Ο “κολοσσός” του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν ολοκλήρωσε το έργο του στην κρητική ομάδα, λόγω προσωπικών προβλημάτων, αλλά άφησε πίσω του ένα πλάνο που επιβάλλεται να ολοκληρωθεί.

Ο Δέλλας και η διοίκηση του ΟΦΗ αποφάσισαν από το ξεκίνημα της συνεργασίας τους να πορευτούν με πολλούς Έλληνες στο ρόστερ. Λίγες ομάδες στην χώρα υλοποιούν στην πράξη ένα τέτοιο πλάνο. Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης, Λαμπρόπουλος, Καραχάλιος, είναι κάποια από τα ονόματα που φιγουράρουν στις βασικές επιλογές της ομάδας φέτος. Σιγά σιγά το πλάνο δείχνει να αποδίδει και όλο και περισσότεροι φίλοι της ομάδας θεωρούν ότι με τον Δέλλα στον πάγκο θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ακόμα και έξοδο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 5 ή 6 Έλληνες βασικούς.

Εξαιτίας, λοιπόν, αυτής της εμπιστοσύνης στο ελληνικό στοιχείο, πείστηκε ο Ταξιάρχης Φούντας να υπογράψει. Ο Έλληνας διεθνής θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, όμως είδε ότι κάτι καλο γίνεται στο Ηράκλειο και αποφάσισε να ακολουθήσει.

Οι Κρητικοί έχουν ως μελλοντικό στόχο να δημιουργήσουν και νέα ταλέντα. Ο Μιχάλης Μπούσης έχει επενδύσει αρκετά χρήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας, με σκοπό να αποτελέσει μία βασική πηγή ανερχόμενων ποδοσφαιριστών.

Ο ΟΦΗ μετά από επτά αγωνιστικές της Super League βρίσκεται στην έκτη θέση με τρείς νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Και ξαφνικά όλα “πάγωσαν”. Ο Δέλλας αποχώρησε, όμως άφησε πίσω του μία παρακαταθήκη, η οποία θα ήταν κρίμα να μείνει ανεκμετάλλευτη.

Ο Μίλαν Ράσταβατς αναμένεται να τον αντικαταστήσει και αποτελεί ερώτημα αν θα πορευτεί σύμφωνα με το σχέδιο του Τραϊανού Δέλλα. Ας ελπίσουμε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου ο ΟΦΗ να συνεχίσει να βασίζεται σε γηγενείς ποδοσφαιριστές και να τους βοηθήσει να αναπτυχθούν.