Βόλος-ΠΑΟΚ 1-4: Επιστροφή στις νίκες με ντεμπούτο για Κόλεϊ-Μπακαγιόκο και γκολ για τον Τσάλοφ! (highlights)

Ματς δύο ταχυτήτων στο "Πανθεσσαλικό Στάδιο" με κοινό παρονομαστή την ανωτερότητα της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου που... τήρησε την παράδοση κι έφυγε νικήτρια από τη Μαγνησία.

Έχοντας στο μυαλό του και το πρώτο ματς της φάσης του League Phase για το UEL ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Βόλο 4-1 (57′ Μεντιέτα – 24′ πεν. Σβαμπ, 54′ Μουργκ, 60′ Τάισον, 89′ Τσάλοφ) κι επέστρεψε στις νίκες.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Χοακίν Γκόμεζ προχώρησε σε αλλαγές σε σχέση με το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στο 3-5-2. Το δύσκολο πρόγραμμα έχει υποχρεώσει την ομάδα του σε τρεις ήττες ως τώρα, δίχως όμως οι εμφανίσεις να χαρακτηρίζονται αρνητικές. Με τον Κόντε στην κορυφή και τους Σούντγκρεν-Τσοκάνη στον πάγκο, βλέπει τις λύσεις να πολλαπλασιάζονται αλλά χρειάζεται χρόνο σ’ ένα ματς δίχως πίεση και άγχος για τον ίδιο και τους ποδοσφαιριστές του κόντρα στον Πρωταθλητή.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στο δικό του 4-2-3-1 επανέφερε τον Σάστρε, ντεμπούτο για Κόλεϊ, επιστρέφει ο Μουργκ ενώ απόντος των τραυματιών Ζίβκοβιτς, Τόμας, ο Ντεσπόντοφ ξεκινάει δεξιά κι ο Τισουντάλι πήρε τη θέση του Τσάλοφ στην κορυφή της επίθεσης. Στα υπ’ όψιν πως ο «Δικέφαλος» ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στο UEL την προσεχή Τετάρτη με την – εκτός έδρας – αναμέτρηση κόντρα στη Γαλατάσαραϊ, δεδομένο που καθιστά ακόμη πιο ζωτικής σημασίας το θέμα της διαχείρισης.

Δύο πέναλτι, ένα γκολ, μια αποβολή

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Βόλο, που μόλις στο 1’ κατέγραψε σημαντική ευκαιρία με κεφαλιά του Άλτμαν και τον Κοτάρσκι να διώχνει πάνω στη γραμμή αλλά στη συνέχεια της φάσης, ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων να κερδίζει πέναλτι από τον Καμαρά. Ωστόσο και πάλι ο Κροάτης πορτιέρε του «Δικεφάλου» του είπε «όχι» πέφτοντας στη δεξιά του γωνία.

Από τα πρώτα λεπτά το ματς πήρε μια άγρια ομορφιά με τους ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου να ψάχνουν απάντηση και στο 8’ ο Μουργκ να απειλεί με συρτό σουτ εντός περιοχής και την μπάλα να περνάει άουτ. Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε ψηλά για να πιέσει, ο Βόλος δεν κλείστηκε και με ευκολία έφτανε στην αντίπαλη περιοχή επιλέγοντας – κατά κύριο λόγο – γεμίσματα από δεξιά κι αριστερά.

Με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλην, στο 10’ ο Τισουντάλι έχασε την ευκαιρία να «ανοίξει» το σκορ καθώς νικήθηκε από τον Κόβακς σε τετ α τετ. Ότι όμως δεν κατάφερε ο Μαροκινός το έκανε ο Σβαμπ στο 24’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Φεράρι στον Ντεσπόντοφ.

Εξέλιξη που άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς αποβάλλοντας το άγχος από τις τάξεις του «Δικεφάλου» και μεταφέροντάς τα στις τάξεις της ομάδας του Χοακίν Γκόμεζ. Οι γηπεδούχοι δεν… έριξαν ρυθμό, τουναντίον και στο 28’ απείλησαν εκ νέου με ωραίο σουτ του Ασεχνούν και την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την οριζόντια δοκό της εστίας του Κοτάρσκι.

Ωστόσο, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την ομάδα της Μαγνησίας όταν στο 34’ αποβλήθηκε ο Φεράρι με 2η κίτρινη για κράτημα σε αντεπίθεση. Φάση στην οποία οι γηπδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το ξεκίνημά της υποστηρίζοντας πως ο Σάστρε είχε υποπέσει σε φάουλ. Εξέλιξη που οδήγησε τον κ. Γκόμεζ στην απόφαση να αποσύρει τον Ασενχούν για να βάλει στο ματς τον Σμέλερς γυρνώντας τον σχηματισμό σε 4-4-1. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Ντσπόντοφ έβγαλε τον Τισουντάλι απέναντι στον Κόβακς, καθυστέρησε κι έχασε σημαντική ευκαιρία για το 0-2.

Μείωσε προσωρινά ο Βόλος – «Απάντησε» με Τάισον και το πρώτο του Τσάλοφ ο ΠΑΟΚ

Αφού δεν δέχτηκε το τρίτο γκολ από τον ΠΑΟΚ στο 50′, στο δοκάρι του Μουργκ, ο Βόλος κατάφερε να μπει προσωρινά στο ματς. Ο Μεντιέτα απείλησε στο 56′, με τον Κοτάρσκι να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, όμως από την εκτέλεσή του ο Αργεντινός σκόραρε το 2-1.

Αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν άργησαν να βρουν και τρίτο γκολ. Από λάθος πάσα του Γκλάβτσιτς, ο Τισουντάλι βρήκε ωραία τον Τάισον στο 60′, που με δεξί πλασέ στην κίνηση έκανε το 3-1 για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε με το πρώτο γκολ του Τσάλοφ στο 89′, ύστερα από το λάθος τους Κόβατς. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας πήγε να κάνει το βολέ, όμως έστειλε την μπάλα πάνω στον στράικερ του ΠΑΟΚ!

ΒΟΛΟΣ (Χοακίν Γκόμες): Κόβατς, Μύγας, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Μπερναντού, Γκλάβτσιτς (72′ Κόμπα), Ασεχνούν (40′ Σμέλερς), Μεντιέτα, Άλτμαν (61′ Βιγιαφάνιες), Κόντε (61′ Κόσζτα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα (67′ Ότο), Σβαμπ (67′ Μπακαγιόκο), Καμαρά, Μουργκ (67′ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ, Τάισον (79′ Σορετίρε), Τισουντάλι (67′ Τσάλοφ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.