Άρης – Asteras AKTOR 1-1: Αρκάδες για τα δύσκολα! (highlights)

Μετά το «διπλό» στο ΟΑΚΑ, ο Asteras AKTOR, πήρε ισοπαλία στο «Κ. Βικελίδης», ξανά με σκόρερ τον Κρεσπί!

Ο Ισπανός, ήταν σκόρερ κόντρα στον Παναθηναϊκό και σήμερα «πλήγωσε» τους «κιτρινόμαυρους», στο άδειο λόγω τιμωρίας «Κ. Βικελίδης», με τον Αστέρα να παίρνει αποτέλεσμα σε άλλη μία δύσκολη έδρα, παρά το γεγονός ότι τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες (89′ αποβολή Μάντζη με δεύτερη κίτρινη).

Οι Αρκάδες, απέδειξαν ότι τους ταιριάζει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, ενώ ο Άρης, παρά το γεγονός ότι παραμένει αήττητος, δεν κεφαλαιοποίησε το πρώτο φετινό γκολ του περσινού αρχισκόρερ, Μορόν!

Διαφορετικές προσεγγίσεις

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, με τον Μανού Γκαρθία να είναι στις περισσότερες επικίνδυνες πρωτοβουλίες, απέναντι στους Αρκάδες που έψαχναν τις αντεπιθέσεις, με προορισμό κυρίως τον Καλτσά. Αρκετές φάσεις, αλλά καμία κλασική ευκαιρία στις δύο εστίες.

Στο 7ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Μπαρτόλο, ο Ντελί πήρε κεφαλιά και ο Φρίντεκ απέκρουσε, με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να δίνει πέναλτι για χέρι του Τσέχου, αλλά να παίρνει πίσω την απόφασή του μετά το replay, καθώς ο παίκτης του Άρη, δεν είχε υποπέσει σε παράβαση.

Στο 16′, οι Αρκάδες απείλησαν ξανά, όταν ο Καλτσάς βρέθηκε σε επίκαιρη θέση στην περιοχή, πλάσαρε με το δεξί και έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Άρης, ανέβασε στροφές και στο 23′ είχε ένα μακρινό σουτ του Σιφουέντες που πέρασε άουτ, ενώ στο 24, ο Γκαρθία προσπάθησε με το δεξί στην περιοχή, όμως μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

Στο ημίωρο, ο Άρης έχασε καλή ευκαιρία, με το Γκαρθία να επιχειρεί πολύ δυνατό σουτ, αλλά τον Παπαδόπουλο να αποκρούει.

Οι Αρκάδες όμως παρέμεναν επικίνδυνοι στην κόντρα και στο 37′, ο Κρεσπί έκανε σέντρα από αριστερά, ο Καλτσάς επιχείρησε σέντρα – σουτ και ο Μπαρτόλο για χιλιοστά, δεν πρόλαβε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας στη μικρή περιοχή.

Στις καθυστερήσεις τέλος, ο Σίστο εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

Μοντόγια και Παλάσιος έκαναν τη διαφορά

Οι Αρκάδες, ξεκίνησαν πιο δυνατά το δεύτερο ημίχρονο και στο 51′, έπειτα από στατική φάση, ο Καστάνιο σούταρε από κοντά, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε την χλιαρή προσπάθεια.

Ακόμα καλύτερη ευκαιρία, μετά από ένα λεπτό, όταν στην κόντρα, ο Χουχούμης βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε δυνατά με το αριστερό εκτός περιοχής, όμως ο τερματοφύλακας του Άρη ήταν σε ετοιμότητα.

Οι γηπεδούχοι, χρειάστηκε να φτάσει το 63ο λεπτό για να απειλήσουν, αλλά όταν το έκαναν, σκόραραν, στην πρώτη σοβαρή επαφή του Μορόν με την μπάλα εντός περιοχής!

Όλα ξεκίνησαν από προσπάθεια του Σίστο, ο οποίος ανέβασε από δεξιά τον Μοντόγια (είχε μπει αλλαγή στο ξεκίνημα του β’ αντί του Μάγιο), αυτός γύρισε από δεξιά και ο Μορόν με το δεξί, πέτυχε το πρώτο φετινό του γκολ από τη μικρή περιοχή, την ώρα που ο Μάντζιος ετοιμαζόταν να τον αντικαταστήσει με τον Σαμόρα!

Στο 65′, ο αρχισκόρερ του Άρη, βρέθηκε ξανά στην περιοχή και εκτέλεσε διαγώνια, όμως ο Παπαδόπουλος απέκρουσε.

Στο 67′ ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν την ισοφάριση, όταν στην κόντρα, ο Καλτσάς πρόλαβε την έξοδο του Κουέστα και πλάσαρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ!

O Ράσταβατς, προσπάθησε να διαφοροποιήσει τα πράγματα μεσοεπιθετικά με τριπλή αλλαγή. Μία από αυτές, ο Παλάσιος, έκανε τη διαφορά στο 81′, όταν ξέφυγε από τον Σαμόρα από αριστερά, γύρισε στον Μουνιόθ, αυτός σούταρε στο δεξί δοκάρι, ο Κουέστα προσπάθησε να διώξει, όμως στην επαναφορά από κοντά ισοφάρισε ο Κρεσπί!

Στο 86′, ο Άρης πίστεψε ότι είχε λυτρωθεί, καθώς ο Νταρίντα σούταρε από μακριά, η μπάλα βρήκε στον Σαμόρα και κατέληξε στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του σκόρερ.

Από την άλλη, τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους φιλοξενούμενους, καθώς στο 89′ αποβλήθηκε ο Μάντζης, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για σκληρό μαρκάρισμα.

Οι Αρκάδες πάντως, δεν πτοήθηκαν και απείλησαν αμέσως, με καλό σουτ του Παλάσιος εκτός περιοχής, που πέρασε άουτ.

Τέλος, στο 90+7′, ο Φαμπιάνο με κεφαλιά, δεν αιφνιδίασε τον Παπαδόπουλο και έτσι έμεινε το 1-1, με τους Αρκάδες να παίρνουν πόντο στο «Κ. Βικελίδης», μετά απο επτά σερί ήττες!

AΡΗΣ – ASTERAS AKTOR 1-1
Stoiximan Super League 2024-25, 3η Αγωνιστική, «Κ. Βικελίδης»

Γκολ: 63′ Μορόν – 81′ Κρεσπί
Διαιτητής: Παπαδόπουλος
Βοηθοί: Νικολακάκης, Δέλλιος
Κίτρινες: Φρίντεκ, Σαμόρα, Μοντόγια – Καλτσάς, Μάντζης
Κόκκινη: 89′ Μάντζης

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα – Μάγιο (46′ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φρίντεκ – Μόντσου (90+2′ Φετφατζίδης), Σιφουέντες – Ντιαντί, Γκαρθία (74′ Nταρίντα), Σίστο (74′ Σαμόρα) – Μορόν.
Asteras Aktor (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος – Γκαρθία, Καστάνιο, Ντελί, Χουχούμης – Γιαμπλόνσκι (63′ Τζανδάρης), Μουνιόθ (87′ Ρέτζιτς) – Καλτσάς (77′ Ζουγλής), Μπαρτόλο (77′ Παλάσιος), Κρεσπί – Άνταμ (77′ Μάντζης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.