Παναθηναϊκός: Αποδεσμεύτηκε ο Αϊτόρ, ως ελεύθερος στην ΑΕΚ Λάρνακας

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον Αϊτόρ, που θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Ήταν δεδομένο ότι ο Αϊτόρ θα αποτελέσει παρελθόν από το «τριφύλλι» και ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ Λάρνακας. Αυτό που όμως δεν ήταν 100% σίγουρο, ήταν το αν ο Ισπανός θα μείνει ελεύθερος ή αν θα δοθεί δανεικός ή αν κυπριακή ομάδα θα καταβάλλει κάποιο ποσό για την αποδέσμευση του. Σήμερα (28/08) ανακοινώθηκε η αποδέσμευση από τους «πράσινους», οι οποίοι τον άφησαν ελεύθερο και του ευχήθηκαν τα καλύτερα για την συνέχεια της καριέρας του.

Αναλυτικά η «πράσινη» ανακοίνωση για κάτι που είχε δρομολογηθεί από χθες (27/08):

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, ο οποίος εντάσσεται στην κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας.

Ο Αϊτόρ αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2020 και βοήθησε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα. Στον τελικό Κυπέλλου του 2022 πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Την επόμενη σεζόν ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό, σκοράροντας 8 γκολ σε ισάριθμους αγώνες, ώσπου ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός του στις 23 Οκτωβρίου 2022. Έχασε το υπόλοιπο της σεζόν και επανήλθε στη δράση το καλοκαίρι του 2023, έχοντας μάλιστα υπογράψει νέο συμβόλαιο στο Τριφύλλι.

Σε αυτή την τετραετία ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε σε 95 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 24 γκολ.

Ευχαριστούμε τον Αϊτόρ για την προσφορά του και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Και η ανακοίνωση του κυπριακού συλλόγου:

«Η Αθλητική Ένωση Κίτιον (ΑΕΚ) Λάρνακας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Iσπανού ακραίου επιθετικoύ Aitor Cantalapiedra για τον επόμενο 1 χρόνο. 

Ο ποδοσφαιριστής αφού πρώτα πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στην συνέχεια υπόγραψε τα σχετικά συμβόλαια.

O Aitor Cantalapiedra από το καλοκαίρι του 2020 αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό, με τα χρώματα του οποίου πανηγύρισε την κατάκτηση 2 Κυπέλλων (2021/22, 2023/24) και συνολικά πραγματοποίησε 95 συμμετοχές, σκόραρε 24 γκολ και μοίρασε 15 ασίστ. 

Ξεκίνησε την καριέρα του από την πατρίδα του, αρχικά από τα τμήματα υποδομής της FC Barcelona (24 συμμετοχές, 4 γκολ), στην συνέχεια της Espanyol και εκ νέου στην FC Barcelona, όπου και αγωνίστηκε και σε 2 παιχνίδια με την 1η ομάδα. Ακολούθησαν η Villareal B (47 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 συμμετοχή με την 1η ομάδα), Sevilla Atletico (21 συμμετοχές, 1 γκολ, 2 ασίστ) και για δύο σεζόν η Twente Enschede στην Ολλανδία (61 συμμετοχές, 24 γκολ, 18 ασίστ). 

H oικογένεια της ΑΕΚ τον καλωσορίζει και του εύχεται κάθε επιτυχία».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.