Στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα ο Άρης, οι «κίτρινοι» με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λορέν Μορόν επικράτησαν 2-0 της Λαμίας για την 7η Αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Ο Ισπανός στράικερ πέτυχε και τα δύο τέρματα (4', 43') στο πρώτο ήμιχρονο.

Τρίτη σερί νίκη για τον Άρη στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου νίκησε 2-0 τη Λαμία για την 7η Αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Το αποτέλεσμα των «κίτρινων» σε συνδυασμό με το «στραβοπάτημα» της ΑΕΚ στο Αγρίνιο έφερε τον Άρη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Λορέν Μορόν, ο Ισπανός φορ πέτυχε τα δύο τέρματα (4′, 44′) στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Άρης «έπιασε» την Ένωση στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 14 βαθμούς. Η Λαμία στο ντεμπούτο του Λεωνίδα Βόκολου στη δεύτερη θητεία στον πάγκο βρίσκεται στηνν 12η θέση με μόλις πέντε βαθμούς.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Άρης με διάταξη 4-2-3-1 και τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Τετράδα στην άμυνα για τους «κίτρινους», ο Μοντόγια στο δεξί άκρο, ο Χουάνκαρ στο αριστερό και στις θέσεις των στόπερ το δίδυμο Ρόουζ και Μπράμπετς. Στον άξονα οι Μόντσου και Σιφουέντες και ο Μανού Γκαρθία σε επιτελικό ρόλο. Στην κορυφή ο Μορόν με τον Ντιαντί δεξιά και τον Σίστο αριστερά.

Η Λαμία με διάταξη 3-4-3 και τον Κόστιτς στα γκολπόστ. Τριάδα στην άμυνα με τους Γιαννούτσο, Κορνέζο και Αντράντε από τα δεξιά προς τα αριστερά. Τετράδα στη μεσαία γραμμή με τους Σαραμαντά, Δοϊρανλή, Νούνιες και Ραντόνια. Στην γραμμή κρούσης ο Γκουίντο, ο Μπικόβ στα δεξιά του και ο Ρινγκ στα αριστερά του.

ΜΟΡΟΝ ΕΣΥ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης μπήκε πολύ καλά στο ματς και μόλις στο 4ο λεπτό πήρε το προβάδισμα. Ο Μόντσου εκτέλεσε το φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της Λαμίας, ο Μορόν έπιασε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα του Κόστιτς για το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι «κίτρινοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Ο Μανού Γκαρθία έβγαλε εξαιρετική κάθετη στο Ντιαντί, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε. Μετά το εικοσάλεπτο ελέγχου του Άρη, η Λαμία δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία με τον Γκουίντο, ο οποίος απέφυγε τον αντίπαλό του, αλλά το σουτ κατέληξε άουτ. Μάλιστα λίγο πριν την εκπνοή η ομάδα του Μάντζιου πέτυχε και δεύτερο τέρμα εκ νέου με τον Μορόν. Στο 44ο λεπτό το πλασέ του Ισπανού φορ νίκησε τον Κόστιτς για το 2-0, έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

«ΈΣΒΗΣΕ» ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης θέλησε να μπει δυνατά, στο 50′ ο Μορόν κέρδισε πέναλτι για κλωτσία του Κορνέζου. Η φάση ελέγχθηκε από τον Ζαμπαλά και ο ρέφερι πήρε πίσω την αρχική του απόφαση. Στο 75ο λεπτό ο Χουάνκαρ γύρισε στον Μορόν και εκείνος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κόστιτς. Το τέρμα του Ισπανού στράικερ ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης για τον Χουάνκαρ.

Επτά λεπτά αργότερα ο Νταρίντα έβγαλε μπαλιά ακριβείας από τα δεξιά στον Σουλεϊμάνοφ, αλλά ο Κορνέζος μπήκε στη φάση και δεν επέτρεψε στον παίκτη του Άρη να απειλήσει. Στο 87ο λεπτό ο πρωταγωνιστής του αγώνα, Μορόν, πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου και ο Κουάισον έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα των «κίτρινων».

Τίποτα άλλο δεν άλλαξε μέχρι ο διαιτητής, Ζαμπαλάς να σφυρίξει τη λήξη και η ομάδα του Μάντζιου πήρε τη νίκη με 2-0, η οποία την στέλνει την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με την ΑΕΚ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Άρης – Λαμία, 7η Αγωνιστική Σούπερ Λιγκ.

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης.

Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπαλάς.
Βοηθοί: Αθανάσιος Κόλλιας, Γεωργία Κομισοπούλου.
Τέταρτος: Πέτρος Τσαγκαράκης
VAR: Αθανάσιος Τζήλος.
ΑVAR: Άγγελος Κολλιάκος.

Γκολ: 4′, 43′ Μορόν

Κίτρινες: 85′ Μοντόγια – 28′ Σαραμαντάς, 55′ Ρινγκ, 65′ Αντράντε
Κόκκινες: –

Άρης (Άκης Μάντζιος, 4-2-3-1): Κουέστα, Μοντόγια, Χουάνκαρ (87′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Ρόουζ, Μόντσου, Σιφουέντες (71′ Νταρίντα), Ντιαντί (71′ Φετφατζίδης), Γκαρθία, Σίστο (63′ Σουλειμάνοφ), Μορόν (87′ Κουάισον).

Στον πάγκο έμειναν οι: Σίντκλεφ , Σαμόρα, Πάρδο, Μάγιο.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος, 3-4-3): Κόστιτς, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Αντράντε, Σαραμαντάς (46′ Μέκιτς), Ραντόνια (80′ Ντεντάκης), Νούνιες, Δοϊρανλής (66′ Ενρίκεζ), Μπίκοβ (80′ Αθανασακόπουλος), Ρινγκ, Γκουίντο.

Στο πάγκο έμειναν οι: Ράτον , Γκοτζαμανίδης, Σάντμπεργκ, Βιτλής, Σιόβας.