ΟΦΗ: Η αλλαγή θέλει στήριξη και υπομονή! (vids)

Κάθε ομάδα ξεκινά το Πρωτάθλημα με όνειρα και φιλοδοξίες. Αυτό που θέλει, μεταξύ άλλων, είναι να έχει τον κόσμο στο πλευρό της, σε θετικά αλλά και αρνητικά αποτελέσματα. Εξάλλου, ποτέ, κανένας στόχος, δεν κρίθηκε από τη δεύτερη αγωνιστική.

Η ομάδα της Κρήτης, φαίνεται πως έχει προχωρήσει σε αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε Έλληνες παίκτες αλλά και τις Ακαδημίες της. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια θέλει τον κόσμο δίπλα της και όχι…απέναντί της.

Κάθε αρχή…και δύσκολη

Βρισκόμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική του Πρωταθλήματος και οι περισσότεροι έχουν μια εικόνα, σίγουρα όχι καθαρή ακόμη, για το τι θα δουν από τους φετινούς μονομάχους. Ο χρόνος που έχει περάσει μέχρι τώρα είναι λίγος ώστε να κριθεί κάποια ομάδα, πόσο δε ο ΟΦΗ, που έχει αποφασίσει να επενδύσει στο Ελληνικό στοιχείο αλλά και τις ακαδημίες του, πραγματοποιώντας ριζική αλλαγή στο ρόστερ!

Ο ΟΦΗ μετά από δύο αγωνιστικές μετράει μια ήττα και μια ισοπαλία, με τον κόσμο…ν΄αντιδρά. Μάλιστα μέρος των οργανωμένων φίλων της ομάδας ανακοίνωσαν…αποχή, μέχρι ν΄αλλάξουν τα πράγματα, όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Ας δούμε ωστόσο, πως έχουν τα πράγματα μέχρι τώρα.

Ο ΟΦΗ αντιμετώπισε την πρώτη αγωνιστική την ΑΕΚ στην ΟΠΑΠ Arena γνωρίζοντας ήττα με 3-0. Η «Ένωση», προέρχονταν από Ευρωπαϊκό αποκλεισμό, ο εγωισμός της ήταν πληγωμένος και όλοι γνώριζαν πως θα έψαχνε τη νίκη πάση θυσία κάτι που σαφώς ανέβαζε κατά πολύ τον βαθμό δυσκολίας για τον ΟΦΗ ώστε να πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Σίγουρα, σε ένα πρωτάθλημα, μια ομάδα θα χάσει αλλά θα κερδίσει και παιχνίδια. Πέρυσι, ο ΟΦΗ είχε επικρατήσει της ΑΕΚ στο Ηράκλειο με 2-0 ενώ εκτός έδρας είχε ηττηθεί με 3-0.

Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, κρατούσε αγκαλιά τους τρεις βαθμούς της νίκης, με το γκολ στο 90+2 να δίνει τον βαθμό της ισοπαλίας στον Ατρόμητο.

Ο ΟΦΗ έπαιξε καλά, αλλά ισοφαρίστηκε λίγο πριν το τέλος, χάνοντας την ευκαιρία να πανηγυρίσει το πρώτο τρίποντο της σεζόν. Κανείς άλλος εκτός από τους ποδοσφαιριστές δε στενοχωρήθηκε περισσότερο καθώς θα ήθελαν πολύ, να έχουν προσθέσει τρεις βαθμούς στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος, που θα τους βοηθούσαν στη δύσκολη συνέχεια.

Στήριξη…στο ελληνικό στοιχείο!

