Ολυμπιακός – Athens Kallithea 2-1: Έχασε ευκαιρίες, βρήκε “λυτρωτή” τον Γιάρεμτσουκ! (highlights)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα της Athens Kallithea, καθώς χρειάστηκε γκολ νίκης απ' τον Γιάρεμτσουκ στο 77΄!

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2 στα 2 στη Stoiximan Super League, επικρατώντας 2-1 της Athens Kallithea. Σκόρερ οι Βέλντε (14′), Γιάρεμτσουκ (77′) για τους γηπεδούχους και ο Ουλντρίκις (60′) για τους φιλοξενούμενους.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν προχώρησε σε εκπλήξεις και διατήρησε κατά τα 10/11 το ίδιο σχήμα σε σχέση με το εκτός έδρας ματς στον Βόλο. Έτσι στην εστία ξεκίνησε ο Τζολάκης, στην άμυνα οι Ροντινέι, Πιρόλα, Μπιανκόν, Ορτέγκα, αμυντικά χαφ ήταν οι Έσε και Ορτέγκα, ενώ μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Τσικίνιο, Βέλντε και Ζέλσον Μαρτίνς, πίσω απ’ τον Ελ Κααμπί.

Ο Μάσιμο Ντονάτι παρέταξε την Athens Kallithea με τον Μπερνάμπε στην εστία, τριάδα στην άμυνα ήταν οι Πασαλίδης, Ισιμάτ και Μεχίας, ενώ τις πλευρές πήραν οι Μανθάτης δεξιά και Σοϊρί αριστερά. Εσωτερικοί χαφ έπαιξαν οι Μοτόκ και Ματίγια. Μοουτίνιο, Μερκάτι και Ουλντρίκις συνέθεσαν τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Εκρηκτικός Βέλντε, ορεξάτος Ζέλσον Μαρτίνς!

Ο Ολυμπιακός έδειξε φρεσκάδα απ’ τα πρώτα λεπτά με πρωταγωνιστές τους Βέλντε και Μαρτίνς, οι οποίοι δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία της Athens Kallithea. Καλό ξεκίνημα είχαν και οι Ντόη, Ορτέγκα και Ροντινέι. Οι “ερυθρόλευκοι” ευτύχησαν να φτάσουν στο πρώτο γκολ της βραδιάς με τον Βέλντε στο 14′. Ο Ορτέγκα πάσαρε κάθετα από αριστερά και ο Βέλντε έβαλε στην πλάτη του τον Μανθάτη, ενώ απέφυγε και τον Μεχίας για να πλασάρει υπέροχα τον Μπερνάμπε! O Βέλντε μετά από ένα μέτριο ματς κόντρα στον Βόλο, επέστρεψε με πολύ ποιοτικό τρόπο κόντρα στην Athens Kallithea.

Θα μπορούσε να το κάνει… πολλά – μηδέν!

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε σημαντικές στιγμές στη συνέχεια για περισσότερα γκολ, όμως παρέμεινε το ρευστό 1-0. Στο 27′ ο Βέλντε έφυγε με χώρο από αριστερά και πάσαρε παράλληλά στην περιοχή προς τον Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος άφησε έξυπνα στον Τσικίνιο. Ο Πορτογάλος σούταρε ο Μπερναμπε απέκρουσε και ο Ζέλσον προσπάθησε για το γκολ με απευθείας σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ! Στο 36′ Ο Κρίστοφερ Βέλντε βρήκε χώρο και έκανε… παρέλαση στην περιοχή της Athens Kallithea με παράλληλη πορεία, αποφεύγοντας κάθε αντίπαλο. Σούταρε τελικά από πλάγια θέση και δεξιά με τον Μπερνάμπε να αποκρούει δύσκολα!

