – Δεληγιαννίδης (86′ Κουτσογούλας), Χαντάκιας, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης (77′ Φαρές) – Στάικος (64′ Καπτούμ), Λιάσος (64′ Περούτσι) – Ντέλετιτς (77′ Γκίγκιτς), Τομάς, Σάλασαρ – Μπετανκόρ.

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα – Μάγιο, Μπράμπετς, Βέλεθ, Φρίντεκ – Σιφουέντες, Μόντσου – Ντιαντί, Γκαρθία (74′ Νταρίντα, Σίστο (74′ Σαβέριο) – Μορόν (89′ Σαμόρα).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.