Γουίλιαν: Γι’ αυτό διάλεξε Ολυμπιακό!

Βραζιλιάνικη ιστοσελίδα, αποκαλύπτει το παρασκήνιο της μετακόμισης του Γουίλιαν στον Ολυμπιακό!

Ο Βραζιλιάνος, θα συνεχίσει την καριέρα του στο λιμάνι και το trivela.com.br, ανέλυσε τους λόγους για την απόφασή του. Αναλυτικά:

«Πώς ο Γουίλιαν κατέληξε στον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έδωσε προτεραιότητα στους συλλόγους της Premier League, αλλά αφήνει την Αγγλία για να παλέψει για τίτλους στην Ελλάδα.

Αφού αποχαιρέτησε τη Φούλαμ, περίμενε μέχρι το τελευταίο λεπτό της μεταγραφικής περιόδου για να συνεχίσει στην Πρέμιερ Λιγκ . Όμως η μοίρα του θα είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε αυτή τη Δευτέρα την υπογραφή του 36χρονου Βραζιλιάνου επιθετικού. Το συμβόλαιο ισχύει για μία σεζόν.

Ο Γουίλιαν είχε συνομιλίες με την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ απέρριψε άλλες προτάσεις από την Πρέμιερ Λιγκ.

Από τότε που πήρε την απόφαση να φύγει από τη Φούλαμ στο τέλος της περασμένης σεζόν, ο Γουίλιαν έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στην παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ερωτευμένος με την πόλη του Λονδίνου, σκόπευε να «ανέβει» στο επόμενο επίπεδο και περίμενε προτάσεις από συλλόγους που πάλευαν για μεγαλύτερους στόχους στο πρωτάθλημα.

Ο επιθετικός μάλιστα είχε συνομιλίες με την Τσέλσι, όπου είναι είδωλο, και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Γουίλιαν μάλιστα συζήτησε απευθείας με τον Τοντ Μπόουλι, ιδιοκτήτη της Τσέλσι. Στην περίπτωση της Γιουνάιτεντ, ο προπονητής Τεν Χαχ είναι λάτρης του Βραζιλιάνου και τον είχε ήδη προσεγγίσει στο προηγούμενο μεταγραφικό παράθυρο. Ωστόσο, δεν υπήρξε πρόοδος σε κανένα μέτωπο.

Εκτός από τα δύο μέλη των «Big Six» , η Γουλβς και η Νότιγχαμ Φόρεστ έκαναν προσφορές στον επιθετικό. Η Φόρεστ ανήκει στον Έλληνα Ευάγγελο Μαρινάκη, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

Ο Γουίλιαν, ωστόσο, κατάλαβε ότι δεν είχε νόημα να ανταλλάξει τη Φούλαμ με μια άλλη ομάδα που αγωνίζεται στο κάτω μέρος του βαθμολογικού πίνακα.

Γιατί στον Ολυμπιακό;

Έχοντας αναμείνει τόσο καιρό για μια προσφορά, ο Γουίλιαν είδε την αγορά να μειώνεται καθώς πλησίαζε το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Δεν είχαν απομείνει πολλές ελκυστικές επιλογές για τον παίκτη – σύλλογοι από το MLS, στις Ηνωμένες Πολιτείες και από τον αραβικό κόσμο έκαναν προτάσεις, αλλά δεν κατάφεραν να τον γοητεύσουν.

Τότε εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός. Ο Γουίλιαν κατάλαβε ότι θα παλέψει ξανά για τίτλους στον ελληνικό σύλλογο. Επιπλέον, θα αγωνιστεί στο Europa League για τον νυν κάτοχο του Conference League.

Γιατί ο Γουίλιαν δεν ήθελε να επιστρέψει στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο;

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC Sport , ο Γουίλιαν δήλωσε ότι είχε ήδη αποφασίσει να φύγει από τη Φούλαμ μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Ωστόσο, σε κανένα σημείο ο επιθετικός δεν σκέφτηκε να επιστρέψει στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο:

”Είχα στο μυαλό μου ότι θα έφευγα αφού μιλούσα με τον ατζέντη μου και την οικογένειά μου. Δεν ήταν μια απόφαση που πάρθηκε στο τέλος της σεζόν, αλλά πριν από λίγους μήνες. Αυτή τη στιγμή κοιτάζω κάποιες επιλογές. Σκέφτομαι τις δυνατότητες στην Ευρώπη, την Αγγλία, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το MLS, αλλά όχι τη Βραζιλία ως επιλογή για μένα”, δήλωσε στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Γουίλιαν επέστρεψε στην πατρίδα του το 2021 για να παίξει στην Κορίνθιανς. Ωστόσο, η θητεία του επιθετικού στην Timão ήταν προβληματική.

Εκτός από το ότι η απόδοσή του στο γήπεδο ήταν κατώτερη των προσδοκιών, ο Γουίλιαν και η οικογένειά του δέχτηκαν αρκετές απειλές στα social media, γεγονός που δικαιολογούσε τη λύση του συμβολαίου του μετά από ένα χρόνο στην Κορίνθιανς. Από τότε, ο επιθετικός δεν έχει πλέον την επιθυμία να παίξει στη Βραζιλία, παρά τις νέες προτάσεις».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.