ΑΕΚ-Βόλος 2-0: Έπιασε κορυφή με ονειρικό ντεμπούτο Πιερό (Pics, videos)

Videos που αξίζει να δείτε

Η ΑΕΚ είχε τον πρώτο λόγο στο ματς με τον Βόλο, επικράτησε 2-0 με τον Φραντζί Πιερό να κάνει ονειρικό ντεμπούτο με τα "κιτρινόμαυρα" ανοίγοντας το δρόμο για την τρίτη νίκη της Ένωσης.

Η ΑΕΚ είχε ουσία και τον απόλυτο έλεγχο τον αγώνα με τον Βόλο, τον οποίο κέρδισε 2-0 για να βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 10 βαθμούς, όσους έχουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μετά από τέσσερις αγωνιστικές στην Super League.

Πρωταγωνιστής ο Φραντζί Πιερό, ο οποίος στη μοναδική τελική που είχε σε όλο το παιχνίδι κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 22ο λεπτό, γκολ για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι για επιθετικό φάουλ.

Τα πλάνα των προπονητών

Με προβλήματα η τελική αποστολή της ΑΕΚ για τον αγώνα με τον Βόλο καθώς έμειναν εκτός οι Γκαρσία, Λαμέλα, Βίντα, Μουκουντί, ενώ έκανε ντεμπούτο ο Πιερό. Με 3-5-2 παρέταξε τον Βόλο ο Χοακίν Γκόμεζ. Για τον Ματίας Αλμέιδα ήταν το 100ο παιχνίδι στον πάγκο της ΑΕΚ.

Ματίας Αλμέιδα, ΑΕΚ
Τα 100 παιχνίδια στον πάγκο της ΑΕΚ σε επίσημες διοργανώσεις έφτασε ο Ματίας Αλμέιδα.

“Κιτρινόμαυρη” υπεροχή με γκολ στο ντεμπούτο του από Πιερό

Με την ΑΕΚ να βγαίνει αποφασισμένη στο ματς για να βρει γρήγορο γκολ άρχισε η αναμέτρηση στην “Αγιά Σοφιά”. Μόλις στο 3ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη τελική του αγώνα με τον Κοϊτά να σουτάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στο 11′, νέο σουτ έξω από την περιοχή με τον Πινέδα αυτή τη φορά και τον Κόβατ να αποκρούει εντυπωσιακά. Η ΑΕΚ δυσκολευόταν να βρει χώρους λόγω της πολυπρόσωπης αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων και για να έρθει το γκολ χρειάστηκε μια υπέροχη σέντρα του Ρότα, με τον Φραντζί Πιερό να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κόβατς για το 1-0 και το πρώτο του γκολ στο παρθενικό ματς με την Ένωση. Για το γκολ που σημείωσε ο επιθετικός της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε ο Βόλος βγάζοντας ανακοίνωση.

Μετά το γκολ η απόδοση της ΑΕΚ έπεσε κάπως, ήρθε ένα σουτ του Κοϊτά στο 32′ αλλά ο Κόβατς μπλόκαρε εύκολα, ενώ στο 44′ από εξαιρετική σέντρα του Φεράρι, ο Μεντιέτα σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά δεν βρήκε εστία. Μια οριακή φάση που δεν σηκώθηκε το σημαιάκι του βοηθού.

Το ημίχρονο έκλεισε με ένταση και των Φωτιά να βγάζει τέσσερις κίτρινες κάρτες, με τις δύο τελευταίες να είναι σε Μύγα-Πιερό για τη μεταξύ τους “κοκορομαχία”. Μάλιστα η φάση ελέγχθηκε και από το VAR, αλλά δεν υπήρξε κάτι περισσότερο με την ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος να ζητάει αποβολή του επιθετικού της Ένωσης.

Ένταση ΑΕΚ
Η στιγμή της έντασης στο τέλος του Α’ ημιχρόνου.

Έβαλε δεύτερο και ξεμπέρδεψε…

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Βόλο να παίζει πιο ψηλά και να ψάχνει την ισοφάριση και στο 48′ από κόρνερ του Φεράρι, κεφαλιά του Ασεχνούν στο πρώτο δοκάρι, στο δεύτερο δοκάρι έδιωξε ο Λιούμπιτσιτς σε νέο κόρνερ.

Η ΑΕΚ έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 53′ όταν ο Κοϊτά εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Πήλιος γύρισε τη μπάλα και ο Κάλενς με δύσκολη προβολή από κοντά έκανε το 2-0. Το γκολ όμως δεν μέτρησε μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR, αλλά και από τον Φωτιά ο οποίος έδειξε off side.

Το δεύτερο γκολ ήρθε για την Ένωση στο 62′ όταν ο Κορέα δεν έδιωξε τη μπάλα, ο Λιούμπιτσιτς κράτησε με δυσκολία μέσα στην περιοχή, έστρωσε στον Κοϊτά που σούταρε από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να κοντράρει στον Καλογερόπουλο και να καταλήγει στα δίχτυα του Κόβατς για το 2-0.

Γκολ ΑΕΚ
Η στιγμή που ο Κοϊτά πετυχαίνει το 2-0 της ΑΕΚ.

Μετά το 2-0 ο Βόλος δεν έδειξε ικανός ν’ αλλάξει τη μοίρα του και όσο κι αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να βρει κάποια μεγάλη φάση, η ΑΕΚ στο 85′ απείλησε με τον Άμραμπατ, όμως ο Κόβατς δεν αιφνιδιάστηκε, ενώ στο 90′ το σουτ του Κόμπα έφυγε ψηλά.

Ο Βόλος άγγιξε το γκολ στο 92ο λεπτό, όταν ο Μύγας έφυγε ταχύτατα στην κόντρα, έκανε το παράλληλο γύρισμα αλλά ο Κόντε δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσα, με τον Μήτογλου στη συνέχεια να απομακρύνει.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι (83′ Γιόνσον), Πινέδα (74′ Περέιρα), Λιούμπιτσιτς (74′ Μάνταλος), Κοϊτά (89′ Τσιλούλης), Ελίασον (74′ Άμραμπατ), Πιερό.

Βόλος: Κόβατς, Μύγας, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Κορέα (74′ Κόντε), Φεράρι, Ντε Καμπς (10′ Μπερνάρντου), Γκλάβτσιτς, Μεντιέτα (74′ Βιγιαφάνες), Ασεχνούν (65′ Κόμπα), Άλτμαν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.