Με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, ο Παναιτωλικός περιόρισε τους χώρους για την ΑΕΚ και με γκολ του Λουϊς στο 73' κέρδισε την Ένωση στο Αγρίνιο για πρώτη φορά μετά το 2018. Διαμαρτυρίες των "κιτρινόμαυρων" για την διαιτησία του Πουλικίδη.

Ένα ακόμα σπουδαίο αποτέλεσμα για τον Παναιτωλικό του Γιάννη Πετράκη, καθώς επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στο Αγρίνιο έχοντας εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία με την Ένωση να “πληρώνει” ξανά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Ο Λουίς που ήρθε από τον πάγκο πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 73′, σημείο στο οποίο η ΑΕΚ έπαιζε με δέκα παίκτες καθώς ο Βίντα ήταν εκτός λόγω τραυματισμού.

Διαμαρτυρίες της ΑΕΚ για την διαιτησία του Πουλικίδη, ζητώντας πέναλτι στο μαρκάρισμα πάνω στον Περέιρα στο 25′. Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για την Ένωση.

Οι επιλογές των προπονητών

Με 3-5-2 και τον Νικολάου να κάνει ντεμπούτο στην Super League οι επιλογές του Γιάννη Πετράκη, ενώ ο Ματίας Αλμέιδα επίλεξε ακριβώς την ίδια ενδεκάδα με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δείτε πως άρχισαν το ματς οι δύο προπονητές.

Κορεό Παναιτωλικός
Εντυπωσιακό κορεό από τους οργανωμένους φιλάθλους του Παναιτωλικού.

Κυριάρχησε η ΑΕΚ, ζήτησε πέναλτι, ευκαιρίες και για Παναιτωλικό

Με τον Παναιτωλικό να είναι καλά οργανωμένος στην άμυνά του και να κλείνει τους χώρους περιορίζοντας την επιθετική δράση της ΑΕΚ κύλησε στο μεγαλύτερο μέρος του το πρώτο ημίχρονο.

Η πρώτη τελική ήταν στο 7′, όταν ο Ντίας σούταρε από τα 25 μέτρα, αλλά δεν βρήκε εστία. Ένα λεπτό μετά η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Τσάβες έκανε σοβαρό λάθος στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Περέιρα, αυτός έπαιξε γρήγορα για τον Κοϊτά που γύρισε στο πέναλτι, αλλά ο αμαρκάριστος Πινέδα έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία.

Στο 13′ νέο μακρινό σουτ από τον Παναιτωλικό με τον Λιάβα, μπλόκαρε εύκολα ο Στρακόσα, ενώ στο 18 το σουτ του Κοϊτά σταμάτησε πάνω στον Τσάβες.

Η ΑΕΚ έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία ένα λεπτό μετά, όταν μετά από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Ρότα σέντραρε από τα δεξιά, ο Πιερό πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι “κιτρινόμαυροι” στο 25′ ζήτησαν πέναλτι. Ο Πιερό πάτησε στον Περέιρα, που προσπάθησε να αποφύγει τον Τσάβες, ο Αργεντινός μέσος της ΑΕΚ βρέθηκε στο έδαφος με τον Πουλικίδη να αφήνει το ματς να συνεχιστεί. Η φάση ελέγθηκε από το VAR αλλά δεν εντοπίστηκε παράβαση με την ΠΑΕ ΑΕΚ να τονίζει στο ημίχρονο πως: “Αν το οφθαλμοφανές δεν είναι οφθαλμοφανές υπάρχει μεγάλο πρόβλημα! Ο κόσμος βλέπει…”.

Παναιτωλικός-ΑΕΚ
Πολλές δυνατές μονομαχίες στο Α’ ημίχρονο.



Στο 31′ ο Ελίασον έβγαλε επικίνδυνη σέντρα, ο Παντελάκης έκανε την προβολή, αλλά ο Τσάβες μπλόκαρε, ενώ το σουτ του Πινέδα στο 32′ πέρασε άουτ.

Ο Παναιτωλικός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 34′ όταν σε σουτ του Λομόνακο μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Κάλενς αλλά Πουλικίδης και VAR δεν εντόπισαν παράβαση.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν για τους γηπεδούχους στο 44′ με τον Ντίας να βγαίνει ταχύτατα στην αντεπίθεση, σούταρε από δύσκολη γωνία με την μπάλα να χτυπάει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Στρακόσα.

Ευκαιρίες η ΑΕΚ, γκολ ο Παναιτωλικός!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο, με ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, καθώς στο 48′ ο Λομόνακο σούταρε έξω από την περιοχή, ο Στρακόσα βρήκε ελάχιστα τη μπάλα και έδιωξε σε κόρνερ.

Τρία λεπτά μετά ήταν σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει, ο Πινέδα σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσάβες.

Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοϊτά στο 57′, πάνω από την εστία η μπάλα, ενώ στο 62′ ο Μαυριτανός έκανε σέντρα σουτ, ο Πιερό βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά αστόχησε.

Ο Παναιτωλικός απείλησε ξανά στο 69′, όταν σέντραρε ο Μαυρίας, ο Λομόνακο έκανε την προβολή στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη στο 73′ βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, σε χρονικό σημείο που έλειπε από το γήπεδο ο Βίντα διότι του είχε ανοίξει ξανά η πληγή και μετά από εξαιρετική αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Κοϊτά δεν πρόλαβε τον Μαυρία που έβγαλε υπέροχη σέντρα, με τον Λουϊς να εκτελεί στην κίνηση και να πετυχαίνει το 1-0.

Στο 77′ οι γηπεδούχοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Λουϊς να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Η ΑΕΚ δυσκολεύοταν να πατήσει περιοχή και απειλούσε μόνο με σουτ, όπως στο 79′ με τον Λιούμπιτσιτς που δεν βρήκε εστία, ενώ δύο λεπτά μετά ο Λιβάι Γκαρσία απέφυγε τον Λιάβα, μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε ήταν απογοητευτικό.

Ακόμα μία καλή στιγμή για την ομάδα του Αγρινίου στο 88′, όταν ο Μαϊντέβατς έφυγε στην κόντρα, σούταρε έξω από την περιοχή με τον Στρακόσα να κάνει σπουδαία επέμβαση.

Στο 91′ σέντρα του Άμραμπατ, ο Τσάβες έδιωξε, ο Γκατσίνοβιτς σούταρε στην κίνηση αλλά δεν βρήκε εστία, ενώ δύο λεπτά η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι όταν από διώξιμο του Μπακάκη, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σιέλη, αλλά ο Πουλικίδης άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Τσάβες, Παντελάκης, Στάγιτς, Σιέλης, Μαυρίας, Νικολάου (58′ Λουϊς), Πέρες, Μπουζούκης (58′ Ρόα), Λιάβας, Ντίας (71′ Μπελεβώνης), Λομόνακο (71′ Μαϊντέβατς).

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα (74′ Άμραμπατ), Κάλενς, Βίντα, Πήλιος (74′ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (65′ Λιούμπιτσιτς), Περέιρα, Πινέδα (74′ Γκατσίνοβιτς), Κοϊτά, Ελίασον (65′ Γκαρσία), Πιερό.