Άρης-Ολυμπιακός 2-1: Μάνου Γκαρθία από άλλον πλανήτη… (video)

Με τον Μάνου Γκαρθία να σκοράρει και να… σερβίρει το γκολ στον Μορόν, ο Άρης επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 2-1 στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο πρώτο μέρος ανοίγοντας το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό, ενώ κατάφεραν στο 41΄να σκοράρουν και δεύτερη φορά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με σημαντικό προβάδισμα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πίεσε, ωστόσο ο Άρης είχε μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Μορόν στο 65’ για να φτάσει και σε τρίτο τέρμα. Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να μειώσει στο 90+6 με τον Ελ Κααμπί…

Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του Άρη στη σεζόν και πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην Τούμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν κόντρα στον Ατρόμητο να επιστρέψουν στις νίκες.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Άκη Μάντζιου κόντρα στον Ολυμπιακό μετά από 27 ανεπιτυχείς προσπάθειες και παράλληλα η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα. Επίσης, οι ερυθρόελυκοι που έχουν παράπονα για τη διαιτησία, δεν μπόρεσαν να νικήσουν για δεύτερο σερί ματς, αφού έχει προηγηθεί και η ισοπαλία με τον Παναιτωλικό.

«Κίτρινη» κυριαρχία

Πίεση ψηλά, κοντά οι γραμμές και γρήγορες μακρινές πάσες ήταν το συστατικό της επιτυχίας του Άρη στα πρώτα λεπτά. Το πλάνο του Άκη Μάντζιου εφαρμόστηκε από τους παίκτες του και μόλις στο τρίτο λεπτό οι «κίτρινοι» μπήκαν σε θέση οδηγού του σκορ. Ο Ντιαντί απέφυγε εξαιρετικά τον Ορτέγκα, γύρισε από δεξιά και ο Μάνου Γκαρθία με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα του Τζολάκη. 

Μετά το πρώτο τέταρτο ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει τρόπο να μπει στην περιοχή του Κουέστα, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Ελ Κααμπί στο 19’ βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Κουέστα σε σωστή θέση μπλόκαρε. Ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Βέντε ένα λεπτό αργότερα, ενώ στο 21΄η μπάλα πέρασε ξυστά από το δοκάρι σε φάουλ του Τσικίνιο. 

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Ντιαντί και τον Μόντσου, ο οποίος «σημάδεψε» τον πεσμένο Ορτέγκα. Ακολούθησε ακόμα μία επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Τσικίνιο, πριν ο Μορόν στο 41’ «τιμωρήσει» την «ερυθρόλευκη» άμυνα που τον είχε αφήσει αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή. Ο περσινός πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μάνου Γκαρθία και με σουτ στην κίνηση έγραψε το 2-0! Μετά το γκολ αποβλήθηκε ο γυμναστής του Ολυμπιακού, Χρήστος Μουρίκης, για διαμαρτυρία. Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν πως δεν υπήρξε φάουλ του Ντόι, από το οποίο ξεκίνησε η φάση για το δεύτερο γκολ. Με τη λήξη του πρώτου μέρους αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε και εκείνος για το 2-0…

Κράτησε το μηδέν, μπορούσε και άλλο γκολ

Ο Χοσέ Λουίς Μιντιλίμπαρ μόνο ευχαριστημένος δεν ήταν από την εικόνα της ομάδας του και το έδειξε με τις δύο αλλαγές που πραγματοποίησε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Γουίλιαν πήρε τη θέση του Βέλντε και ο Ολιβέιρα αυτή του Γκαρθία. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα και πίεσαν για το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του θετικού αποτελέσματος. Τα ακραία μπακ είχαν γίνει εξτρέμ, οι ακραίοι μέσοι επιθετικοί, αλλά η μπάλα δεν έφτανε σε παίκτη του Ολυμπιακού μέσα στην περιοχή, προκειμένου να πραγματοποιήσει κάποια τελική. 

Το σύνολο του Άκη Μάντζιου, καλά οργανωμένο στην άμυνα, αναχαίτιζε κάθε προσπάθεια των αντιπάλων του από τα άκρα και περίμενε την ευκαιρία για να βγει στην αντεπίθεση. Στο 65’ το πέτυχε, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε ο Μορόν. Ο Μάνου Γκαρθία έκλεψε από τον Κάρμο και έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Ισπανό, ο οποίος πέρασε την μπάλα πάνω από τον Τζολάκη. Η «στρογγυλή θεά» δεν έκανε το χατίρι στον παίκτη του Άρη, καθώς χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ…

Η είσοδος του Γιάρεμτσουκ έδωσε πνοή επιθετικά στον Ολυμπιακό, για λίγα λεπτά όμως. Ο Ελ Κααμπί σε φάση διαρκείας δεν μπόρεσε με προβολή να βρει εστία και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» απέτυχαν να πλησιάσουν στο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν «αδειάσει» στον άξονα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δημιουργήσουν. Ο Μάντζιος την ίδια ώρα τόνωσε την ομάδα του επιθετικά και αύξησε την πίεση μπροστά. 

Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, καθώς στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ελ Κααμπί εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ροντινέι και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. 

Διαιτητής: Λούκα Παϊρέτο (Ιταλία)

Κίτρινες: Μάγιο, Βέλεθ, Σιφουέντες – Ντόι, Κάρμο, Ολιβέιρα.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Βέλεθ, Μόντσου, Σιφουέντες (90’+3′ Εμβοντό), Μάνου Γκαρθία (76′ Νταρίντα), Ντιαντί (76′ Σαβέριο), Σίστο, Μορόν (86′ Σαμόρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Μαρτίνς (77′ Κοστίνια), Ροντινέι, Ελ Κααμπί, Ντάνι Γκαρθία (46′ Ολιβέιρα), Έσε, Τσικίνιο (69′ Γιάρεμτσουκ), Κάρμο, Ορτέγκα, Βέλντε (46′ Γουίλιαν), Ντόι (77′ Μπιανκόν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.