Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-2: Δραπέτευσε από το Περιστέρι στις καθυστερήσεις με Καμαρά (Highlights)

Ο Μαντί Καμαρά ήταν ο παίκτης που χάρισε το τρίποντο στον ΠΑΟΚ (1-2) στο Περιστέρι, απέναντι στον Ατρόμητο που είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Ουάρντα.

Οι πρωταθλητές αν και μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι και θα μπορούσαν να είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ από νωρίς, κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ζίβκοβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και να πάρουν τη νίκη με το τέρμα του Καμαρά 90’. Ο Ατρόμητος δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του στο πρώτο μέρος, ενώ το γκολ του Ουάρντα με πέναλτι στο 85’ δεν ήταν αρκετό για να του διατηρήσει το αήττητο… 

Με το πόδι στο γκάζι μπήκαν στο παιχνίδι οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία. Η πίεση ψηλά ανάγκασε τους φιλοξενούμενους σε λάθη, τα οποία δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Κοτάρσκι. Ο τελευταίος ήταν ο κύριος λόγος που ο Ατρόμητος δεν είχε αποκτήσει προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο. Συγκεκριμένα στο 5’ ο Ότο γύρισε λανθασμένα προς τα πίσω, ο Καρλίτος πάσαρε στον Μιχόρλ, όμως ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Δύο λεπτά αργότερα ο Αθανασίου γύρισε από τα αριστερά, με τον Μπάκου να αποτυγχάνει να βρει την μπάλα και να την προωθήσει στα δίχτυα. Πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα για τη νέα ευκαιρία των Περιστεριωτών. Ο Ουάρντα επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Κοτάρκσι σε σωστή θέση έδιωξε σε κόρνερ. 

Μετά το πρώτο τέταρτο, το σύνολο του ΠΑΟΚ ισορρόπησε στη μεσαία γραμμή, σταμάτησε τα αβίαστα λάθη που έβγαζαν στην αντεπίθεση τον Ατρόμητο, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Κοσέλεφ. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, ο Καρλίτος έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Όσο περνούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν να περιορίσουν τη δράση των αντιπάλων τους επιθετικά και σιγά σιγά να «κερδίζουν» μέτρα στο γήπεδο. 

Οι αλλαγές θέσεων των Σορετίρε, Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς έφερε αποτέλεσμα για το σύνολο του Λουτσέσκου. Αν και χρειάστηκαν 33 λεπτά για την πρώτη τελική στο ματς, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Ο Ζίβκοβιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε τον «Δικέφαλο του Βορρά» σε θέση οδηγού.  

Το δεύτερο ημίχρονο δεν θύμιζε σε τίποτα αυτό του πρώτου 45λέπτου σε ό,τι αφορά τις ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Ο ΠΑΟΚ έχοντας το προβάδισμα έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και δεν άφηνε ελεύθερους χώρους στους γηπεδούχους να δράσουν. Ένα σουτ του Μπάμπα έξω από την περιοχή ήταν το καλύτερο που είδαμε μέχρι τα τελευταία λεπτά. 

Οι δύο προπονητές με τις αλλαγές προσπαθούσαν να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα και να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ τους. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά ύστερα από έλεγχο στο VAR το τέρμα δεν μέτρησε για φάουλ του Μπάμπα. 

Ο Ατρόμητος στο 85’ έφτασε στην ισοφάριση με τον Ουάρντα. Ο Ότο βρήκε την μπάλα με το χέρι στην περιοχή, ο Αιγύπτιος μετέτρεψε την παράβαση σε γκολ στο 85΄, αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την ισοπαλία. Ο Μαντί Καμαρά στο 90’ με κεφαλιά πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 2-1.

Διαιτητής: Σπύρος Ζαμπαλάς

Κίτρινες: Μπακού, Ουάρντα – Μπάμπα, Ότο, Ζίβκοβιτς, Τισουντάλι

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κοσέλεφ, Μούντες, Μπόρσον, Τσακμάκης, Αθανασίου, Ουεντραόγκο, Γκονζάλες (66΄ Φαν Βέερτ), Μπακού (74΄ Γιουμπιτάνα), Μίχορλ, Ουάρντα, Καρλίτος (66΄ Βρακάς).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ (73΄ Καμαρά), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (86΄ Ντεσπόντοφ), Σορετίρε (73΄ Μουργκ), Τσάλοφ (73΄ Τισουνταλί).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.