Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-3: Άνετο πέρασμα από τη Λιβαδειά (highlights)

Η ΑΕΚ άφησε πίσω την εντός έδρας «γκέλα» με τη Λαμία, έβγαλε αντίδραση στη Λιβαδειά και έφτασε σε μία άνετη (0-3), έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, νίκη επί του Λεβαδειακού, μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους της, που "κιτρίνισαν" το γήπεδο της Βοιωτίας.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα παρά το κακό πρώτο ημίχρονο, όπου κινδύνεψε να βρεθεί πίσω στο σκορ, τελικά έφτασε σε μία άνετη νίκη, τη δεύτερη στη φετινή Stoiximan Super League και άφησε πίσω τη “γκέλα” με τη Λαμία.

Καθοριστικός παράγοντας για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα ήταν τα δύο γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με τον Κοϊτά (45′) και στην εκκίνηση του δευτέρου με τον Ελίασον (53′). Δύο γκολ που απλοποίησαν το έργο της “Ένωσης”, η οποία στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε και δεν κινδύνεψε στο ελάχιστο, φτάνοντας και σε τρίτο γκολ λίγο πριν το φινάλε με τον Γκατσίνοβιτς (82′).

Με αυτό τον τρόπο η ΑΕΚ πάει με τον καλύτερο τρόπο στη διακοπή του πρωταθλήματος, όπου θα έχει την ευκαιρία να διορθώσει τα κακώς κείμενα που έχει διαπιστώσει ο Αλμέιδα και να επιστρέψει πιο έτοιμη στην επανεκκίνηση.

Ο Λεβαδειακός την κλασική ευκαιρία, η ΑΕΚ το γκολ

Ημίχρονο χωρίς μεγάλες συγκινήσεις και ευκαιρίες ήταν το πρώτο στη Λιβαδειά. Η ΑΕΚ ανέλαβε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως αναλώθηκε σε λάθος μεταβιβάσεις και είχε ξεκάθαρο πρόβλημα στην ανάπτυξη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να απειλήσει την αντίπαλη περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, ο γηπεδούχος Λεβαδειακός πρέσαρε σωστά, δεν άφηνε ελεύθερους χώρους προς την εστία του Γκροφ και στο 15’ δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Ο Όζμπολτ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Στρατόσα και εκτέλεσε από ευνοϊκή θέση, όμως ο Μουκουντί απομάκρυνε σωτήρια, σε μία φάση που οι Βοιωτοί φώναξαν για χέρι του Γάλλου. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η αλήθεια είναι πως δεν έβρισκε τον τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων, με τα σουτ των Ρότα (19’) και Λιούμπισιτς (30’) να μην ανησυχούν τον Γκροφ.

Τελικά, η λύση ήρθε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, κόντρα στη ροή του αγώνα. Η ΑΕΚ «γέμισε» τη μπάλα στην περιοχή από στημένη φάση, η άμυνα του Λεβαδειακού δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Κοϊτά, που έγινε αποδέκτης της μπάλας, βρήκε τον χώρο για να εκτελέσει και να τη στείλει στα δίχτυα.

Ανώτερη ΑΕΚ, “καθάρισε” χωρίς άγχος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ, αφού κατάφερε να βρει γρήγορα ένα δεύτερο γκολ και να βάλει γερές βάσεις νίκης. Στο 53’ η ομάδα του Αλμέιδα «χτύπησε» στην κόντρα με τον Γκαρσία, ο οποίος “έσπασε” τη μπάλα δεξιά στον Ελίασον και ο Σουηδός από το ύψος του πέναλτι με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Ένα γκολ που άλλαξε τελείως την εικόνα του αγώνα, αφού από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ, έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και έφτανε με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα στην περιοχή των γηπεδούχων (απείλησε με Γκαρσία στο 63′).

Οι δύο προπονητές φρέσκαραν τις ενδεκάδες τους, όμως το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου. Η «Ένωση» εξακολουθούσε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση και κατά διαστήματα προσπαθούσε να γίνει απειλητική για την άμυνα του Λεβαδειακού, χωρίς πάντως να ασκεί ιδιαίτερη πίεση στον αντίπαλο. Άλλωστε, με… αέρα δύο τερμάτων, το βασικό ζητούμενο ήταν η διαχείριση του προβαδίσματος και αυτό το έκαναν με μεγάλη επιτυχία οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα.

Το τελευταίο δεκάλεπτο έμοιαζε με… αγγαρεία, καθώς τα πάντα είχαν κριθεί, όμως η ΑΕΚ… φυλούσε ένα ακόμη γκολ, προϊόν συνεργασίας δύο παικτών που είχαν περάσει στο ματς προ ολίγου. Στο 82’ ο Μάνταλος σέντραρε από δεξιά, η μπάλα έσκασε στην καρδιά της περιοχής, κανείς δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Γκατσίνοβιτς με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Λιάγκας, Πλέγας (72′ Μεχία), Παπαδόπουλος, Λαμαράνα (58′ Τσόκαϊ), Βήχος, Όζμπολτ (69′ Ρόμο), Γιαννιώτας (58′ Συμελίδης), Πεντρόζο (69′ Γιόκε), Μπάλτσι, Τσάπρας.
Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Κάτρης, Κάσσος, Χαβαλές.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Μουκουντί, Πήλιος, Ρότα, Βίντα, Σιμάνσκι (81′ Μάνταλος), Λιούμπισιτς (66′ Περέιρα), Γκαρσία, Λαμέλα (81′ Φερνάντες), Κοϊτά (66′ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (74′ Πινέδα).
Στον πάγκο: Θεοχάρης, Κάλενς, Οντουμπάτζο, Τσούμπερ.

Διαιτητής: Φώτης Πολυχρόνης
Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου
Τέταρτος: Σταύρος Τσιμεντερίδης
VAR: Άγγελος Ευαγγέλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.