Όλα όσα αναφέρουν σχετικά στην ιβηρική χερσόνησο για την περίπτωση του 30χρονου Αργεντινού επιθετικού της Μπέτις και τους «Κιτρινόμαυρους»

Η καλοκαιρινή περίοδος που πέρασε απασχόλησε έντονα τους ανθρώπους του Άρη – πέρα από το… καθιερωμένο – και για ένα πολύ σημαντικό λόγο. Το αβέβαιο μέλλον του Λορέν Μορόν.

Μια υπόθεση που – τελικά – είχε αίσιο τέλος με την υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Ισπανό επιθετικό πριν από λίγες ημέρες, όμως ισπανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας μία από τις βασικές επιλογές του Θόδωρου Καρυπίδη, για εκείνο το χρονικό διάστημα, ως αντικαταστάτη του περσινού πρώτου σκόρερ της Super League.

Σύμφωνα λοιπόν με την ACB Sevilla: «Η Μπέτις απέρριψε δύο προτάσεις του Άρη για τον Τσίμι Άβιλα αυτό το καλοκαίρι γιατί θεωρούταν ότι είναι παίκτης-κλειδί για την ομάδα». Γεννημένος στο Ροζάριο της Αργεντινής στις 6 Φεβρουαρίου του 1994 ο ύψους 1.72 επιθετικός μεταγράφηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης – χειμερινής – μεταγραφικής περιόδου από την Οσασούνα (σ.σ. 29 γκολ, 10 ασίστ σε 123 αγώνες) στην Μπέτις έναντι ποσού που κυμάνθηκε ανάμεσα στα τρία-τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα φαντάζονταν ούτε η ομάδα ούτε ο ποδοσφαιριστής όταν έδιναν τα χέρια. Με – μόλις – έξι συμμετοχές στο δεύτερο μισό της περασμένης περιόδου, το αρνητικό πρόσημο στην περίπτωσή του τοποθετήθηκε εύκολα με τα ΜΜΕ να κάνουν λόγο πως δεν ταίριαξε ποτέ στο τακτικό πλάνο της ομάδας.

Οι προσδοκίες για μια καλύτερη συνέχεια στην τρέχουσα σεζόν κάθε άλλο παρά ευοδόθηκαν καθώς μετράει εννιά συμμετοχές με 253′ αγωνιστικού χρόνου, έχοντας ως συνολικό απολογισμό από τον περασμένο Φλεβάρη, δέκα πέντε συμμετοχές, δύο γκολ και μία ασίστ.