Ολυμπιακός: Προσεχώς η άμυνα του τελικού

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ως τα ντέρμπι και την Ευρώπη θα έχει και πάλι διαθέσιμη την άμυνα που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του Conference League.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με την επισημοποίηση της επιστροφής του Κάρμο στην ομάδα δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένος για το βάθος που απέκτησε στο κέντρο της άμυνας της ομάδας του, από τη στιγμή μάλιστα που είχε αποκτηθεί ο Πιρόλα, ενώ στο ρόστερ αποφάσισε να κρατήσει και τον Μπιανκόν. Υπάρχουν και οι Έλληνες διεθνείς Ρέτσος και Ντόη, οπότε ο “ευχάριστος πονόκεφαλος” που θα έχει ο έμπειρος τεχνικός του δίνει τη δυνατότητα εξαιρετικών επιλογών.

Απόντος του Κάρμο μέχρι λίγες μέρες πριν και με τον Ρέτσο να επανέρχεται σιγά σιγά από τραυματισμό ο Ισπανός τεχνικός προχώρησε με τους παίκτες που είχε διαθέσιμους στο κέντρο της άμυνας και με σταθερούς στα μπακ τους Ροντινέι και Ορτέγκα που συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό με τον οποίο τελείωσαν την περσινή σεζόν.

Έτσι στα δύο πρώτα ματς με Βόλο και Athens Kallithea είδαμς στο αρχικό σχήμα τους Πιρόλα, Μπιανκόν, Ροντινέι και Ορτέγκα. Στο ματς με τη Λαμία βασικός αντί του Μπιανκόν έπαιξε ο Ντόη, ενώ ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκε ο Κάρμο που προσπαθεί σιγά σιγά να βρει τον αγωνιστικό ρυθμό. Έπαιξε ήδη για την Άνγκολα και μάλιστα με εξαιρετική απόδοση, συνεπώς ο Κάρμο αρχίζει πλέον να μπαίνει και πάλι κανονικά στο rotation και πολύ σύντομα αναμένεται η άμυνα να ξεκινά και πάλι από αυτόν. Κάτι πολύ πιθανό να γίνει και από το ματς με τον Παναιτωλικό.

Ο μόνος από την τετράδα του τελικού με τη Φιορεντίνα που λείπει και θα λείπει για λίγες μέρες ακόμα είναι ο Ρέτσος. Ωστόσο στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει βιασύνη, διότι από τη μία δεν υπήρχαν οι πολλές υποχρεώσεις το καλοκαίρι πλην των τριών αγώνων για το πρωτάθλημα στα οποία η άμυνα τα πήγε περίφημα με παθητικό μόλις ένα γκολ. Με την διακοπή για τις εθνικές ομάδες δόθηκε κι άλλος χρόνος ώστε ο Ρέτσος να δουλέψει ακόμα καλύτερα την επάνοδό του και σιγά-σιγά να οδηγηθεί ο Μεντιλίμπαρ στο να χρίσει βασικούς τόσο στα πρώτα ντέρμπι (αρχής γενομένης από το ματς με τον Άρη) αλλά και τα πρώτα ευρωπαϊκά την “ευρωπαϊκή” του άμυνα, η οποία θα αποτελείται από τους Κάρμο, Ρέτσο, Ροντινέι και Ορτέγκα, οι οποίοι με τον Τζολάκη στο τέρμα έχουν σημαντική ομοιογένεια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.