‘Εψαξε το 1-1 η Athens Kallithea

Η ρευστότητα του σκορ επέτρεψε στην φιλοξενούμενη ομάδα να βγει απ’ το “καβούκι” της και να απειλήσει ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 42ο λεπτό. Ο Σοϊρί μπακ έκανε ωραία κούρσα από αριστερά και σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ! Ο Ολυμπιακός πήγε στ’ αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ και καλές ενυπώσεις, ωστόσο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ φάνηκε να έχει αρκετά παράπονα, προφανώς απ’ την αναποτελεσματικότητα των παικτών του. Οι Πειραιώτες είχαν κατοχή μπάλας 63%, 6 σουτ, 1 γκολ, ενώ έκανε 266 πάσες έναντι 164 της Athens Kallitea.

Ο Ολυμπιακός ήταν αδρανής, η Athens Kallithea προειδοποίησε!

Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν μουδιασμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και φυσικά η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι το εκμεταλλεύθηκε. Στο 47′ η μπάλα έφτασε στον Ουλντρίκις, ο οποίος απέφυγε τον Μπιανκόν και σούταρε. Ο Τζολάκης μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα αποχώρησε ο πολύτιμος ‘Εσε και τη θέση του πήρε ο Στάμενιτς. Στο 58’ δημιουργήθηκε επικίνδυνη κατάσταση για την εστία του Τζολάκη με τον Σοΐρι να ευνοείται από τις κόντρες, να βρίσκεται σε θέση βολής εντός περιοχής, αλλά το σουτ που δοκίμασε, έστειλε την μπάλα στον Τζολάκη.

Γκολ του… σέντερ Ουλντρίκις απ’ το “ζωγραφιστό”

Οι φιλοξενούμενοι δεν αστειεύονταν και έφτασαν στην ισοφάριση στο 60 με τον υψηλόσωμο φορ Ουλντρίκις! Μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Μοτόκ πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στον Ουλντρίκις, ο οποίος είχε τον χώρο για σουτ, σημειώνοντας το 1-1 με ευκολία! Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή. Μασούρας, Γιάρεμτσουκ και Ντάνι Γκαρθία τα νέα πρόσωπα για τον Ολυμπιακό. Αποχώρησαν Βέλντε, Μπιανκόν και Τσικίνιο αποχώρησαν! Ντεμπούτο για τον Ντάνι Γκαρθία. Ο Ντόη οπισθοχώρησε στο κέντρο της άμυνας, ενώ πλέον το δίδυμο στη μεσαία γραμμή ήταν οι Στάμενιτς – Γκαρθία.

Λυτρωτής Γιάρεμτσουκ!

Η Καλλιθέα είχε σημαντική ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 69′. Ο Ντεμέτριους με ατομική ενέργεια έκανε ό,τι ήθελε την δεξιά πτέρυγα του Ολυμπιακού και πάσαρε για τον Ουλντρίκις, αλλά ο Λετονός δεν έβαλε την προβολή, όπως θα ήθελε! Ο Ολυμπιακός έφτασε τελικά στο γκολ που του χάρισε ξανά το προβάδισμα με τον Γιάρεμτσουκ στο 77′, αν και αρχικά ακυρώθηκε ως offside του Ελ Κααμπί στο ξεκίνημα της φάσης. Μετά από εξέταση απ’ τον VAR το γκολ κατακυρώθηκε υπέρ του Ολυμπιακού! Ο Ζέλσον έβγαλε την μπαλιά στην περιοχή, ο Ελ Κααμπί απειλησε με βολέ τον Μπερνάμπε, εκείνος απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης ο Γιάρεμτσουκ σκόραρε. Στο 89′ ο Ουκρανός φορ πάσαρε στον Μασούρα, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (69’ Γιάρεμτσουκ), Πιρόλα, Ορτέγκα, Ντόη, Έσε (49’ Στάμενιτς), Ζέλσον, Τσικίνιο (69’ Γκαρθία), Βέλντε (69’ Μασούρας), Ελ Κααμπί

ATHENS KALLITHEA: Μπαραγκάν – Ισιμάτ -Μιρίν, Μεχίας (40’ Ντεμέτριους), Πασαλίδης – Μανθάτης, Ματίγια (84’ Βασιλόγιαννης), Μότοκ, Μερκάτι (46’ Ντίμπα), Σοϊρι (75’ Χάνουσεκ) – Μουτίνιο (84’ Λουκίνας), Ουλντρίκις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.