Athens Kallithea – Παναθηναϊκός 2-2: Ο Τετέ τον γλίτωσε από ιστορικό κάζο! (highlights)

Η Athens Kallithea έπαιξε ...σαν στο σπίτι της στη Λεωφόρο, προηγήθηκε δύο φορές και ο Τετέ στο 90+3' έσωσε τον πόντο για τον κουρασμένο Παναθηναϊκό!

Οι νεοφώτιστοι, πήραν για πρώτη φορά πόντο στην ιστορία τους απέναντι στους «πράσινους», άξιζαν όμως κάτι καλύτερο, σε ένα τρελό ματς, στο οποίο έκαναν 26 τελικές, οι οκτώ από αυτές στην εστία!

Η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι, εκμεταλλεύτηκε – ως τυπικά γηπεδούχος στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο έπακρο την κούραση των «πράσινων» από την Ευρώπη και πήρε δύο φορές προβάδισμα στο σκορ. Η δεύτερη, με τον Βαλμπουενά να επιστρέφει στην Ελλάδα με γκολ, φαινόταν να είναι και η «φαρμακερή», όμως ο Τετέ είπε την τελευταία λέξη…

Η Athens Kallithea, έχει έτσι δύο πόντους σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος και οι «πράσινοι» τέσσερις.

Ο Ντραγκόφσκι τον κράτησε όρθιο

Φανταστικό το πρώτο ημίχρονο, με την Athens Kallithea να παίζει σαν να είναι χρόνια στην κατηγορία, αποφασισμένη να επιτεθεί και να εκμεταλλευτεί την κούραση του Παναθηναϊκού από το ματς με τη Λανς. Ενδεικτικές οι τελικές, που ήταν 16 στο πρώτο μισό για τους νεοφώτιστους!

Μόνιμος «πονοκέφαλος» από αριστερά για την άμυνα των «πράσινων» ο Ντεμέτριους, με εμπνεύσεις ο Μουτίνιο και ο Ματίγια, «πολιορκητικοί κριοί» στις στατικές φάσεις οι Ουλντρίκις και Πασαλίδης.

Ο Ντραγκόφσκι, αλλά και η απειρία των τυπικά γηπεδούχων, ήταν αυτά που κράτησαν το σκορ στα επίπεδα του 1-1.

Ο Παναθηναϊκός, είχε την πρώτη ευκαιρία, με γέμισμα του Μαντσίνι και άστοχη κεγαλιά του Σχένκεφελντ στο 5′.

Oι γηπεδούχοι όμως, έδειξαν στη συνέχεια άγριες διαθέσεις και στο 8′, ο Ντραγκόφσκι έκανε την πρώτη επέμβαση, διώχνοντας σε κόρνερ μακρινό σουτ του Ντεμέτριους.

Από τις στατικές φάσεις που ακολούθησαν, στο 10′, η Athens Kallithea σκόραρε από κοντά με τον Πασαλίδη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Ντιμπά, έσπρωξε τον Κώτσιρα στις διεκδικήσεις.

Στο 13′, η ομάδα του Ντονάτι έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από άλλο ένα κόρνερ, ο Ουλντρίκις πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντραγκόφσκι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μουτίνιο εκτέλεσε από μακριά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Τελικά, η Athens Kallithea, βρήκε το γκολ που άξιζε στο 28′, όταν ο Ντεμέτριους έκλεψε από τον Κώτσιρα από αριστερά, γύρισε παράλληλα, η μπάλα πέρασε από τέσσερις παίκτες του Παναθηναϊκού και ο Μουτίνιο την έσπρωξε στην άδεια εστία στο δεύτερο δοκάρι!

Ο Παναθηναϊκός, αντέδρασε στο ημίωρο, με κάθετη πάσα του Μλαντένοβιτς για τον Τετέ, που έκανε την προβολή, αλλά ο Μπαραγκάν μπλόκαρε.

Στο 32′, ήρθε η ισοφάριση για τους «πράσινους», όταν ο Τετέ εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπαραγκάν έδιωξε προσωρινά, ο Γέντβαϊ επανέφερε με κεφαλιά και ο Τζούριτσιτς, με πλάτη στην εστία, σκόραρε με το κεφάλι.

Ακολούθησε όμως μία απίστευτη πολιορκία στα καρέ του Ντραγκόφσκι, με την Athens Kallithea να χάνει τετραπλή ευκαιρία μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό: αρχικά, μετά από σέντρα, ο Πολωνός γκολκίπερ, έβγαλε κεφαλιά του Ντεμέτριους για να ακολουθήσουν άλλα δύο σουτ των Ματίγια και Ντεμέτριους, με το δεύτερο να καταλήγει κόρνερ, από κόντρα!

Από την εκτέλεση, ο Μιρέν έπιασε κεφαλιά και ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε, στη συνέχεια μετά από νέα σέντρα, ο Ντιμπά σούταρε από κοντά, η μπάλα βρήκε στον Μλαντένοβιτς και στη συνέχεια στο δοκάρι!

