Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 3-1: Με δύο… Τζούρες μαγείας (highlights)

Videos που αξίζει να δείτε

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στον Πανσερραϊκό, φλέρταρε με νέα «γκέλα» στο ΟΑΚΑ, όμως η κλάση του Φίλιπ Τζούρισιτς έκανε τη διαφορά και με δύο υπέροχα γκολ στο φινάλε (81’, 88’) ο Σέρβος χάρισε τη νίκη στο «τριφύλλι».

Οι «πράσινοι» παρότι προηγήθηκαν νωρίς με γκολ του Τετέ (10’), πλήρωσαν το κακό αμυντικό transition, ισοφαρίστηκαν στο 15’ από τον Πανσερραϊκό και δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ για να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα.

Η είσοδος του Τζούρισιτς στο 68’, ωστόσο, αποδείχθηκε… λίρα εκατό για το «τριφύλλι», αφού ο Σέρβος έδωσε τη λύση. Στο 81’ έγραψε το 2-1 με συρτό σουτ από το ημικύκλιο και επτά λεπτά αργότερα με ένα πανέμορφο σε εκτέλεση γκολ, «σφράγισε» τη νίκη για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο.  

Δεύτερη νίκη για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα στη League Phase του Europa Conference League. Παρέμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα η ομάδα των Σερρών.

Ευκαιρίες, γκολ, VAR και… 1-1

Χορταστικό ήταν το πρώτο 45λεπτο στο Ολυμπιακό Στάδιο, αφού οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές καλές ευκαιρίες, πέτυχαν από ένα γκολ και πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πολύ ορεξάτος, ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε τον Πανσερραϊκό και κατάφερε να βρει αρκετά νωρίς γκολ. Μόλις στο 10ο λεπτό και μετά από «πολιορκία» στην άμυνα του Πανσερραϊκού, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Μλαντένοβιτς, εκείνος σέντραρε στη μικρή περιοχή και ο Τετέ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Πανσερραϊκός έβγαλε αντίδραση, αφού τρία λεπτά αργότερα δημιούργησε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι με Στάικο και Μπετανκόρ και στο 15’ έφτασε στην ισοφάριση. Εκμεταλλευόμενος τις αργές επιστροφές των «πρασίνων» στην άμυνα, «χτύπησε» στην κόντρα – επίθεση, με τον Φαρές να σεντράρει από αριστερά και τον Μπετανκόρ να έρχεται σαν τρέιλερ και να βρίσκει δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά.

Ένα γκολ που προφανώς χάλασε τα σχέδια του Παναθηναϊκού και του πρόσθεσε έξτρα πίεση. Στο 19’ οι «πράσινοι» έχασαν σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Μπακασέτα, ενώ απείλησαν και πάλι με τον διεθνή χαφ στο ημίωρο. Το μεγάλο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό ήταν το αμυντικό transition, αφού κάθε φορά που οι παίκτες του Αλόνσο έκαναν λάθος, ο Πανσερραϊκός γινόταν απειλητικός.

Στο 40’ το «τριφύλλι» κατέγραψε μία ακόμη καλή ευκαιρία, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Ιωαννίδη, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήταν η σειρά του Ουναχί να απειλήσει (45+3’), ενώ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο κέρδισε πέναλτι για χτύπημα του Γκουγκεσασβίλι στον Βαγιαννίδη. Μία απόφαση, ωστόσο, που ο Ευαγγέλου πήρε πίσω, ύστερα από εξέταση του VAR, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1.

«Μαγεία» Τζούρισιτς και επιστροφή στις νίκες

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε πιο αποφασισμένος στο δεύτερο ημίχρονο και άσκησε αρκετή πίεση στον Πανσερραϊκό, στην προσπάθεια να ανακτήσει το προβάδισμα. Μέσα σε διάστημα έξι λεπτών δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες με Τετέ (51’), Μπακασέτα (53’) και Ουναχί (57’), όμως κανείς δεν κατάφερε να νικήσει τον εξαιρετικό Γκουγκεσασβίλι.

Ακολούθησε ένα τέταρτο, διάστημα στο οποίο οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και οι δύο προπονητές «φρέσκαραν» τις ενδεκάδες τους. Ο Ντιέγκο Αλόνσο έριξε στο ματς όλα τα επιθετικά του όπλα (Γερεμέγεφ, Τζούρισιτς) και όπως ήταν αναμενόμενο, στο τελευταίο τέταρτο οι «πράσινοι» ανέβασαν κι άλλο την απόδοση τους.

Στο 73’ ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Τζούρισιτς, τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ιωαννίδη, ενώ στο 78’ ήρθε η απάντηση του Πανσερραϊκού με σουτ του Ντέλετιτς, το οποίο εξουδετέρωσε ο Ντραγκόφσκι.

Τελικά, η «λύτρωση» για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 81’ από τον Τζούρισιτς. Ο Τετέ έφυγε από δεξιά, «έσπασε» τη μπάλα στο ημικύκλιο και ο Σέρβος με το αριστερό έστειλε τη μπάλα δοκάρι και στα δίχτυα. Ένα γκολ που πανηγύρισε έντονα και φυσικά… έδιωξε όλη την πίεση που υπήρχε στις τάξεις της ομάδας του.

Οι «πράσινοι» είχαν σχεδόν «αγκαλιάσει» τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, όμως ο Τζούρισιτς… φυλούσε το καλύτερο για το φινάλε. Στο 88’ ο Σέρβος πήρε τη μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», στέλνοντας την στο παραθυράκι της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Γκουγκεσασβίλι. Δεύτερο γκολ για τον Τζούρισιτς και τι γκολ από τον Σέρβο, ο οποίος δικαίως «έκλεψε» τον τίτλο του MVP από τον Τετέ (γκολ, ασίστ).

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (68′ Μπάλντοκ), Μλαντένοβιτς, Ίνγκασον, Γεντβάι, Ουναχί (87′ Μαξίμοβιτς), Αράο, Μπακασέτας (76′ Γερεμέγεφ), Τετέ, Πελίστρι (68′ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (87′ Τσέριν).
Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Μαντσίνι.

Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Ντάβιτσον, Φαρές (83′ Πεταυράκης), Στάικος, Περούτσο, Σαλασάρ, Τέρζιτς (66′ Ντέλετιτς), Τομάς (71′ Χατζηστραβός), Μπετανκόρ (71′ Γκίγκιτς).
Στον πάγκο: Κάτσικας, Καρασαλίδης, Δεληγιαννίδης, Σοφιανός, Λιάσος.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου, Αλέξανδρος Μπαλιάκας
Τέταρτος: Κωνσταντίνος Περράκης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.