Με πρωταγωνιστή τον Μαρκ Κόζστα (ασίστ και γκολ), ο Βόλος πανηγύρισε παλικαρίσια νίκη με ανατροπή (1-2) στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Όπως και στο πρώτο «τρίποντο» της σεζόν στη Τρίπολη, έτσι και στο Περιστέρι ο Μαρκ Κόζστα ήταν ο άνθρωπος «κλειδί» για την ομάδα της Μαγνησίας. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε με τον Γιουμπιτάνα (41’), έμεινε με δέκα παίκτες στο 45’ λόγω αποβολής του Μπρόρσον και στην επανάληψη μέσα σε δύο λεπτά είδε τα πάντα να έρχονται… τούμπα.

Στο 66’ ο Κόζστα δημιούργησε για τον Γκλάβτσιτς και ο Σέρβος με σουτ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1 και δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ανατροπή, με σκόρερ αυτή τη φορά τον Ούγγρο επιθετικό. Στο 76’ έμεινε και ο Βόλος με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκλάβτσιτς, όμως άντεξε στην πίεση και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Δύο ευκαιρίες, ένα γκολ, μία αποβολή

Πολύ μέτριο από πλευράς ποιότητας και ρυθμού ήταν το πρώτο 45λεπτο στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος ανέλαβε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων και έδειξε διάθεση να ψάξει ένα γρήγορο γκολ, όμως μπροστά του βρήκε μία πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη άμυνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να αναλωθούν σε μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και να περάσουν περισσότερα από 20 λεπτά για να καταγραφεί η πρώτη τελική στο ματς με σουτ του Φαν Βέερτ.

Ο Βόλος, ο οποίος κατά κύριο λόγο είχε παθητικό ρόλο, απάντησε με μία κεφαλιά του Καλογερόπουλου (33’), κάτι που δεν ανησύχησε τον Χουτεσιώτη. Και εκεί που όλα έδειχναν πως το σκηνικό δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στο τελευταίο πεντάλεπτο έγινε ο… κακός χαμός.

Στο 41’ ο Γιουμπιτάνα, ύστερα από κάθετη μεταβίβαση του Τσιγγάρα, πάτησε περιοχή από αριστερά και με σουτ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας τον Ατρόμητο σε θέση οδηγού. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ωστόσο, η ομάδα του Περιστερίου έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Μπρόρσον αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα – αφού ο Σιδηρόπουλος συμβουλεύτηκε το VAR – για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Κόσζτα (με τα σκαριά στο γόνατο).

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Ατρόμητος πατούσε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, είχε την κατοχή της μπάλας και κρατούσε τον Βόλο μακριά από την περιοχή του Χουτεσιώτη. Όλα αυτά μέχρι το 60ο λεπτό, αφού από εκεί και πέρα η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της.

Ο Βόλος κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, έκλεισε τον Ατρόμητο στην περιοχή του και στο 66’ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, εξαργυρώνοντας την πίεση του. Ο Κόζστα με κεφαλιά έστρωσε ιδανικά τη μπάλα στον Γκλάβτσιτς και εκείνος με συρτό σουτ από το ημικύκλιο την έστειλε στα δίχτυα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Η ομάδα της Μαγνησίας, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί. Εκμεταλλευόμενη το μομέντουμ, μέσα σε δύο λεπτά έφερε… τούμπα το ματς και σόκαρε τον Ατρόμητο. Συγκεκριμένα, στο 68’ ο Κόμπα έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας από αριστερά, σέντραρε στη μικρή περιοχή και ο επερχόμενος Κόζστα έγραψε το 1-2.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως ο Βόλος έχει φέρει το ματς στα μέτρα του, μέσα σε μια στιγμή άλλαξαν και πάλι οι ισορροπίες. Στο 76’ ο Γκλάβτσιτς πήγε απρόσεκτα στο μαρκάρισμα του Αθανασίου και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας και αυτός την ομάδα του με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Ατρόμητος πίεσε αρκετά, στην προσπάθεια να βρει γκολ ισοφάρισης, απείλησε με Καρλίτος (75’ δοκάρι, 89’ κεφαλιά) και Μίχορλ (90+3’), όμως δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και μοιραία γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα και τρίτη συνολικά στο πρωτάθλημα.

Ατρόμητος (Πάμπλο Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Μανσούρ, Μπρόρσον, Κίνι, Τσιγγάρας (77′ Μίχορλ), Ουεντραόγκο (85′ Σταυρόπουλος), Γιουμπιτάνα (46′ Τσακμάκης), Μπακού (77′ Γκονζάλες), Φαν Βεερτ (66′ Καρλίτος), Ουάρντα.
Στον πάγκο: Κοσέλεφ, Μουντές, Καλοσκάμης, Βρακάς.

Βόλος (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κόβατς, Μύγας (46′ Σούντγκρεν), Καλογερόπουλος, Κορέα, Φεράρι, Γκλάβτσιτς, Μπερναντού (54Τσοκάνης), Μεντιέτα (88′ Βιγιαφάνες), Κόμπα (85′ Μίλετιτς), Ασεχνούν (54′ Άλτμαν), Κόσζτα.
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Τριανταφύλλου, Δόσης, Κόντε.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης
Τέταρτος: Κωνσταντίνος Περράκης