Τα νέα αποκτήματα των Αρκάδων (Νταρνέλ, Μακέντα) έκαναν τη διαφορά (ασίστ, γκολ) στη Λεωφόρο και οδήγησαν τον Astera AKTOR στη νίκη (1-3) επί της Athens Kallithea για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Κλοντ Μακελελέ έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί πέντε αγωνιστικών και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα, πρώτη μετά την πρεμιέρα. Για να φτάσει στο «τρίποντο» χρειάστηκε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 28’ (αποβολή Μουτίνιο) και φυσικά οι «χρυσές» αλλαγές του Γάλλου προπονητή.

Στο 71’ ο Καλτσάς ανέκτησε το προβάδισμα για τους Αρκάδες μετά από ασίστ του Νταρνέλ (ντεμπούτο) και στο 78’ ο Μακέντα συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3. Δεύτερη νίκη για τον Astera AKTOR, που έφτασε τους 9 βαθμούς, χωρίς νίκη έμεινε η Athens Kallithea, μετά από 7 αγωνιστικές.

Γκολ, αποβολή, πέναλτι και… 1-1

Πολύ χορταστικό ήταν το πρώτο 45λεπτο στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με δύο γκολ, μία αποβολή και πέναλτι. Η Athens Kallithea ήταν εκείνη που επιχείρησε να ελέγξει τον ρυθμό στα πρώτα λεπτά, όμως δεν βρήκε τρόπο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει. Αντίθετα, είδε τον Astera AKTOR στην πρώτη του τελική στο ματς, στο 19ο λεπτό, να ανοίγει το σκορ. Ο Καστάνιο εκτέλεσε γρήγορα φάουλ έξω από την περιοχή της ομάδας του, έβγαλε τον Μπαρτόλο σε θέση βολής και εκείνος με ωραία λόμπα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μάλιστα, οι Αρκάδες εκμεταλλευόμενοι το μομέντουμ, μέσα σε ένα δίλεπτο άγγιξαν το 0-2, χάνοντας κλασική διπλή ευκαιρία με Κρεσπί και Χουχούμη. Το σκηνικό «στράβωσε» ακόμη περισσότερο για την Athens Kallithea, όταν στο 28’ – έπειτα από εξέταση του VAR – ο διαιτητής Φωτιάς απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μουτίνιο για πάτημα σε αντίπαλο του.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση, απείλησαν στο 33’ με σουτ του Τζιάνι και στο 45’, κόντρα στη ροή του αγώνα, κέρδισαν πέναλτι σε άτσαλο μαρκάρισμα του Ντελί στον Βασιλόγιαννη. Ο Τζιάνι δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Το “καθάρισαν” οι… νέοι

Στην επανάληψη, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Asteras AKTOR άργησε πολύ να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και ως εκ τούτου να φανεί απειλητικός για την αντίπαλη εστία. Ο Κλοντ Μακελελέ ανακάτεψε την… τράπουλα, φρέσκαρε την ενδεκάδα του και μετά το 70’ είδε αποτέλεσμα!

Στο 71’ ο νεοεισελθόντας Νταρνέλ (ντεμπούτο) έκανε φοβερή ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στο ύψος του πέναλτι, με τον επερχόμενο Καλτσά να πλασάρει στην κίνηση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτή τη φορά ο Asteras AKTOR κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και μέσα σε λίγα λεπτά (78’) «σφράγισε» τη νίκη. Στο 78’ ο Μπαρτόλο σέρβιρε από αριστερά και ο Κίκο Μακέντα συνδύασε το ντεμπούτο του και την επιστροφή στην Ελλάδα με γκολ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 1-3.

Στον εναπομείναντα χρόνο η Athens Kallithea είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ, όμως στις καθυστερήσεις (90+4’) το πλασέ του Ντιμπά σταμάτησε στο δοκάρι και το 1-3 έμεινε μέχρι τέλους, με τους Αρκάδες να πανηγυρίζουν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα.  

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγάν, Μανθάτης, Σόιρι, Ισιμάτ-Μίριν, Μότοκ, Ματίγεβιτς (46′ Τζιβελεκίδης), Ματίγια (65′ Εντιαγέ), Ντίμπα, Τζιάνι, Μουτίνιο, Βασιλόγιαννης.
Στον πάγκο: Γκέλιος, Χάνουσεκ, Βαλμπουενά, Ντεμέτριους, Ουλντρίκις, Νίκολιτς, Λουκίνας.

Asteras AKTOR (Κλοντ Μακελελέ): Τσιντώτας, Αλάγκμπε (62′ Γκος), Ντελί, Καστάνο (67′ Τριανταφυλλόπουλος), Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι, Μουνιόθ (59′ Καλτσάς), Άλχο, Μπαρτόλο, Κρεσπί (67′ Νταρνέλ), Άνταμ (59′ Μακέντα).
Στον πάγκο: Κακαδιάρης, Άλβαρες, Τζανδάρης, Παλάσιος.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς
Βοηθοί: Ανδρέας Μεϊντάνας, Αργύριος Νταβέλας
Τέταρτος: Παναγιώτης Κουκούλας