Big Four: Τι έκαναν πέρσι μετά τις διακοπές των Εθνικών ομάδων!

Η συγκομιδή των τεσσάρων περσινών διεκδικητών του τίτλου, στο αμέσως επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος μετά από διακοπή.

Δεν είναι πάντα εύκολο για μία ομάδα που διεκδικεί τίτλο να επανέλθει σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα, έπειτα από διακοπή του πρωταθλήματος για αγώνες Εθνικών ομάδων. Συνήθως, οι διεκδικητές του πρωταθλήματος, έχουν πολλούς διεθνείς στις τάξεις τους, οι οποίοι επιστρέφουν μετά από ταξίδια σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου, κουβαλώντας ίσως και τραυματισμούς. Οι προπονητές, με 2-3 μέρες μόνο στη διάθεσή τους, καλούνται να επαναφέρουν τους διαθέσιμους παίκτες, γρήγορα σε ρυθμούς πρωταθλήματος και έτσι δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες για…πιθανές γκέλες.

Οι τεχνικοί των τεσσάρων ομάδων που διεκδίκησαν τον τίτλο στην περσινή περίοδο (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός), θα κληθούν τις επόμενες μέρες να φέρουν εις πέρας την συγκεκριμένη αποστολή, όταν η πρώτη διακοπή της σεζόν 2024-25 για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, θα ολοκληρωθεί.

Πώς όμως ανταποκρίθηκαν οι Big Four στις αντίστοιχες περιόδους της περσινής σεζόν; Η περίοδος 2023-24, διακόπηκε συνολικά τέσσερις φορές για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων: στα διαστήματα 4-12 Σεπτεμβρίου 2023, 9-17 Οκτωβρίου 2023, 13-21 Νοεμβρίου 2023 και 18-26 Μαρτίου 2024.

Στα αμέσως επόμενα παιχνίδια της Super League, καμία από τις τέσσερις δεν κατάφερε το απόλυτο: δύο το πλησίασαν, μία τα πήγε έτσι κι έτσι, ενώ για μία ομάδα, χάθηκαν οκτώ ολόκληροι βαθμοί σε τέτοια ματς, που στοίχισαν πολύ στον τελικό απολογισμό.

Ας δούμε πιο αναλυτικά, τι έκαναν οι τέσσερις μεγάλοι, μετά τις περσινές διακοπές για αγώνες Εθνικών ομάδων:

ΠΑΟΚ: 10 βαθμοί


Αήττητος στα τέσσερα παιχνίδια μετά από διακοπή, έμεινε ο ΠΑΟΚ, μαζεύοντας συνολικά 10 πόντους. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, «σκόνταψε» μετά τη διακοπή του Σεπτεμβρίου, καθώς έμεινε στο 0-0 εντός έδρας, στο ντέρμπι κόντρα στον Άρη. Κατάφερε όμως να κερδίσει τον Οκτώβριο (2-0 εντός έδρας τον Ατρόμητο) και τον Νοέμβριο (5-0 στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό), ενώ μετά την τελευταία διακοπή του Μαρτίου, πήρε μεγάλη νίκη στην έδρα του Παναθηναϊκού με 3-2, στα playoffs, στον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου.

ΑΕΚ: 10 βαθμοί

Παρόμοια αποτελεσματικότητα με τον ΠΑΟΚ, έδειξε η ΑΕΚ, στα ματς μετά τη διακοπή. Μπορεί επίσης να ξεκίνησε με «γκέλα» αυτά τα παιχνίδια, μένοντας στο 1-1 εντός κόντρα στον Ολυμπιακό, τον Σεπτέμβριο, αλλά κέρδισε και τα επόμενα τρία τέτοια παιχνίδια: τον Οκτώβριο πέρασε με 3-0 από την Τρίπολη, τον Νοέμβριο με 1-0 από τα Ιωάννινα, ενώ τον Μάρτιο, για τα playoffs, νίκησε με 1-0 εντός έδρας τον Ολυμπιακό, μαζεύοντας 10 πόντους μετά από διακοπές.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 6 βαθμοί

Ποσοστό 50% στις νίκες είχαν πέρσι οι «πράσινοι», στην επιστροφή μετά από υποχρεώσεις Εθνικών ομάδων. Μετά την πρώτη διακοπή, κέρδισαν 5-0 στην έδρα του Παναιτωλικού τον Σεπτέμβριο, ενώ τον Οκτώβριο, πήραν τους τρεις πόντους με σκορ 3-0 στην έδρα του Ολυμπιακού, μετά τη διακοπή του ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την κροτίδα στον Χουάνκαρ. Τα υπόλοιπα ματς όμως, στην επιστροφή των διεθνών, δεν πήγαν το ίδιο καλά. Τον Νοέμβριο, ο Παναθηναϊκός έχασε με 2-1 στην έδρα του Άρη, ενώ τον Μάρτιο του 2024, ηττήθηκε με 3-2 εντός έδρας από τον ΠΑΟΚ, για τα playoffs, με αποτέλεσμα να μείνει πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 4 βαθμοί


Ο Ολυμπιακός, ήταν η λιγότερο αποτελεσματική ομάδα, στο αμέσως επόμενο ματς, μετά από διακοπή του πρωταθλήματος, μαζεύοντας μόλις τέσσερις πόντους σε ισάριθμα ματς, τα τρία εκ των οποίων ήταν ντέρμπι! Μετά την πρώτη διακοπή, πήρε 1-1 στην έδρα της ΑΕΚ, ενώ τον Οκτώβριο, έχασε εντός έδρας 3-0 από τον Παναθηναϊκό, στο ματς που δεν τελείωσε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο. Μοναδική νίκη σε τέτοια ματς, το 3-1 εντός έδρας με τον Παναιτωλικό, μετά τη διακοπή τον Νοεμβρίου. Ακολούθησε άλλη μία ήττα, τον Μάρτιο, με 1-0 στην έδρα της ΑΕΚ για τα playoffs. Συνολικά, οκτώ χαμένοι βαθμοί, που έφερναν τους «ερυθρόλευκους» συνεχώς σε θέση να κυνηγούν τους συνδιεκδικητές…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.