ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-0: Άκαρπο το πρώτο ντέρμπι – Κορυφαίοι οι Κοτάρσκι και Ντραγκόφσκι (highlights)

Videos που αξίζει να δείτε

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Τούμπας, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0!

Άκαρπο ήταν το πρώτο μεγάλο ματς της εφετινής Stoiximan Super League, με τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να μένουν στο 0-0 στην Τούμπα. Οι δύο ομάδες είχαν ως κορυφαίους τους Κοτάρσκι και Ντραγκόφσκι, οι οποίοι όποτε χρειάστηκαν έδειξαν τα αντανακλαστικά τους, κρατώντας το μηδέν. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, στο τέλος των δύο ημιχρόνων. Εκεί, οι Πελίστρι και Ιωαννίδης αντίστοιχα, δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα…

Τα πλάνα των προπονητών

Με το καθιερωμένο 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Κοτάρσκι πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, με τους Ότο, Κετζιόρα, Μιχαηλίδη και Μπάμπα τετράδα στην άμυνα. Οζντόεφ, Σβαμπ ήταν στα χαφ, με τους Τάισον, Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς πίσω από τον προωθημένο Τσάλοφ.

Με 4-2-3-1 «κατέβασε» και τον Παναθηναϊκό ο Ντιέγκο Αλόνσο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ντραγκόφσκι, με τον Βαγιαννίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μλαντένοβιτς στο αριστερό και τους Γεντβάι και Ίνγκασον στα στόπερ. Στην μεσαία γραμμή οι Αράο, Μακσίμοβιτς και Μπακασέτας, με τους Πελίστρι-Τετέ στα άκρα και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ, την καλύτερη φάση ο Παναθηναϊκός

Υποτονικό ήταν το πρώτο 10λεπτο στην Τούμπα, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν να βρουν τον αγωνιστικό τους ρυθμό μετά τη διακοπή των εθνικών. Στο 11’ ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος, όμως το σουτ του Σβαμπ έπειτα τη σέντρα του Μπάμπα βρήκε σε ετοιμότητα τον Ντραγκόφσκι, ο οποίος έκανε μία εξαιρετική απόκρουση. Έξι λεπτά μετά ο Τσάλοφ βρέθηκε στη μικρή περιοχή σε θέση βολής ύστερα από κόρνερ, αλλά το τελείωμά του ήταν κακό!

Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 18’ για παρθενική φορά, με το μακρινό σουτ του Τετέ να καταλήγει στην αγκαλιά του Κοτάρσκι. Σιγά-σιγά ο ρυθμός έπεφτε και πάλι, με τον Κωνσταντέλια στο 28’ να ζητάει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βαγιαννίδη και τον διαιτητή Βίντσιτς να «δείχνει» παίζεται. Παρά την ανωτερότητά τους, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία των φιλοξενούμενων. Μάλιστα στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, οι παίκτες του Αλόνσο έφτασαν κοντά στο να προηγηθούν. Ο Ιωαννίδης έκανε μία εξαιρετική ατομική ενέργεια, έδωσε την μπάλα στο Πελίστρι, με τον Ουρουγουανό να μην μπορεί να σκοράρει κόντρα στη ροή της αναμέτρησης.

Ισοπαλία λόγω Κοτάρσκι-Ντραγκόφσκι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με… φόρα μετά την ανάπαυλα και είχε την προσπάθεια του Τετέ στο 47’, η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ «απάντησε» στο 49΄με στημένη φάση, αλλά η κεφαλιά του Σβαμπ έφυγε έξω. Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς άρχισε να πηγαίνει στη δύναμη, με τις δύο ομάδες να μην παράγουν αξιοσημείωτες στιγμές.

Σε ένα δίλεπτο, το ματς… ζωντάνεψε! Στο 67’ ο Τετέ βρέθηκε απέναντι στο Κοτάρσκι, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να του λέει «όχι». Στο… ριμπάουντ ο Βραζιλιάνος, ζήτησε πέναλτι, με τον ρέφερι Βίντσιτς να «δείχνει» παίζεται. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Δικέφαλος του Βορρά βγήκε στην αντεπίθεση, ο Σβαμπ σούταρε από μακριά, αλλά ο Ντραγκόφσκι έδιωξε εντυπωσιακά με υπερένταση!

Αυτή ήταν μία… αναλαμπή στον αγώνα, μιας και κανείς εκ των δύο αντιπάλων δεν έφτανε στα αντίπαλα καρέ με αξιώσεις. Ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε στο 90+3′, αλλά το σουτ του Ιωαννίδη ανάγκασε τον Κοτάρσκι σε μία απίθανη απόκρουση!

Έτσι, το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν 2024-25.

Η ταυτότητα του ματς:

4η αγωνιστική Stoiximan Super League

Γήπεδο: «Τούμπα»

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς

Βοηθοί: Αντράζ Κόβατσιτς, Τομάζ Κλάντσνικ

4ος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης

Κίτρινες: 36’ Ζίβκοβιτς – 51’ Ιωαννίδης, 75’ Γεντβάι, 90+1’ Μαντσίνι

Σκόρερ: –

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ (76’ Καμαρά), Ζίβκοβιτς (88’ Σορετίρε), Κωνσταντέλιας (77’ Ντεσπόντοφ), Τάισον,  Τσάλοφ (67’ Σαμάτα).

Παναθηναϊκός (Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μακσίμοβιτς, Μπακασέτας (78’ Τζούριτσιτς), Πελίστρι (78’ Μαντσίνι), Τετέ (79’ Ουναχί), Ιωαννίδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.