Λεβαδειακός-ΟΦΗ 1-1: Με γκολ στις καθυστερήσεις «ξεθώριασε» το όνειρο της πρώτη νίκης για τους Βοιωτούς (videos&highlights)

Videos που αξίζει να δείτε

Με γκολ του Λαμπρόπουλου στο προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι Κρητικοί στέρησαν τη χαρά της πρώτης νίκης από τους Βοιωτούς που προηγήθηκαν με απίθανο γκολ του Μπάλτζι (46')

Μια ανάσα από την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα έφτασε ο Λεβαδειακός καθώς προηγούνταν – σχεδόν – για ένα ολόκληρο ημίχρονο αλλά ο Λαμπρόπουλος με κεφαλιά στο 90+5′ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Τα πλάνα των προπονητών

Χωρίς τους Γκροφ (σ.σ. τραυματίας) και Μορέιρα (σ.σ. τραυματίας) αναγκασμένος ο Νίκος Παπαδόπουλος να καταστρώσει τα πλάνα του ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές του να επαναλάβουν την εμφάνιση του Β’ μέρους στις Σέρρες. 4-2-3-1 για τους Βοιωτούς.

Μετά τη σημαντικότατη νίκη επί του Άρη ο Τραϊανός Δέλλας ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του χαμηλούς τόνους και συνέχεια της σκληρής δουλειάς. Με τον Μπάουμαν να μην υπολογίζεται πλέον, ο Νέιρα είναι η μοναδική απουσία των Κρητών. «Πιστός» στο 4-2-3-1 ο τεχνικός του ΟΦΗ.

Αλληλοεξουδετέρωση…

Με τον Λεβαδειακό να ψάχνει την πρώτη του νίκη στη σεζόν και τον ΟΦΗ τρόπο-ους να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μπήκαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν μια διάθεση να πιέσουν ψηλά, να μην επιτρέψουν στους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους, κάτι που έδειξε να λειτουργεί.

Ωστόχο οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Παπαδόπουλου προσαρμόστηκαν γοργά, βρήκαν τρόπους για ν’ αντιπαρέλθουν αυτήν την τακτική στοχεύοντας στο αριστερό άκρο της άμυνας των Κρητών. Με δημιουργό τον Τσάπρα που διαδοχικά «γέμιζε» την αντίπαλη περιοχή αναζητώντας κάποιον εκ των Ρομό και Ζίνι.

Το πλάνο των γρήγορων αντεπιθέσεων για τους Βοιωτούς φάνηκε να λειτουργεί καλά όταν στο 13’ ο Τσάπρας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας βρέθηκε ο Ρομό, έπιασε το μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ!

Με την πάροδο της ώρας το αρχικό σκηνικό της αναμέτρησης άλλαξε με τους γηπεδούχους να παίρνουν τον έλεγχο του αγώνα και να φτάνουν με σχετική ευκολία στην περιοχή του Χριστογιώργου, αναγκάζοντας τον Τραϊανό Δέλλα να παραπονεθεί στους ποδοσφαιριστές του για την έλλειψη επικοινωνίας και συνοχής στην άμυνα.

Στο 23’ οι γηπεδούχοι κατέγραψαν διπλή ευκαιρία με ωραίο, δυνατό ευθύβολο σουτ του Τσάπρα εκτός περιοχής και την ασταθή απόκρουση του πορτιέρε των Κρητών να δίνει δεύτερη ευκαιρία στον Μπάλτσι το σουτ του οποίου ήταν πάνω στον Χριστογιώργο.

Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς δεν είχε ρυθμό, κυριάρχησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα και οι συχνές διακοπές.

Με γκολ από τ’ αποδυτήρια και γκολ λίγο πριν τ’ αποδυτήρια…

Με μοναδική διαφοροποίηση την είσοδο του Πλέγα αντί του Τσόκαϊ ως παρτενέρ του Μεχία ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με τον Λεβαδειακό να μπαίνει με… ορμή στο ματς που πολύ γοργά κατάφερε να τη μετουσιώσει σε προβάδισμα στο σκορ. Κι αυτό χάρη στο ταλέντο του Μπάλτσι που σχεδόν από τη γωνία της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα ασύλληπτο φαλτσαριστό σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, πανηγυρίζοντας το πρώτο – εντός έδρας – γκολ της σεζόν για την ομάδα του.

Εξέλιξη που άφησε το αποτύπωμά της στις δύο ομάδες με τον Λεβαδειακό να συνεχίζει να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και τον ΟΦΗ, παρά τις αλλαγές στα πρόσωπα με την είσοδο των Αποστολάκη και Σαλσίδο ν’ αδυνατεί να δημιουργήσει και να απειλήσει ουσιαστικά έχοντας μία και μοναδική τελική μέχρι το 80’!

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη επίσκεψη των Κρητών στην αντίπαλη περιοχή καταγράφηκε στο 58’ κι αυτό με μια εντελώς άστοχη σέντρα του Σενγκέλια από δεξιά που κατέληξε πλάγιο.

Με τον Λεβαδειακό να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, με συμπαγή άμυνα και σε κάθε περίπτωση βρίσκοντας στιγμές στην αντίπαλη περιοχή, ο κ. Δέλλας προχώρησε σε νέες αλλαγές ρίχνοντας στο ματς τους Μαρινάκη, Καραχάλιο, Ριέρα δίχως όμως να καταφέρει ν’ αλλάξει κάτι ουσιαστικό στην εικόνα της ομάδας του.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι θα πανηγύριζαν το πρώτο τρίποντο στη σεζόν, ένα γέμισμα του Σενγκέλια στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε τον Λαμπρόπουλο μέσα στην αντίπαλη περιοχή κι ο αρχηγός του ΟΦΗ με ιδανική – γυριστή – κεφαλιά λύτρωσε την ομάδα του ισοφαρίζοντας σε 1-1, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για φάουλ του Ριέρα πάνω στον Γιαννιώτα στο ξεκίνημα της φάσης.

Διαιτητής

Κατσικογιάννης Αλέξανδρος (Ηπείρου)

Βοηθοί

Τοροσιάδης Νικόλαος (Μακεδονίας)

Νταβέλας Αργύριος (Μακεδονίας)

Τέταρτος

Πουλικίδης Κωνσταντίνος (Δράμας)

VAR: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)

AVAR: Σάββας Νικόλαος (Σερρών)

Οι συνθέσεις

Λεβαδειακός (Ν. Παπαδόπουλος) (4-2-3-1): Γκαραβέλης, Λιάγκας, Μεχία (82΄Κωστή), Παπαδόπουλος, Τσοκάι (46΄Πλέγας), Βήχος, Ρομό (88΄Όζμπολτ), Ζίνι (65΄Γιαννιώτας), Πεντρόζο (88΄Εραμούσπε) Μπάλτσι, Τσαπράς.

ΟΦΗ (Τρ. Δέλλας) (4-2-3-1): Χριστογεώργος, Γκονθάλεθ (79΄Μαρινάκης), Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Μπάκιτς (54΄Αποστολάκης), Μπαΐνοβιτς (79΄Καραχάλιος), Φούντας (79΄Ριέρα), Νους (62΄Σαλσέδο), Σενκγέλια, Γιουνγκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.