ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-0: Τα σερί συνεχίζονται! (highlights)

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, αλλά βρήκε λύσεις με Σάστρε και Τισουντάλι στο β', για να πάρει έκτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα (μαζί με την περσινή σεζόν), αλλά και 18η συνεχόμενη κόντρα στον Παναιτωλικό, από το 2015!

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, πρόβαλλε αντίσταση στο πρώτο 45λεπτο, απέναντι στους νωθρούς γηπεδούχους, όμως αυτή του Ράζβαν Λουτσέσκου μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια μετά την ανάπαυλα και «καθάρισε» το ματς. Χωρίς πόντο και γκολ έμειναν οι φιλοξενούμενοι στη σεζόν.

Τελικές εκτός περιοχής

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δυσκολευόταν να μπει στην περιοχή του Τσάβες, με τον Παναιτωλικό να αμύνεται μαζικά και τον Τσάλοφ να έρχεται ελάχιστες φορές σε επαφή με την μπάλα. Οι σέντρες που δοκίμασαν οι γηπεδούχοι, ήταν τις περισσότερες φορές εύκολη λεία για τους αμυντικούς του Πετράκη.

Έτσι, οι καλύτερες φάσεις για τους γηπεδούχους, ήρθαν με μακρινές προσπάθειες, από τον Μουργκ (19′, απόκρουση Τσάβες) και τον Κωνσταντέλια (28′, άουτ).

Ο Παναιτωλικός, αναζητούσε τις ευκαιρίες του στην κόντρα και παραλίγο να κάνει ζημιά στα πρώτα δευτερόλεπτα, όταν ο Πέρες έκανε μακρινό σουτ και ο Κοτάρσκι απέκρουσε δύσκολα.

Στο 31′, ο Μπουζούκης δυσκόλεψε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, επίσης με μακρινό σουτ, ενώ στο 32′, άλλη μία προσπάθεια εκτός περιοχής, από τον Ντίας, πέρασε λίγο άουτ.

Όλα ήρθαν…δεξιά!

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να δώσει πιο γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα του β’ και δικαιώθηκε, με τη δεξιά του πλευρά να δίνει τη λύση.

Μετά από ένα σουτ του Κωνσταντέλια στην περιοχή που μπλόκαρε ο Τσάβες στο 46′ και ένα επικίνδυνο γύρισμα του Ντεσπόντοφ στο 48′, που σταμάτησε στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, οι γηπεδούχοι έλυσαν τον γόρδιο δεσμό στο 51′: ο Καμαρά μοίρασε στον Ντεσπόντοφ, αυτός έβγαλε τη σέντρα από δεξιά πάνω στη γραμμή και ο Σάστρε στην περιοχή πήδηξε ψηλότερα από συμπαίκτες και αντιπάλους, για να γράψει το 1-0.

Στο 59′, οι ρόλοι παραλίγο να αντιστραφούν, με τον Σάστρε να δημιουργεί για τον Ντεσπόντοφ, όμως ο Τσάβες είπε «όχι» στον Βούλγαρο εντυπωσιακά.

O Πετράκης, αποφάσισε να ρισκάρει με τρία νέα πρόσωπα και αλλαγή συστήματος σε 4-4-2, κάτι που έδωσε αναπόφευκτα περισσότερους χώρους στον ΠΑΟΚ.

Παραλίγο να τους εκμεταλλευτεί στο 65′, όταν ο Ντεσπόντοφ βγήκε στην κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Σβαμπ που σούταρε, όμως ο Τσάβες μπλόκαρε.

Στο 72′, φρέσκαρε την ομάδα του και ο Λουτσέσκου με τέσσερις αλλαγές και δύο από αυτές, συνεργάστηκαν για το δεύτερο γκολ: ο Ζίβκοβιτς τροφοδότησε με υπέροχη κάθετη μπαλιά, δεξιά στην περιοχή τον Τισουντάλι, ο Μαροκινός σούταρε δυνατά στην κλειστή γωνία του Τσάβες και έκανε το 2-0, ανοίγοντας λογαριασμό με τον ΠΑΟΚ!

Ανακουφισμένη η Τούμπα, είχε την ευκαιρία στα τελευταία λεπτά, να αποθεώσει για την πρώτη συμμετοχή και άλλο ένα νέο απόκτημα, τον Σορετίρε, που μάλιστα παραλίγο να σκοράρει στο 90′ από κοντά, μετά από πάσα του Σάστρε, αλλά ο Τσάβες του είπε «όχι»! Ο ίδιος παίκτης, στις καθυστερήσεις, αστόχησε από κοντά σε κεφαλιά μετά από κόρνερ, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια…

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0

Stoiximan Super League 2024-25, 2η Αγωνιστική, Γήπεδο Τούμπας

Γκολ: 51′ Σάστρε, 79′ Τισουντάλι
Διαιτητής: Βεργέτης
Βοηθοί: Πετρόπουλος, Καραλής
Κίτρινες: Μιχαηλίδης, Καμαρά – Ντίας, Τσάβες, Mπελεβώνης, Κοντούρης, Παντελάκης
Κόκκινες: –

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Σοάρες – Καμαρά (72′ Οζντόεφ), Σβαμπ – Ντεσπόντοφ (71′ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (72′ Τάισον), Κωνσταντέλιας (85′ Σορετίρε) – Τσάλοφ (72′ Τισουντάλι).

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες – Μλάντεν (62′ Μάιντεβατς), Παντελάκης, Λιάβας – Μαυρίας, Μπελεβώνης (62′ Λαχούντ), Πέρες (74′ Λουίς), Μπουζούκης (62′ Κοντούρης), Τορεχόν – Λομόνακο, Ντίας (78′ Νικολάου).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.