O τραυματισμός του Ιωαννίδη, μπορεί να επαναφέρει στο προσκήνιο στράικερ που έχει παίξει μόλις 17' τις τελευταίες 40 μέρες, αλλά είχε δώσει λύσεις νωρίτερα!

Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι τραυματίας και θα απουσιάσει από κρίσιμα ματς. Μπορεί η σεζόν να είναι ακόμη στην αρχή, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός καλείται να ανταποκριθεί σε μία τέτοια συνθήκη. Την προηγούμενη φορά που αυτό συνέβη πάντως, υπήρξε παίκτης που έδωσε πολύτιμες λύσεις, αλλά από εκεί και πέρα «εξαφανίστηκε»! Μπορεί να το ξανακάνει;

Ο λόγος φυσικά, για τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ.

Ο Σουηδός στράικερ, ήταν από τους πρωταγωνιστές στο ξεκίνημα της χρονιάς για τους «πράσινους», όταν και πάλι έλειπε ο Ιωαννίδης.

Ο Έλληνας επιθετικός, είχε αποκομίσει πρόβλημα τραυματισμού από τα καλοκαιρινά ματς της Εθνικής και έτσι είχε μείνει εκτός ευρωπαϊκής λίστας των «πράσινων», για τα ματς με την Μπότεφ Πλόβντιβ, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League.

Tότε, βασικός απέναντι στους Βούλγαρους, είχε ξεκινήσει και στα δύο παιχνίδια ο Σουηδός, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση, με ένα γκολ στη νίκη με 2-1 εντός και άλλα δύο στο 4-0 εκτός έδρας.

Αυτά όμως ήταν και τα τελευταία γκολ που πέτυχε ο Γερεμέγεφ για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, καθώς οι συμμετοχές του περιορίστηκαν αισθητά στη συνέχεια. Στον επόμενο γύρο του Europa League, κόντρα στον Άγιαξ, έπαιξε για 63′ ως βασικός στην Αθήνα και για 45′, μπαίνοντας ως αλλαγή, στο Άμστερνταμ. Στα πλέι – οφ του Conference League, κόντρα στη Λανς, αγωνίστηκε μόλις πέντε λεπτά στο ματς της Γαλλίας, ενώ έμεινε εκτός από τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ λόγω τραυματισμού.

Στο πρωτάθλημα, ξεκίνησε βασικός τις δύο πρώτες αγωνιστικές με Αstera Aktor και Λεβαδειακό, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει.

Όμως από εκεί και πέρα, έπαιξε ελάχιστα, κόντρα σε Πανσερραϊκό και ΑΕΚ, ήταν τραυματίας με Athens Kallithea, ενώ έμεινε στον πάγκο κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Το ίδιο συνέβη και στο 1-1 της Βοσνίας με τη Μπάνια Λούκα, για την League Phase του Conference League.

Εν ολίγοις, ο 30χρονος, έχει αγωνιστεί μόλις 17′ στα τελευταία επτά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, τις τελευταίες 40 μέρες. Διάστημα που ο Παναθηναϊκός, δεν …πετάει ακριβώς φωτιές στην επίθεσή του, με τη δυστοκία στο σκοράρισμα να είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της φετινής σεζόν. Παρά το γεγονός ότι έχει να σκοράρει από την 1η Αυγούστου, μόλις δύο άλλοι παίκτες του Παναθηναϊκού, έχουν σκοράρει περισσότερο σε όλες τις διοργανώσεις, οι Τζούριτζιτς και Τετέ, που έχουν από τέσσερα γκολ!

Φυσικά, τους λόγους του «παραγκωνισμού» του Γερεμέγεφ, τους γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ο ίδιος ο προπονητής του. Μήπως ήρθε η ώρα όμως ο Αλόνσο να τον βγάλει μετά από καιρό από τη «ναφθαλίνη», για τα κρίσιμα ματς με ΟΦΗ, Τσέλσι και ίσως Άρη, που αναμένεται να χάσει ο Ιωαννίδης;

Οι απαντήσεις, προσεχώς στον αγωνιστικό χώρο…