Λαμία-Athens Kallithea 0-0: Άβολη ισοπαλία (highlights)

Η Λαμία ήθελε τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους, ενώ η Athens Kallithea αναζητούσε το πρώτο της τρίποντο στη Super League, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα και για τους δύο

Λαμία και Athens Kallithea μόνο ευχαριστημένες δεν έφυγαν σήμερα (14/9) από το “Αθανάσιος Διάκος”, καθώς δεν βρήκαν γκολ κι έμειναν στο 0-0, με αποτέλεσμα να μην φτάσει καμία από τις δύο στους τρεις βαθμούς. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να επιβληθούν απέναντι σε έναν αντίπαλο με τους ίδιους στόχους, χωρίς να τα καταφέρουν. Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, όμως, φευ…

Το παιχνίδι είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο, οι αντίπαλοι ήταν προσεκτικοί και συγκρατημένοι. Δημιούργησαν λίγες καλές στιγμές, χωρίς να βρούνε γκολ σε καμία από αυτές. Στο δεύτερο ημίχρονο, όσο περνούσε η ώρα, και ειδικά μετά το 80ό λεπτό, ο αγώνας απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει από τη μία περιοχή στην άλλη. Τη διαφορά, τελικώς, δεν την έκανε κάποιος από όσους επιχείρησαν να βρούνε εστία και από τις δύο πλευρές. Ούτε ο Βαλμπουενά, το σουτ του οποίου στο 86ο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κόστιτς, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα!

Θυμηθείτε εδώ το match center του αγώνα

Έμφαση στο κέντρο

Οι δύο προπονητές σχεδίασαν τις αρχικές ενδεκάδες δίνοντας έμφαση στις μεσαίες γραμμές των ομάδων. Και οι δύο, ο Μαρίνος Σατσιάς από πλευράς γηπεδούχων και ο Μάσιμο Ντονάτι από πλευράς φιλοξενούμενων, ο οποίος δεν ήταν στον πάγκο καθώς συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες και ήταν τιμωρημένος, επέλεξαν σχηματισμούς με τρεις στην αμυντική γραμμή και τετράδα στη μεσαία.

Ο Σατσιάς, για την ακρίβεια, παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 3-4-2-1. Ο Κόστιτς ήταν στην εστία, οι Σάντμπεργκ, Κορνέζος και Αντράντε ήταν οι τρεις στην άμυνα, Ραντόνια, Μπίκοβ, Νούνιες και Ρινγκ οι τέσσερις από δεξιά προς τα αριστερά στη μεσαία γραμμή και οι Γκουίντο και Μέκιτς πίσω από τον Βλαχομήτρο, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ντονάτι τοποθέτησε την ομάδα του σε σχηματισμό 3-4-1-2. Ο Μπαραγάν ήταν στην εστία, οι Πασαλίδης, Ισιμάτ-Μιρίν και Μότοκ οι τρεις στην άμυνα, οι Μανθάτης Μερκάτι, Ντιμπά και Σοΐρι η τετράδα στη μεσαία γραμμή από δεξιά προς τα αριστερά, ο Ντεμίτριους επιτελικός μέσος και οι Μουτίνιο και Ουλντρίκις η επιθετική δυάδα της Athens Kallithea.

Έψαξαν το γκολ με… προσοχή

Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ αλλά με… προσοχή. Είχαν διάθεση να σκοράρουν, αλλά χωρίς να πάρουν μεγάλα ρίσκα και χωρίς να έχουν ξεχωριστές ιδέες για τη δημιουργία φάσεων και τελικών ενεργειών. Τους έλειψαν οι μεγάλες στιγμές, οπότε έμειναν χωρίς σκορ εκατέρωθεν, σε μία αναμέτρηση πολύ σημαντική από βαθμολογικής άποψης και για τους δύο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Θέλησαν να αιφνιδιάσουν, παίρνοντας την κατοχή της μπάλας και πιέζοντας ψηλά, όταν αυτή περνούσε στη Λαμία. Είχαν ένα καλό σουτ με τον Μουτίνιο στο 13ο κι άλλο ένα στο 19ο, όταν ζήτησαν χέρι σε απόκρουση αντίπαλου αμυντικού, με τον διαιτητή να μην δίνει παράβαση, όμως, πέραν τούτων ουδέν.

Η επόμενη καλή τους φάση, η καλύτερη στιγμή τους, ήταν στο 32ο, όταν το σουτ του Μανθάτη στην αντεπίθεση, από δεξιά, πέρασε άουτ. Σε αυτό το διάστημα, από το 15ο και μετά για να είμαστε ακριβείς, η Λαμία ήταν που πήρε το πάνω χέρι. Είχε την κατοχή, πίεσε τους φιλοξενούμενους, έκανε ευκαιρίες με τον Μέκιτς (18ο και 20ό), όμως, κι αυτή δεν βρήκε γκολ. Οι γηπεδούχοι σε αυτό το διάστημα έφτασαν και στο 60% ποσοστό κατοχής της μπάλας, όμως, χωρίς αποτέλεσμα.