Η ομάδα της Κρήτης, φαίνεται πως εφέτος, έχει αποφασίσει να κάνει μεγάλη αλλαγή στο ρόστερ της σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο κόουτς του ΟΦΗ, Τραϊανός Δέλλας, πήρε την απόφαση να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε Έλληνες ποδοσφαιριστές και παράλληλα να στηρίξει την ακαδημία του συλλόγου. Ο ΟΦΗ, μετά την παραχώρηση του Μαντά στη Λάτσιο, ξέρει πως το μέλλον είναι στους νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά και τις Ακαδημίες, που μπορούν να βγάλουν…«διαμαντάκια»!
Ο ΟΦΗ απέκτησε τους Χατζηθεοδωρίδη (αγωνίζονταν στον Παναιτωλικό), Καραχάλιο(από ΠΑΣ Γιάννινα), Χριστόπουλο (αγωνίζονταν στον Αστέρα) που ουσιαστικά ενίσχυσαν τους υπάρχοντες Χριστογεώργο, Λαμπρόπουλο και Αποστολάκη, που έχουν πάρει φανέλα βασικού από τον Δέλλα.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σημαντικό, είναι πως ο ΟΦΗ έχει πάρει την απόφαση να στηρίξει την Ακαδημία του. Τα παιδιά λέμε πολλές φορές είναι το μέλλον, ωστόσο δύσκολα βλέπουμε ποδοσφαιριστές μικρούς σε ηλικία να παίρνουν ευκαιρίες από πολλές ομάδες. Το παράδειγμα των νέων του Ολυμπιακού είναι κάτι που όλες οι ομάδες πρέπει να το χειροκροτήσουν και γιατί όχι, να μιμηθούν!
Ο ΟΦΗ πήρε την απόφαση να στηρίξει νεαρούς παίκτες από την Ακαδημία, προωθώντας συνολικά επτά παιδιά από Κ19 και Κ17! Ο Δέλλας αρέσκεται να δίνει την ευκαιρία σε νέα παιδιά, τα οποία έχουν ταλέντο, προκειμένου να δείξουν την αξία τους και αυτά να αποτελέσουν το μέλλον του ΟΦΗ αλλά ακόμη και της Εθνικής!

Η δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία του ΟΦΗ, έχει αποτελέσματα!
Αφενός νέα παιδιά «βγαίνουν» από αυτή, αφετέρου πολλοί νέοι Έλληνες ποδοσφαιριστές, επιλέγουν ως επόμενο σταθμό στην καριέρα τους τον ΟΦΗ, βλέποντας πως η δουλειά που γίνεται εκεί σε όλους τους τομείς, είναι σωστή.

Παράλληλα, ο ΟΦΗ έχει εξαιρετικές προπονητικές εγκαταστάσεις στις οποίες ο ισχυρός άντρας του συλλόγου, Μιχάλης Μπούσης έχει επενδύσει αρκετά χρήματα, όπως φυσικά και στην ομάδα.

Ένα ακόμη δείγμα πως ο Τραϊανός Δέλλας έχει αποφασίσει να δώσει βάρος στο ελληνικό στοιχείο, είναι η απόφαση να στηρίξει τους Αποστολάκη και Κουτεντάκη και να μην προχωρήσει σε απόκτηση άλλων παικτών στα χαφ, ή έστω να αντικαταστήσει τον Τοράλ που αποχώρησε από τον σύλλογο. Αμφότεροι πήραν χρόνο συμμετοχής είτε προερχόμενοι από τον πάγκο είτε ξεκινώντας στη βασική εντεκάδα στα πρώτα δύο ματς της σεζόν. Ο Χνάρης, που προέρχεται από τις Ακαδημίες, έκανε προετοιμασία με τον ΟΦΗ, παίρνοντας καλό βαθμό και γι΄αυτό ο κόουτς των κρητικών τον κράτησε ως τέταρτο στόπερ, βάζοντας με αυτό τον τρόπο ένα ακόμη Έλληνα παίκτη στην «εξίσωση» της αλλαγής που πραγματοποιεί ο σύλλογος.

Οι αποχωρήσεις και η ενίσχυση!

Από τον ΟΦΗ αποχώρησαν ουσιαστικά 9 ποδοσφαιριστές, όμως η ομάδα φρόντισε να κινηθεί σωστά και μεθοδικά στο μεταγραφικό παζάρι για να ενισχυθεί εν όψει της νέας σεζόν. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 8 μεταγραφές, ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, καθώς αποκτήθηκαν παίκτες σε θέσεις που η ομάδα είχε αποχωρήσεις. Το αρνητικό, τουλάχιστον για τις πρώτες δύο αγωνιστικές, ήταν πως δεν έχουν αγωνιστεί μέχρι στιγμής ο Σενγκέλια και ο Μπαΐνοβιτς που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι έτοιμοι για το ματς με τον Βόλο. Αμφότεροι, φιλοδοξούν να πραγματοποιήσουν καλή εμφάνιση και να αποδείξουν την αξία τους στη νέα τους ομάδα.

Κάθε ομάδα, θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Το βασικό είναι να δοθεί χρόνος στον Τραϊανό Δέλλα και τους συνεργάτες του προκειμένου να μπορέσει να δείξει τη δουλειά του. Το σημαντικό είναι να υπάρχει υπομονή!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.