Φρίντεκ: “Το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ μου θυμίζει το Σπάρτα-Σλάβια στην Πράγα” (video)

Αναγωγή στο ντέρμπι της Πράγας, μεταξύ Σπάρτα και Σλάβια, έκανε ο Μάρτιν Φρίντεκ, σχολιάζοντας στη NOVA το κλάσικο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ αύριο (29/9) στην Τούμπα

Ο Μάρτιν Φρίντεκ μπορεί να είναι πρωτάρης στο ελληνικό πρωτάθλημα, όμως, ξέρει καλά από ντέρμπι που κόβουν την ανάσα μιας πόλης ολόκληρης. Ως παίκτης της Σπάρτα, ακόμη και ως αρχηγός, έχει βρεθεί σε μπόλικα τέτοια με αντίπαλο τη Σλάβια στην Πράγα, οπότε είναι μπαρουτοκαπνισμένος σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Επομένως, μπορεί να αντιληφθεί, όπως και δήλωσε στη NOVA ότι έχει κάνει, τι σημαίνει η αυριανή (29/9) αναμέτρηση του Άρη με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για την 6η αγωνιστική της Super League.

Αρχικά, απαντώντας σχετικά με το πώς αισθάνεται στον Άρη, αν έχει εγκλιματιστεί και αν έχει βρει τα πατήματά του, είπε: “Αισθάνομαι πραγματικά καλά εδώ, στον Άρη! Είναι πολύ καλό για εμένα, που έχω κοντά μου δύο συμπαίκτες από την Τσεχία (σ.σ. εννοεί τους Βλαντιμίρ Νταρίντα και Γιακούμπ Μπράμπετς). Επίσης, νιώθω πολύ καλά στους αγωνιστικούς χώρους (σ.σ. στους αγώνες, εννοεί) εδώ στην Ελλάδα”.

Ερωτώμενος αν έχει ενημερωθεί τι σημαίνει το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ ήταν σαφής και έδειξε γνώστης του… αντικειμένου: “Φυσικά! Μού έχουν μιλήσει για τη σημασία αυτού του ντέρμπι. Κατανοώ ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θέλουμε να νικήσουμε! Θα είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για την ομάδα μας και για εμένα προσωπικά, γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι”.

Κι όσο για το πώς περιμένει ότι θα είναι αυτό το ντέρμπι στην έδρα του αντιπάλου, τόνισε, βάζοντας στη συζήτηση τη σύγκριση με αυτό της Πράγας, μεταξύ Σπάρτα και Σλάβια: “Περιμένω ότι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα υπάρχει μια θερμή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Έχω παίξει σε τέτοια παιχνίδια και στην Τσεχία, μεταξύ Σπάρτα Πράγας και Σλάβια Πράγας. Καταλαβαίνω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τους οπαδούς. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για εμάς, τους παίκτες των δύο ομάδων”.

Σχετικά με το πώς πρέπει να λειτουργήσει ο Άρης σε αυτό το παιχνίδι, για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες: “Είναι λίγο δύσκολο να πω ακριβώς πώς πρέπει να λειτουργήσουμε. Πρωτίστως, χρειάζεται να έχουμε 100% συγκέντρωση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα”.

Ο Φρίντεκ σχολίασε κι αν πηγαίνει ο Άρης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με ψυχολογική ώθηση από τα δύο προηγούμενα αποτελέσματα, κόντρα στους δύο Πειραιώτες, τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό: “Ναι, μάς έχουν δώσει ώθηση και ψυχολογική τόνωση αυτά τα δύο αποτελέσματα που προηγήθηκαν. Ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό παίξαμε πολύ καλά. Ευελπιστώ ότι και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα αγωνιστούμε εξίσου καλά και θα πάρουμε τη νίκη στην έδρα του αντιπάλου”.

Αναφορικά με το πώς αισθάνεται που έσμιξε ξανά με τον Μπράμπετς και έχει συμπαίκτη και τον Νταρίντα έδειξε ενθουσιασμένος: “Αισθάνομαι πολύ άνετα, όταν παίζω μαζί τους! Με τον Γιακούμπ παίξαμε μαζί στη Σπάρτα. Ήμασταν μαζί και στις ακαδημίες της Σπάρτα. Με τον Βλαντιμίρ Νταρίντα έχουμε παίξει μαζί στην Εθνική ομάδα της Τσεχίας. Και οι δύο είναι εξαιρετικοί παίκτες!”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.