Την τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο την είχε ο Ουλντρίκις από πλευράς φιλοξενούμενων, στο 33ο, όταν το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Κι αυτή η ενέργεια ήταν αποτέλεσμα αντεπίθεσης. Το παιχνίδι μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου κύλησε χωρίς άλλη δυνατή στιγμή και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ (0-0), μάλλον ικανοποιημένες που πρωτίστως κράτησαν το μηδέν στις άμυνές τους και δεν μπήκαν στα δύσκολα εν όψει δεύτερου μέρους.

Γρήγορος ρυθμός, χωρίς αποτέλεσμα

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα άλλαξαν σε ό,τι αφορά στην εικόνα του αγώνα. Οι δύο ομάδες έδωσαν πιο γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι από το ξεκίνημα, δείχνοντας αποφασισμένες να φτάσουν σε ένα γκολ. Ειδικά από το 69ο, που έγιναν τρεις αλλαγές μαζεμένες από πλευράς γηπεδούχων και άλλες δύο από πλευράς φιλοξενούμενων, η πίεση και των δύο μονομάχων στο τερέν εντάθηκε.

Μετά το 80ό, το γήπεδο έμοιαζε με… αρένα! Η μπάλα πήγαινε από τη μία περιοχή στην άλλη, κάποιες θέσεις παικτών χάθηκαν μέσα στο γήπεδο, σε μια προσπάθεια να έρθει ένα γκολ και παραλίγο στο 86ο ο Βαλμπουενά, που μπήκε στο 70ό αντί του Μουτίνιο, να βάλει φωτιά στη Λαμία. Το σουτ που επιχείρησε, όμως, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κόστιτς, στην κορυφαία στιγμή του ματς, κι έτσι έμεινε το 0-0 μέχρι και το φινάλε.

Άλλες καλές στιγμές στο διάστημα αυτό ήταν στο 59ο ένα σουτ του Ντεμίτριους, που απέκρουσε ο Κόστιτς, μια σέντρα του Ραντόνια στο 71ο, με την μπάλα να περνά από τον Ενρίκεζ χωρίς να την βρει αυτός με το κεφάλι, μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βλαχομήτρου απευθείας άουτ και μια διπλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 83ο, όταν αρχικά το σουτ του Τζιάνι το έβγαλε ο αντίπαλος τερματοφύλακας και στην επαναφορά το σουτ του Ντεμίτριους έφυγε εκτός εστίας. Η καταγραφή των ευκαιριών, εκτός από το δοκάρι του Βαλμπουενά στο 86ο, περιλαμβάνει ένα σουτ του Ενρίκεζ στο 85ο, που πέρασε εκτός εστίας, και μια κεφαλιά του Κορνέζου στο 90’+3′, που επίσης έφυγε έξω.

Ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα είναι στο τέλος οι δύο ομάδες έφτασαν να έχουν μοιρασμένα τα ποσοστά κατοχής της μπάλας (51% οι γηπεδούχοι, 49% οι φιλοξενούμενοι), ενώ η Athens Kallithea, που ήταν πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της δημιούργησε 12 τελικές, έναντι 8 της Λαμίας. Στους φιλοξενούμενους έμειναν τα παράπονα για τη φάση του 19ου, όταν ο Μουτίνιο σούταρε, η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυνόμενου, όμως, ο διαιτητής θεώρησε ότι δεν υπάρχει παράβαση και ο VAR, μετά την εξέταση της φάσης, έκρινε ότι ήταν σωστή η απόφαση.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Α’ Βοηθός: Γεωργία Κομισοπούλου

Β’ Βοηθός: Λάμπρος Διαμαντής

4ος διαιτητής: Γεώργιος Αλαμπέης

VAR: Στέφανος Κουμπαράκης

Οι συνθέσεις των ομάδων

Λαμία (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Σάντμπεργκ (80′ Γκοτζαμανίδης), Κορνέζος, Αντράντε, Ραντόνια, Μπίκοβ (69′ Ενρίκεζ), Νούνιες, Ρινγκ (69′ Σαραμαντάς), Γκουίντο (53′ Φουρτάδο), Μέκιτς (69′ Δοϊρανλής), Βλαχομήτρος.

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγάν, Μανθάτης, Σοΐρι, Πασαλίδης, Ισιμάτ-Μιρίν, Μότοκ, Ντιμπά, Μερκάτι (70′ Ματίγια), Ντεμέτριους (85′ Λουκίνας), Μουτίνιο (70′ Βαλμπουενά), Ουλντρίκις (58′ Τζιάνι).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.