ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-0: “Πέταξε” στην κορυφή με Πιερό πρωταγωνιστή (videos)

Η ΑΕΚ κέρδισε για δεύτερη σερί φορά στην "Αγιά Σοφιά" τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας 2-0 με τον Πιερό να ανοίγει τον δρόμο για τη νίκη στο ντέρμπι!

Με τον Φρανζί Πιερό σε ρόλο πρωταγωνιστή, η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 τον Παναθηναϊκό και πέρασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League.

O επιθετικός από την Αϊτή άνοιξε το σκορ στο 30ο λεπτό, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισε πέναλτι που το μετέτρεψε σε γκολ ο Άμραμπατ.

Οι επιλογές των προπονητών

Με 4-3-3 παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος τοποθέτησε στο αρχικό σχήμα τον Περέιρα και τον Πινέδα στα χαφ, ενώ με το ίδιο σύστημα άρχισε τον αγώνα και ο Παναθηναϊκός του Ντιέγο Αλόνσο που άφησε στον πάγκο τον Μπακασέτα και έβαλε στο αρχικό σχήμα τους Ουναϊ, αλλά και τον Μπάλντοκ στο δεξί άκρο της άμυνας.

Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης η ΠΑΕ ΑΕΚ ευχαρίστησε τον κόσμο της για το γεγονός ότι το ντέρμπι ήταν Sold Out!

Προβάδισμα ο Πιερό, ευκαιρία ο Γεντβάι

Με τον Παναθηναϊκό να διαμαρτύρεται για πανό που ανήρτησαν οι οπαδοί της ΑΕΚ και να ζητά να κατέβουν άρχισε η αναμέτρηση στην “Αγιά Σοφιά”.

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε κάτι το αξιόλογο με την πρώτη τελική να έρχεται στο 11′ όταν ο Πινέδα έστρωσε στον Ρότα, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά δεν βρήκε εστία. Ένα λεπτό μετά ο Ντραγκόφσκι ταλαιπώρησε τη μπάλα με τα πόδια, ο Ελίασον τον πίεσε και έκλεψε τη μπάλα, αλλά ο Αράο ήταν κοντά και έδιωξε τον κίνδυνο για τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο ομάδες στα επόμενα λεπτά αλληλοεξουδετερώθηκαν και καμία δεν μπόρεσε να φτιάξει κάποια καλή στιγμή. Μέχρι το 30′, όταν έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας από την ΑΕΚ, ο Κοϊτά έπαιξε στον Ρότα και αυτός με καταπληκτική σέντρα βρήκε τον Πιερό που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι για το 1-0!!!

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 39′ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Τετέ εκτέλεσε κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, ο Γεντβάι πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Στρακόσα με δυσκολία απέτρεψε την ισοφάριση.

Το ημίχρονο έκλεισε με μια καλή στιγμή για την ΑΕΚ, καθώς μετά από φάουλ του Κοϊτά, ο Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε σταθερά.

Φλύαρος επιθετικά ο Παναθηναϊκός, ο Άμραμπατ “σφράγισε” τη νίκη

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες άρχισαν πάλι με τους ίδιους παίκτες. Ο Παναθηναϊκς απείλησε την εστία του Στρακόσα όταν ο Τετέ προσπάθησε να ντριμπλάρει τον Ρότα, αλλά η κόντρα του Κροάτη αποδείχθηκε καθοριστική για να μπλοκάρει ο Αλβανός γκολκίπερ, ενώ δευτερόλεπτα μετά το σουτ του Ουναϊ μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από την εστία της Ένωσης.

Στο 52′ ήταν σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει, όταν ο Κοϊτά έβγαλε ωραία σέντρα, ο Κάλενς πήρε την κεφαλιά από τα δύο μέτρα αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ δέκα λεπτά μετά έπειτα από τρομερή ενέργεια του Σιμάνσκι που έβγαλε ωραία πάσα στον Ελίασον, ο Σουηδός έκανε τον γύρισμα αλλά πριν εκτελέσει για το 2-0 ο Πιερό έδιωξε σε κόρνερ ο Γεντβάι.

Η ΑΕΚ απείλησε ξανά από στατική φάση, στο 80′, με τον Ελίασον να εκτελεί φάουλ του Ελίασον, αλλά η κεφαλιά του Πιερό πέρασε άουτ.

Δευτερόλεπτα μετά, ο Παναθηναϊκός βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Ιωαννίδης πάτησε περιοχή, απέφυγε τον Βίντα, αλλά το πλασέ που έκανε ήταν εντελώς αδύναμο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το μακρινό σουτ του Λιούμπιτσιτς, έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι “πράσινοι” προσπάθησαν στο φινάλε να φτάσουν στην ισοφάριση και στο 86′ από τη σέντρα του Μλαντένοβιτς, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά, όμως ο Στρακόσα δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κοϊτά σέντραρε από τα δεξιά, ο Πιερό πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στο απλωμένο χέρι του Τσέριν και τον Στέγκεμαν μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR έδωσε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Άμραμπατ για το 2-0.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα (89′ Μήτογλου), Πήλιος, Κάλενς, Βίντα, Σιμάνσκι (71′ Λιούμπιτσιτς), Πινέδα (64′ Γιόνσον), Περέιρα (71′ Μάνταλος), Ελίασον (89′ Άμραμπατ), Κοϊτά, Πιερό.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Γεντβάι, Μπάλντοκ, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Τετέ (89′ Γερεμέγεφ), Μαξίμοβιτς (65′ Μαντσίνι), Αράο (80′ Μπακασέτας), Ουναϊ (80′ Τσέριν), Τζούρισιτς (65′ Πελίστρι), Ιωαννίδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.