Athens Kallithea-ΑΕΚ 0-0: Νέος σπουδαίος βαθμός, νέα απώλεια για την Ένωση (highlights)

Videos που αξίζει να δείτε

Ανίκητη σε ακόμα ένα παιχνίδι η Athens Kallithea, κράτησε στο μηδέν την ΑΕΚ, ενώ ο Αλμέιδα με τεράστια απόκρουση στο 90' απέτρεψε την ήττα για την Ένωση που έχασε και αυτή πολλές ευκαιρίες.

Στο ισόπαλο 0-0 έμειναν Athens Kallithea και ΑΕΚ στο “Απόστολος Νικολαϊδης“, με την ομάδα του Ντονάτι μετά τον Παναθηναϊκό να παίρνει σπουδαίο βαθμό και κόντρα στην Ένωση που πέταξε άλλους δύο βαθμούς.

Σημαντικές ευκαιρίες για γκολ και για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους στο 90′ να χάνουν την σπουδαιότερη του αγώνα, όταν ο Σοϊρι από θέση τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Στρακόσα.

Μπλοκαρισμένη σχεδόν σε όλο το παιχνίδι η ΑΕΚ, είχε τις ευκαιρίες της για να βρει γκολ, αλλά ήταν ξανά αναποτελεσματική μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μπαραγάν που ότι πήγε στην εστία του το έβγαλε με εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Τα πλάνα των προπονητών

Με το κλασικό 3-4-2-1 παρέταξε ο Μάσιμο Ντονάτι την Athens Kallithea, ενώ ο Ματίας Αλμέιδα που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα τραυματισμών έβαλε για πρώτη φορά βασικό τον Περέιρα και δεξί μπακ τον Πινέδα. Δείτε εδώ πως ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο προπονητές.

Ντονάτι-Αλμέιδα
Μετά τα ιταλικά γήπεδα, αντίπαλοι και στην Ελλάδα οι Ντονάτι-Αλμέιδα.

“Μπλοκαρισμένη” η ΑΕΚ, ευκαιρίες για γκολ και για τις δύο

Χωρίς κάτι το αξιόλογο κύλησε το πρώτο τέταρτο του αγώνα με την ΑΕΚ να παρουσιάζεται μπλοκαρισμένη δημιουργικά και την Athens Kallithea να έχει τις πρώτες τελικές του παιχνιδιού. Στο 16′ το μακρινό σουτ του Ντιμπά πέρασε άουτ, όπως και στο 19′ το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε ο Ντεμέτριους.

Για την ΑΕΚ η πρώτη τελική και μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 26′ όταν από πολύ ωραία κομπίνα, ο Μάνταλος έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο αμαρκάριστος Πιερό με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα δίπλα από την εστία του Μπαραγάν.

Μουκουντί
Αναγκαστική αλλαγή ο Μουκουντί λόγω ενοχλήσεων στον δεξιό δικέφαλο.

Ένα λεπτό μετά, η Athens Kallithea βγήκε ωραία στην αντεπίθεση, ο Μουτίνιο έκανε παράλληλο γύρισμα που πέρασε απ’ όλους για να έρθει στο δεύτερο δοκάρι ο Μανθάτης να πιάσει δυνατό σουτ, αλλά ο Στρακόσα έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 28′ από λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Ντεμέτριους σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά δεν βρήκε εστία.

Η μεγαλύτερη ευκαρία της ΑΕΚ ήρθε στο 33′. Ο Πήλιος βρήκε την μπάλα στον βηματισμό του, έπιασε δυνατό σουτ που αποκρούστηκε από τον Μπαραγάν, στη συνέχεια ο Σιμάνσκι σούταρε μέσα από την περιοχή για να διώξει εντυπωσιακά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Πινέδα σούταρε στα σώματα και κέρδισε κόρνερ. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR για χέρι, αλλά δεν υπήρξε παράβαση.

Στο 46′ ζήτησε πέναλτι η Athens Kallithea σε πτώση του Πασαλίδη μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ μετά από διεκδίκηση με τον Περέιρα, η φάση ελέγχθηκε από το VAR αλλά δεν υπήρξε παράβαση.

Το ημίχρονο έκλεισε με ακόμα μία μεγάλη επέμβαση του Μπαραγάν, στο 49′, όταν ο Ελίασον σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.

Πινέδα
Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στην Λεωφόρο.

Χαμένες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες

Το δεύτερο μέρος άρχισε με δύο σημαντικές ευκαιρίες για την ΑΕΚ. Στο 47′ ο Κοϊτά σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά μετά από κόντρα η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μπαραγάν.

Πέντε λεπτά μετά, ο Μάνταλος εκτέλεσε πολύ ωραία το φάουλ για την ΑΕΚ, ο Πιερό έπιασε την καρφωτή κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η απάντηση της Athens Kallithea ήρθε στο 55′, όταν ο Ντεμέτριους τσίμπησε την μπάλα και απέφυγε τον Βίντα, μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου έφυγε άουτ.

Η ΑΕΚ έχασε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία για γκολ στο 59′. Ο Πινέδα πέρασε ωραία για τον Ελίασον που σούταρε μόνος του από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπαραγάν. Στο 64′ σέντρα του Ελίασον, ο Πιερό προσπάθησε να κάνει το τακουνάκι, η μπάλα κόντραρε στον Ισιμάτ Μιρέν και έφυγε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 68′, όταν από άτσαλο διώξιμο του Πήλιου και κόντρα στον Βασιλόγιαννη, η μπάλα στρώθηκε στον Μουτίνιο που μόνος του μέσα στη μικρή περιοχή βρήκε αέρα και δεν μπόρεσε να πετύχει το 1-0.

Ακόμα μία καλή στιγμή για την Athens Kallithea στο 73′, όταν ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ, ο Τζιάνι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Στρακόσα.

Στο 77′, ο Φερνάντες σούταρε από διαγώνια θέση, με τον Μπαραγάν να διώχνει με δυσκολία, ενώ στο 88′ ο Ισπανός έβγαλε ωραία σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Τσούμπερ μέσα από τη μικρή περιοχή ήταν απογοητευτική.

Ένα λεπτό πριν τα 90′ η Athens Kallithea έχασε μοναδική ευκαιρία για γκολ. Ο Βαλμπουενά τσίμπησε υπέροχη την μπάλα, έβγαλε σε θέση βολής τον Σοϊρι, αλλά ο Στρακόσα σταμάτησε το σουτ του άσου των γηπεδούχων.

Τελευταία ευκαιρία στον αγώνα στο 94′ με το σουτ του Φερνάντες να αποκρούεται με τα πόδια από τον Μπαραγάν.

Οι συνθέσεις:

Athens Kallithea: Μπαραγάν, Μανθάτης, Χάνουσεκ, Ισιμάτ Μιρέν, Μότοκ, Πασαλίδης (71′ Τσιβελεκίδης), Μερκάτι (66′ Εντιαγέ), Ντιμπά, Ντεμέτριους (66′ Βασιλόγιαννης), Μουτίνιο (71′ Βαλμπουενά), Τζιάνι (85′ Σοϊρι).

ΑΕΚ: Στρακόσα, Πινέδα, Μουκουντί (36′ Κάλενς), Βίντα, Πήλιος, Σιμάνσκι (65′ Γιόνσον), Περέιρα (76′ Τσιλούλης), Μάνταλος, Ελίασον (76′ Φερνάντες), Κοϊτά (65′ Τσούμπερ), Πιερό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.