Ο Παναθηναϊκός, αφού γλίτωσε το δεύτερο γκολ, έχασε δύο ευκαιρίες, στο 42′ με ωραία κίνηση και σουτ του Τετέ στην περιοχή που έβγαλε ο Μπαραγκάν, αλλά και στο 45′, με μακρινό σουτ του Τσέριν, που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Η Athens Kallithea, είχε όμως τον τελευταίο λόγο στο πρώτο μέρος, με καλό σουτ του Ματίγια που πέρασε άουτ, στο 45+3’…

Τελικά, το ημίχρονο με κάποιον τρόπο έληξε μόνο 1-1 και οι φίλοι του Παναθηναϊκού αποδοκίμασαν χλιαρά την ομάδα τους…

Ντεμπούτο με γκολ ο Βαλμπουενά, λυτρωτής Τετέ!

Το β’, ξεκίνησε με αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, με τον Αλόνσο να ρίχνει στο ματς τον Βαγιαννίδη αντί του Κώτσιρα.

Οι «πράσινοι», προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό, αλλά η Athens Kallithea, έχασε την πρώτη ευκαιρία, με κόρνερ του Ματίγια και προβολή του Μότοτς, που μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι.

Οι «πράσινοι» απάντησαν με σέντρα του Τζούριτσιτς και κεφαλιά του Τσέριν από καλή θέση, που πέρασε άουτ.

O Aλόνσο, βλέποντας τα πράγματα να μην αλλάζουν, έριξε στο ματς και τους Πελίστρι και Μαξ.

Η Athens Kallithea όμως συνέχισε το παιχνίδι της και στο 62′, ο Ουλντρίκις είχε ένα καλό σουτ από το ύψος της περιοχής, που πέρασε λίγο άουτ.

Ακόμα μεγαλύτερη η ευκαιρία στο 64′, όταν από εξαιρετική κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, ο Χάνουσεκ βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, αλλά ο Ντραγκόφσκι του είπε «όχι» εντυπωσιακά, στην 21η τελική της Athens Kallithea!

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, έφτασε κοντά στο γκολ στο 66′, με τον Πελίστρι να γυρίζει από δεξιά, την μπάλα να φτάνει στον Μαξ που σούταρε, όμως ο Μπαραγκάν κατάφερε να μπλοκάρει.

Ο τρελός ρυθμός συνεχίστηκε και στο 70′ ο Τετέ έβγαλε με κάθετη τετ-α-τετ τον Ιωαννίδη, αλλά ο Μπαραγκάν απέκρουσε με τα πόδια, ενώ στην εξέλιξη, το μακρινό σουτ του Αράο πέρασε άουτ.

Πλέον, η Athens Kallithea ήταν αυτή που έδειχνε κουρασμένη, μετά από 70′ λεπτά τρελού ρυθμού. Σε αυτό το λεπτό, ο Μπακασέτας, που είχε μπει και αυτός ως αλλαγή, βρέθηκε σε καλή θέση στο ύψος της περιοχής, με τον Μπαραγκάν όμως να είναι σε ετοιμότητα.

Τα φαινόμενα όμως απατούσαν και η Kallithea, όχι μόνο είχε ακόμα κουράγιο να τρέξει, αλλά στο 80′ πέτυχε και δεύτερο γκολ: οι γηπεδούχοι έκλεψαν ψηλά με τον Μότοτς, ο Ουλντρίκις από αριστερά στην περιοχή έδωσε στον Μουτίνιο, αυτός με εξαιρετική ομαδικότητα έβγαλε δεξιά στον Βαλμπουενά και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, εννέα λεπτά μετά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, έκανε το 2-1 στο ντεμπούτο του!

Στο 82′, ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Βαγιαννίδη μετά από σέντρα του Μαξ, όμως το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Δέκα λεπτά αργότερα όμως (90+3′), οι «πράσινοι» λυτρώθηκαν, με τον Πελίστρι να γυρίζει από δεξιά και τον Τετέ να σκοράρει αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι.

Το τρελό ματς πάντως δεν είχε τελειώσει ακόμα: στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν βγει μπροστά, ο Μουτίνιο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ντραγκόφσκι, μετά από μπαλιά του Βαλμπουενά, όμως επιχείρησε να «σκάψει» τον Πολωνό, ο οποίος γλίτωσε την ομάδα του από ιστορικό κάζο…

ΑΤΗΕΝS KALLITHEA – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-2

Stoiximan Super League 2024-25, 3η Αγωνιστική, «Απόστολος Νικολαΐδης»

Γκολ: 28′ Μουτίνιο, 80′ Βαλμπουενά – 32′ Τζούριτσιτς, 90+3′ Τετέ
Κίτρινες: Ισιμά – Μιρέν, Πασαλίδης, Mανθάτης, Χάνουσεκ – Γέντβαϊ, Τζούριτσιτς
Κόκκινες: –
Διαιτητής: Τσακαλίδης
Βοηθοί: Σαμοΐλης, Στεφανής

ATHENS KALLITHEA (Ντονάτι): Μπαραγάν – Πασαλίδης (71′ Τσιβελεκίδης), Ισιμά -Μιρέν, Μότοτς – Μανθάτης, Ματίγια (86′ Μουστακόπουλος), Ντιμπά (76′ Μερκάτι), Ντεμέτριους (71′ Βαλμπουενά), Χάνουσεκ – Μουτίνιο, Ουλντρίκις (86′ Ματίγεβιτς).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλόνσο): Ντραγκόφσκι – Κώτσιρας (46′ Βαγιαννίδης), Σχένκεφελντ, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς (58′ Μαξ) – Αράο, Τσέριν (82′ Σπόραρ) – Μαντσίνι (58′ Πελίστρι), Τετέ, Τζούριτσιτς (67′ Μπακασέτας) – Ιωαννίδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.