Oλυμπιακός: Τριάντα χρόνια μετά!

Την εποχή των «Μινγκ» θυμήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι»!

Κάτι που είχε να γίνει πάνω από 30 χρόνια, είδαν χθες οι φίλοι του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Οι «ερυθρόλευκοι», κέρδισαν με 2-1 την Athens Kallithea, για τη 2η Αγωνιστική της Stoiximan Super League και έκαναν το «δύο στα δύο» στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, επικράτησε δύσκολα και χρειάστηκε τη συμβολή του Ρομάν Γιάρεμτσουκ, που ήρθε από τον πάγκο για να δώσει τη λύση, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ.

Αυτό, ήταν το πρώτο «ελληνικό» τέρμα του 28χρονου φορ, που μετακόμισε φέτος το καλοκαίρι στον Πειραιά από την Κλαμπ Μπριζ.

Ήταν όμως και το πρώτο τέρμα Ουκρανού ποδοσφαιριστή με τους Πειραιώτες, εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες!

Οι παλαιότεροι φίλοι του Ολυμπιακού, ασφαλώς και θα θυμούνται την λεγόμενη «εποχή των Μινγκ», στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν οι «ερυθρόλευκοι», είχαν στις τάξεις τους τρεις μεγάλους ποδοσφαιριστές από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που μόλις είχε διαλυθεί: τους Ουκρανούς Ολέγκ Προτάσοφ και Γκενάντι Λιτόφτσενκο, που είχαν μετακομίσει από τη Ντιναμό Κιέβου, καθώς και τον Ρώσο, Γιούρι Σάβιτσεφ, απόκτημα από την Τορπέντο Μόσχας!

Ο επιθετικός Προτάσοφ, αγωνίστηκε στους «ερυθρόλευκους» από το 1990 έως το 1994 (αργότερα θα καθόταν και στον πάγκο τους), με 50 γκολ σε 93 συμμετοχές!

Ο μέσος Λιτόφτσενκο, έπαιξε από το 1991 έως το 1993, με 11 γκολ σε 90 ματς.

Τελευταίο γκολ Ουκρανού με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, πριν από το χθεσινό, ήταν αυτό του Προτάσοφ, την 1η Δεκεμβρίου 1993, σε εκτός έδρας νίκη 2-1 επί της ΑΕΚ, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ιαπωνία και την Γκάμπα Οζάκα

Έπρεπε να περάσουν 30 χρόνια και οκτώ μήνες, προκειμένου Ουκρανός ποδοσφαιριστής, να πανηγυρίσει ξανά γκολ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, με τον Γιάρεμτσουκ να τα καταφέρνει απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα.

Οι φίλοι των Πειραιωτών που έζησαν εκείνες τις εποχές, σίγουρα είχαν απολαύσει τα τρία «Μινγκ», παρ’ όλο που δεν πανηγύρισαν μαζί τους πρωτάθλημα, στο ξεκίνημα των τότε «πέτρινων» χρόνων του Ολυμπιακού.

Οι ίδιοι, ελπίζουν ότι η ιστορία του Γιάρεμτσουκ στο λιμάνι, θα έχει διαφορετική κατάληξη…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.